Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   QuickShift - imbunatatirea schimbari vitezelor (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/1724-quickshift-imbunatatirea-schimbari-vitezelor.html)

LEXUS 20-01-05 17:17

Sebastian...ce ai zis tu..cu pedala la blana..nu tre cumva ambreiaj dublu :roll: ?

SEBASTIAN 26-01-05 09:42

Re:

Quote:

Originally Posted by \"dsign\"
mersi mult sebi, dar eu chiar nu vreau sa particip la curse. Tuningul pentru performante nu intra in calculele mele, ci doar niste artificii de moft, cum ar fi iluminarea interioara schimbata, instalatie audio, shortshift, antifonare, etc.

referitor la shortshifter, as avea o intrebare: se strica sincroanele la o utilizare normala, daca imi pun shortshifter? ce materiale trebuie sa utilizez pentru a-mi confectyiona asa ceva?

Trebuie sa cauti in cataloge de tuning-racing piesa special pt masina ta, iar la utilizare normala nu se strica nimic.
Nu face improvizatii cu mecanici destepti.

SEBASTIAN 26-01-05 09:44

Re:

Quote:

Originally Posted by \"LEXUS\"
Sebastian...ce ai zis tu..cu pedala la blana..nu tre cumva ambreiaj dublu :roll: ?

Nu e necesar. Ambreiajul dublu mananca din cuplu si e bun la raliu unde mergi des pe suprafete fara aderenta maxima.

mihnea 26-01-05 10:10

S-au facut si la noi quickshifturi.Se fac pe piesa originala si costa 105 euro.S-au montat pe : Seat Leon TDI Top Sport 4x4,Seat Leon TDI Cupra 4,Seat Leon Cupra R si cred ca si pe Golf V 2.0 TDI.Pana acum oamenii sunt multumiti.

SEBASTIAN 26-01-05 10:36

Re:

Quote:

Originally Posted by \"mihnea\"
S-au facut si la noi quickshifturi.Se fac pe piesa originala si costa 105 euro.S-au montat pe : Seat Leon TDI Top Sport 4x4,Seat Leon TDI Cupra 4,Seat Leon Cupra R si cred ca si pe Golf V 2.0 TDI.Pana acum oamenii sunt multumiti.

Unde si cine monteaza acele piese care sunt de origine sau nu?

zetemte 26-01-05 10:50

AFAIK La Merotechinca.

Oricum eu au montat altceva, nu ce am eu. Alte piese au fost schimbate. Dar nu stiu cum iti explic asta. Dar din ce am intelesc, sunt foarte multumiti :)

LEXUS 26-01-05 13:28

EU UNUL AM VAZUT IN CATALOGUL de la RIEGER ca aveau o chestie care-o numeau secventiala..insa nu stiu sa zic mai multe..k n-am inteles mare lucru din germana lor...doar dk e cineva vorbitor de LB Germana si sa ne traduca :lol:

SEBASTIAN 26-01-05 16:37

Re:

Quote:

Originally Posted by \"LEXUS\"
EU UNUL AM VAZUT IN CATALOGUL de la RIEGER ca aveau o chestie care-o numeau secventiala..insa nu stiu sa zic mai multe..k n-am inteles mare lucru din germana lor...doar dk e cineva vorbitor de LB Germana si sa ne traduca :lol:

Exista comanda de tip secvential ai vitezele cu comanda liniara tip secvential.
Pt gama VW costa 1000Euro iatr pt Subarul meu peste 3000.

LEXUS 26-01-05 18:11

ce eram eu curios..k asta n-am inteles din catalog...MAI FOLOSESTI AMBREIAJUL , dk-ti montezi acest gadget ? k ma nu e cutie secventiala..tip wrc ...asa parerea mea ca nu castigi prea mult timp decat ca nu mai \"mesteci\" cu levieru atat..si pierderea de tractiune pentru un timp scurt tot este inevitabila

mihnea 26-01-05 19:53

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
Quote:

Originally Posted by \"mihnea\"

Unde si cine monteaza acele piese care sunt de origine sau nu?

S-au facut la Metrotehnica pe piesa originala.Pana acum au facut doar pe masini cu 6 viteze.

dsign 26-01-05 20:55

masina mea este un \"golan\" 1.6 , si vreau sa-mi fac piesa dupa original pe strung. sunt student la mecanica in politehnica, si in mare parte stiu ce fac, doar daca stiu ce materiale sa folosesc. multam mult pt informatii.
ce este metrotehnica , unde ii gasesc?

liwiu_evo 08-04-07 14:51

Re: QuickShift - imbunatatirea schimbari vitezelor

short shifteru e o idee klumea. chiar daca nu imbunatateste cu mult timpul de schimbare a vitezelor(25%), tie chiar ti se pare ca se schimba mai repede:). am auzit ca sant kituri universale, dar cred ca tot mai bune sant alea facute pt masina ta;)

sebaaa 08-04-07 16:41

Re:

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 109020)
Nu e necesar. Ambreiajul dublu mananca din cuplu si e bun la raliu unde mergi des pe suprafete fara aderenta maxima.

si se foloseste si la camioane knd urca panta si schimba vitezele ;) ( citit @ cartea lui petre cristea)
cat despre topic..sunt prea multe cutii de viteze sa generalizam un sistem ...din pacate:( ar fi mers pe multe masini treaba
alta intrebare : la ferrari-urile mai vechi de ex, cat si alte masini sport , cu cutie manuala , am vazut k aveau o placa deasupra locului unde este montat schimbatorul , in care era taiat traseul pe care il facea levierul schimbatorului de viteze pentru a intra in treapta de viteza..( in loc de batista din piele sau cauciuc care este pusa la alte masini) - mi se pare un lucru ft util si care te scapa de unele probl( cum ar fi sa dai a 3-a in loc de 1-a si mai ales invers) 2-a in loc de a 4-a si tot asa.. bine k la multe masini are mansalierul protectie:D
dar la dacia papuc de ex ,dar si la alte masini cu probleme la timoneria cutiei (am inteles k asta se strica atunci cand nu mai nimeresti vitezele - daca nu e asa , rog sa ma corectati spunandu-mi ce este mai exact )..ar fi un sistem ft util.. am un prieten si-a luat carnetul recent si ii da mari batai de cap o dacie papuc diesel ,din 2005 , cu 22 mii km la bord , dar kre ii face probl la treapta a 3-a si a 4-a( a 5-a e usor de nimerit ...dar o foloseste ceva mai rar - pana ajungi acolo trebuie a 3-a si a 4-a) ca sa nu mai zic de dificultatea sporita pt mansalier..
CUM VI SE PARE TREABA CU PLACA DE METAL IN CARE SE MISCA LEVIERUL SCHIMBATORULUI?

SUPAPA_Jr 08-04-07 20:29

Am vazut o chestie...a zis dl. Sebi despre ea mai sus...sa schimbi fara sa iei piciorul din gaz...dar asta era la moto...unde nu e chiar ''piciorul'' in gaz :)) stie cineva cam cum lucreaza sistemul asta sau unde se gaseste pt masini?

Peter4ever 09-04-07 15:04

pai schimbi normal doar ca tii acceleratia in blana daca stii ca ai motor de turatie sau ii mai dai drumu putin , practic masina cand ai luat picioru de pe acceleratie si o calci din nou dupa ce ai dat drumu la ambreaj ii tai putin din elan , asa elan-ul se micsoreaza. Atentie socul este foarte puternic la mine sa rupt tamponul de la motor!!!

All times are GMT +2. The time now is 14:20.

- Copyright 2026 4Tuning