![]() |
Re: incinta pt un alpine type r 12
Credeam ca suntem intelesi ca orice woofer reda toata gama de frecvente joase, intrebarea este cat de bine ajunge sa redea.
Quote:
|
Verifica daca traductorul tau este recomandat a se folosi in incinta inchisa. Daca ii place in aceasta configuratie, eu iti recomand sa il cuplezi cu o membrana pasiva. In cazul membranelor pasive, acordajul se face prin adaugarea de greutate pe membrana, prin lipirea elementelor de metal care insotesc traductorul. Volumul este in general cel al unei incinte inchise.
Avand in vedere ca avem o deplasare dubla a membranei pasive fata de membrana traductorului, recomandarea mea este fie sa folosesti o membrana pasiva de 15inch sau doua de 12 inch. Daca excursia liniara a conului traductorului este 1/2 din excursia membranei pasive, atunci poti folosi si una de 12inch. Avantajele in folosirea membranei pasive sunt urmatoarele: - volumul incintei este aproximativ volumul r5ecomandat pentru incinta inchisa - posibilitatea de acordaj la frecvente de 28-30Hz fara probleme - raspuns in frecventa liniar (depinde si de parametri traductorului), sunet asemanator incintei inchise - nu prezinta acele "suieraturi", turbulente care se intalnesc la incintele bas reflex la gura portului atunci cand membrana traductorului se apropie de xmax. Sunetul este unul foarte placut, articulat, profund. Nu este recomandata pentru SPL Un mare inconvenient este insa pretul ridicat al membranei pasive! In cazul unei incinte bas reflex, acordata foarte jos (dar nu sub frecventa de rezonanta a traductorului), ai nevoie de un port cu o sectiune destul de mare, sectiune corelata cu lungimea lui si volumul net... pentru a evita pe cat posibil turbulentele de la gura portului, fie el si evazat la capete. |
mda..inteleg cate avantaje as avea cu un radiator pasiv..si nu as ezita sa fac asta doar ca nu imi permit sa mai dau inca 400 ron...cel mai teama imi este de acele "sueraturi"..nu ca nu o sa ajunga destul de jos sau ca nu am o linearitate perfecta..sper ca cele 2 tuburi de 10 cm sa fie suficiente:-S
|
Quote:
Foarte important, sa fi atent la prelucrarea tuburilor, poate mai au nevoie de slefuire. |
salut baieti am o rugaminte la voi,care poate sa ma ajute cu o schema pentru incinta la un swr 1242d sa fie bandpass, mentionez ca dispun de orice material pentru confectionarea lor,mi-ar fi de mare ajutor daca schita ar fi detaliata cu diametre.multumesc deocamdata
|
salut baieti am o rugaminte la voi,care poate sa ma ajute cu o schema pentru incinta la un swr 1242d sa fie bandpass, mentionez ca dispun de orice material pentru confectionarea lor,mi-ar fi de mare ajutor daca schita ar fi detaliata cu diametre.multumesc deocamdata am uitat sa va spun sa fie acordata la 35-36 hz
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:51. |
- Copyright 2026 4Tuning