![]() |
hmm ca sa aiba aderenta trebuie ca si forta de frecare sa fie mare.Si din cate stiu eu forta de frecare nu depinde de suprafata de contact.Cine nu crede ca ia o carte si sa se uite.
Din poza aia ce sa concluzii ar trebui sa trag? Presimt ca o sa aruncati cu rosii in mine, dar daca am o idee in cap nu o scot pana nu imi demonstreaza cineva ca nu e ca mine. a.. si inca ceva.. cautati legile frecarii pe net.. trebuie sa fie :) |
nu prea te duce capu /\\lex .. fara suparare acu... dar cu cat e mai mare suprafata de contact... cu atat e mai mare frecarea. nu ca indice, ci ca total.
|
alex.. vrei sa spui ca o moneda are acelasi coef de frecare cu un cilindru de diametrul monedei dar cu o grosime de 1000 de ori mai mare (confectionat din acelasi material cu moneda)?
|
da cred ca asta vrea sa spuna este o lege a fizicii care zice ceav ca nu depinde de suprafatza, dar acea lege e pur teoretica (ca toata fizica invatata in liceu), in practica conteaza mult suprafatza, si componentza materialelor care intra in contatc
|
Re:
Quote:
|
moneda e plina cilindrul e gol, considera ca se foloseste aceiasi cantiatate de material (ca au aceiasi greutate)
|
Re:
Quote:
dar demonstreaza tu geniule de ce e ca tine.explica ! nu o spune asa.. pe ce te bazezi cand spui asta? ca asa crezi tu sau ce... macar eu am argumente... dar tu ? |
Re:
Quote:
Da, atunci Ff este egala la ambele |
Re:
Quote:
daca e din acelasi material atunci e normal sa aiba acelasi coeficient de frecare :) asta e in functie de material. Sper sa nu ziceti \"uite si la asta..ce smker se da\" sau \"posteaza numai ca sa ii creasca nr de post-uri\" dar chiar am auzit de multe ori chestia asta si eu nu o cred. Numai bine! |
dak are o grosime de 1000 de ori mai mare inseamna ca ii creste si greutatea si frecarea e alta, chiar dak e acelasi material... ma insel?
|
forta de frecare dinamica = coeficientul de frecare * forta normala de apasare
forta normala de apasare = masa corpului * constanta gravitationala deci nu se specifica nimika de suprafatza, dar mai trebuie sa caut sa vad coeficientul ala de frecare cum se calculeaza, pentru ca s-ar putea sa fie folosita suprafatza la calcularea lui |
nu se foloseste la calculare, dar te rog cauta
off-topic : 200SX.. imi place de tine, te documentezi inainte sa postezi, nu ca altii (TheSinner2) |
mi-e lene sa ma uit pe pagina cealalta dar cred ca vorbiti de cauciacele mai late. va garantez ca pe langa forta de frecare mai mare cu asfaltul mai e si forta de frecare cu aerul. un cauciuc mai lat opune mai multa rezistenta aerului la inaintare. asta e motivul pentru care se pun toate aripioarele alea la F1. sa sparga aerul din fata cauciucurilor.
|
.
/\\lex din poza aia trebuia sa tragi si tu niste concluzii
crezi ca ala are cauciucurile alea asa groase pe fata si super subtiri pe spate asa aiurea??? pe puntea motoare si-a pus omu' gume serioase de ce oare :?: :?: chiar trebuie sa gasesti o formula care sa explice ceeea ce este logic??? daca vrei iti mai pun poze si cu masini cu tractiune spate, si cu motociclete, autocamioane, trotinete, biciclete etc. din care rezulta acelasi lucru: cauciuc mult pe asfalt = aderenta mai mare pot sa fac si scheme, diagrame, desene, O.K.?????? :x :x :x :x :x |
/\\lex.. te bat cu cartea de fizica in cap pana pricepi :) si daca tot nu pricepi.. pune roti mai late pe o masina si experimenteaza... asta daca ai macar 18 ani si un permis :wink:
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:27. |
- Copyright 2026 4Tuning