Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   tuning motor (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/174741-tuning-motor.html)

emilianov 07-03-10 22:36

Re: tuning motor

am tot cautat pe net dar inca nu m-am lamurit x(

sunt cv ateliere in zona MM-SM-BH pe care m-as putea baza?? poate de acolo primesc cv sfaturi mai concrete

nutzuXXL 08-03-10 09:44

nu stiu ce lamuriri mai vrei :)) zice destul de clar ce si cum .
resoftarea inseamna rescrierea hartii ecu . noua harta , in functie de cum e programata , va creste presiunea data de turbina + va da mai multa motorina . cam asta e pe scurt . din asta rezulta o putere mai mare . normal , daca se creste presiunea prea mult , turbina va "munci" mai din greu si normal ca va ceda mai rpd .
la un mers normal vei avea si un consum mai scazut sau egal dar la un mers agresiv vei avea un consum mai mare .

mai intreaba si pe vwforum si acolo sigur vei gasi pe cineva din zona ta care se ocupa cu chiptuningul .

@ cliors , ce zici tu e la aspirate . tot ce e turbo , mai ales tdi-urile au cresteri de putere mult mai mari ;)

Alejandro 08-03-10 10:41

sustin ce zice nutzuXXL de castigurile la aspirate sunt castiguri de 10-14% iar la motoare cu turbo/compresor - castiguri de la 15% chiar pana la 40%(un soft foarte agresiv)

NU PATESTE ABSOLUT NIMIC MOTORUL daca ii faci soft STAGE 1 sau chiar STAGE 2 - motoarele sunt proiectate cu o marja de 60% de eroare ceea ce inseamna ca din randamentul total nu sunt utilizate decat 30-40 din potentialul complet; ca exemplu se ia una bucata masina scoasa din fabrica - randament motor 30-40% din 100% - cu soft de strada motorul va ajunge la 40-50% randament iar o masina de raliu ajunge la un randamet de 60-70%!

Tu daca-ti faci un soft STAGE 1 sau STAGE 2 e floare la ureche dpdv al fiabilitatii - adica uzura in plus de 4-5% din viata totala!

Exemplu: motoru e prevazut sa functioneze 500.000 km fara prima reparatie generala iar daca il resoftezi va functiona undeva la 450.000 km!
Tii tu masina 450.000 km?

emilianov 08-03-10 14:44

deci pana la urma mai bine fac un soft STAGE 1 decat un Box tuning

ms mult pentru raspunsuri

Alejandro 08-03-10 18:56

BOX tuning-ul este indicat sa il faci in momentul in care ai stage 3 (soft foarte agresiv plus turbina mai mare, intercooler mai mare etc etc) pentru ajutorarea softului actual!
in ardeal am inteles ca sunt baietii de la Superchips foarte buni - si Dimsport parca are o reprezentanta in ardeal - in Bucuresti - gasesti MasterTuner, SKN, Dimsport, etc

cmasaiu 08-03-10 19:57

deci eu am cip pe un vw bora 1,9 tdi 131cp + cp undeva la 25 - 30 cp precizez cipu este facut la tcm voinea care este nr 1 dar este normal sa creasca si consumu un ex sec : ai un cal la caruta manaca un sac de porumb pe zi daca pui doi cai la caruta manaca 2 saci de porumb pe zi ambi dar ai putere mai mare , deci mai mult asa si la masini oare este logic :))) cand aud pe uni vor cip dar daca se poate sa consume mai putin ca inainte lasatio moale orice modificare adusa masini de orice gen :jante , faruri , muzica , cip etc etc duce la cresterea consumului .

Alejandro 08-03-10 20:04

cmasaju - daca faci cu cap modificarile nu are de ce sa-ti creasca consumu referitor la jante, faruri, muzica etc...

cat despre ciptuning - daca iti pastrezi un regim economic de condus consumul scade datorita puterii mai mari la aceeasi greutate...

nutzuXXL 09-03-10 09:36

faza cu cipul si cu caii e in felul urmator : hranesti doar caii pe care ii folosesti :)) totul sta in jocul de glezna de la piciorul drept

PAK 12-03-10 17:03

Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 3161231)
BOX tuning-ul este indicat sa il faci in momentul in care ai stage 3 (soft foarte agresiv plus turbina mai mare, intercooler mai mare etc etc) pentru ajutorarea softului actual!

daca ai Haltech poti sa pui "BOX tuning" ?

GTXR 12-03-10 19:46

Mai baieti ,din chip sau remapare cum se mai face ,la un diesel se pot scoate si 50 de cai ,depinde cat de agresiv e softul ,de ex : la un motor de 1.9 CDTI 150 de cai ,se poate scoate din el circa 200 de cai doar din chip ;) .Cum cat e mai agresiv softul cu atata scade fiabilitatea ,pt ca turbina lucreaza la capaticitate maxima poate ...nu stau sa explic mai multe gasiti pe google.ro

bitang 12-03-10 20:09

G5 1.9tdi versiunea de 90cp.Dupa resoftare 140cp.Diferenta se simte din plin.Mie mi sa spus ca in timp se poate slabii ambreiajul daca o fortez des.:D

skoda boy 13-03-10 13:50

Quote:

Originally Posted by bitang (Post 3176404)
de 90cp.Dupa resoftare 140cp.Diferenta se simte din plin.

De unde stii ca sunt 140 dupa resoftare ? ai pus-o pe dyno sau asa ti-a zis cel care ti-a resoftat-o?

bitang 13-03-10 14:35

Quote:

Originally Posted by skoda boy (Post 3178335)
De unde stii ca sunt 140 dupa resoftare ? ai pus-o pe dyno sau asa ti-a zis cel care ti-a resoftat-o?

Asa mi-a spus cel care a resoftat-o si am un prieten care are pe masina motorizarea 2.0tdi 140cp si tot asa trage ca un 1.9tdi resoftat.

bestdj23 14-03-10 21:19

renault clio 1.2 16v mtv

salut,vreau sa stiu daca se poate baga cativa cp din centralina masinii,care ma puteti ajuta va astept cu pareri si cu ce mi-ar trebui

Alejandro 14-03-10 22:43

iti trebe o surubelnita si-un ciocan! :lol: doar glumeam - centralina este la inchiderea/deschiderea usilor n-are nici o treaba cu calculatorul de injectie!!!!!!!!!!!

All times are GMT +2. The time now is 23:32.

- Copyright 2026 4Tuning