Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Turbo pt peugeot (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/17147-turbo-pt-peugeot.html)

MasterTuner 23-05-06 21:46

Re: Turbo pt peugeot

Distributia la un aspirat e perfecta pentru conversia turbo, nu aici trebuie modificat. Gandeste-te ca in cazul acelorasi motoare gen Lancia Delta Integrale si Lancia Thema 2.0 16V aspirat (care arata idntic) inaltimea si durata sunt mai mici la turbo decat aspirat. Asta tocmai ca sa imbunatateasca umplerea la turatii mici unde nu ai boost, motorul turbo suferind aici si din cauza rap de comprimare mai mic.

draculas 08-10-06 05:10

ba 4000 de euro pentru 200 de cai esti nebun cu capu nelu ? cu bani astia copile meri in germania sau franta si iti aduci masina inapoi cu cel putin 350 , ce preturi ai tu mai firma cu sediu sunt exagerate ! serios intra pe ebay si vezi acolo turbo kituri facute de firme serioase nu made in romania ! si vezi preturile in comparatie cu ce puteri dezvolta masina dupa instalare , sunt curios ce turbina pui tu de 800 de euro ? si 2 saptamani 2 oameni inseamna ca lucra cate 2 ore pe zi sau cum ? nu vreau sa te jicnesc dar esti exagerat ! aici twin turbo kit complet instalat a costat 4300 usd si a fost gata de vineri pana luni 3 oameni asa ca de unde scoti tu evaluarile astea nu stiu zau !

draculas 08-10-06 05:16

si sa nu uit http://www.vecco.com/ ia vezi tu ce preturi ai si fa o comparatie apropo de curios i-am sunat pe tipi si fac turbo kituri pentru orice model de masina si cu tot cu transport nu ajunge omu la 4000 de euro si aia garanteaza minim 500 hp daca nu iti dau banu inapoi si crede-ma ca ti-l dau !
sfatul meu e sa incerci sa vinzi kituri turbo pentru dacia 1300 sau poate pentru altceva da asa mai ieftineanu pentru ca la preturile pe care le ai ramai si fara sediu

Tupac 08-10-06 10:09

Omule, tu esti in America! Acolo sunt alte situatii. Iar faza cu CP, esti comic, scuze ca iti spun :) - pai voi in America aveti masini de 4-5L, normal ca se vor obtine si herghelii sub capota ;)
Eu nu prea ma pricep, dar cred ca pretul de 4000E nu este unul atat de exagerat. De exemplu, la Alfa Romeo, tunerii cei mai cunoscuti (Novitec si Autodelta) ofera Kit-uri turbo sau Kit-uri compresor cu preturi intre 4600E-5300E, incluzand si manopera.
Ce-i drept, eu personal poate as alege sa dau 1500E in plus (daca as putea face rost normal :) ), si sa ma duc pana in Germania sa imi fac acolo o astfel de operatiune daca as vrea. Dar sa nu uitam ca si la noi sunt destui oameni priceputi sa faca aceleasi lucruri, la bani mai putini. Iar cand banii sunt limitati, va spun eu ca 1000-1500E se simt al dracu de bine...

draculas 08-10-06 14:27

auzi tupac din masina de 2L se scot 600 de cai fara nici cea mai mica problema iar daca vrei sa-ti cumperi vreun turbo chit de pe internet se poate si din romania trust me ! europa are preturi RIDICOL DE MARI la asa ceva dar no.. daca tu ai impresia ca aici masinile puternice sunt doar peste 3L atunci insemna ca esti un afon in ceea ce priveste tuningul si te-as ruga sa te apuci de table si sa mai pui un stiker nike pe masina ce-o conduci sa mai castigi vre-o 10 magari putere ! 1500 eu echivaleaza cam cu 1800 usd aprox. si cu bani astia iti iei un turbo chit pentru honda de exemplu de toata frumusetzea ceea ce iti garanteaza la un civic hatchback cel putin 350 hp .

Race 08-10-06 17:31

draculas in primul rand trebuie sa-ti multumesc...n-am mai ras de mult asa de tare :lol:

Quote:

cu bani astia copile meri in germania sau franta si iti aduci masina inapoi cu cel putin 350
Hai sa vedem:
Novitec - Kit compresor pentru Alfa 147 1.6 120 CP - 177 CP - 4.600 EURO (una din firmele despre care vorbea Tupac)
Regal - Kituri turbo pentru Opel/Vauxhall - nu scrie la toate dar sigur sub 300 CP la ce turbine folosesc,la unele scrie 210 CP - 3.650 GBP adica 5.400 EURO
Dahlback Racing - Kit turbo pentru VAG 1.8T (doar cele la care se schimba si turbina)
---235 CP - 4.610 EURO fara TVA
---330 CP - 21.778 EURO fara TVA
---420 CP - 28.818 EURO fara TVA
Dupa cum vezi,lejer peste 350 CP la 4.000 EURO :rolleyes2

Quote:

si sa nu uit http://www.vecco.com/
La asta mai trebuia un link cu turbonator si unul cu compresor electric si era completa lista :D

Quote:

nu ajunge omu la 4000 de euro si aia garanteaza minim 500 hp
"Up To 500HP+" nu inseamna MINIM 500 CP,traducerea fiind "PANA la peste 500 CP",ceea ce incorect gramatical si logic.
Cand am citit lista de modificari am zis ca ma c** pe mine d ras.35 PSI,adica 2,4 bari (presiune de supra-alimentare,nu absoluta),si tot ce spun ei e "Upgraded Internals highly recommended".Bine ca nu au inclus in kit doar turbina si galeria,si sa zica apoi pentru 500 CP "recomandam schimbarea pompei de benzina,injectoarelor,pistoanelor,bielelor,bolturi lor si adaugarea unui intercooler foarte mare (ne declinam orice raspundere daca acesta nu incape sub capota) si a unui sistem de admisie cu cate o clapeta pentru fiecare cilindru".Iti dai seama ce chilipir ar fi fost,kit turbo de 500 CP sub 1.000 USD ?

Quote:

auzi tupac din masina de 2L se scot 600 de cai fara nici cea mai mica problema
Masina lui de 2 litri e de fapt Diesel de 1,9 litri.Presupunand ca ar fi benzinar de 2 litri,esti de-a dreptul hilar cu "600 CP fara cea mai mica problema".Presupun ca in lumea ta imaginara cei 600 CP se obtin pe o masina care poate fi condusa zi de zi si la un pret sub 2.000 EURO,nu ? :lol:

Quote:

1500 eu echivaleaza cam cu 1800 usd aprox. si cu bani astia iti iei un turbo chit pentru honda de exemplu de toata frumusetzea ceea ce iti garanteaza la un civic hatchback cel putin 350 hp
Doar atat ? La 1.800 USD ma asteptam la cel putin 450 CP :sad:
De 255 CP pentru 3.300 USD ce zici tu (55 CP cresterea adica) ? http://www.turbo-kits.com/06-09_civic_turbo_kits.html

Ca tot suntem aici:
Kit Saleen compresor pentru Mustang GT 300->400 CP 5.700 USD.
Kit VF-Engineering compresor pentru Golf 4 2.8 V6 202->280 CP 5.200 USD.
Deci uite cresteri de 55 CP pentru 3.300 USD,80 CP pentru 5.200 USD si 100 CP pentru 5.700 USD,toate in SUA.Unde sunt cresterile de 400+ CP pentru 4.000 EURO ?

Preturile sunt mai mari in Europa decat in SUA,dar nu cu foarte mult.Evident ca zbuciumus are un plan de recuperare a investitiei care nu are in vedere tocmai interesul clientului :lol: Dar pana la sutele tale de cai putere aproape gratis e cale lunga...

draculas 09-10-06 01:22

asta depinde foarte mult de unde le iei si cum le iei piesele pentru ca vezi tu o piata libera insemana ca poti alege si aici se poate defapt nu am afirmat ca din 2L motor scoti 600 hp ieftin dar am afirmat ca se poate ! uite la evo de exemplu dar ceea ce cere omu pentru peugeotul ala este pur si simplu prea mult !

Tupac 09-10-06 10:33

Mai baiatule, stii ceva? Mai lasa-ne cu figurile tale de smecheras roman ajuns in America, ca prin tonul adoptat nu demonstrezi decat ca esti un taran de oras. Continuarea o stii singur banuiesc..
Bine ca in America alearga cainii cu covrigi in coada, bravo tie. Asta e, in Europa nu se intampla asta.
Asa ca fii fericit ca poti obtine herghelii sub capota cu 2000$, acolo la tine.
Si nu imi pun stiker pe masina ca e scump la noi aici si nu castig decat 2-3CP :(, dar tu poti sa-ti pui ca la voi e 5$ si castigi 50CP ;)

MasterTuner 09-10-06 14:24

Pentru turbo sau compresor pe un motor aspirat nu ai nevoie de axe sau arcuri pentru 50% putere in plus.

pesteimputit 10-10-06 05:59

multumesc pt raspuns florin. o sa trec zilele astea pe la voi sa vorbim de Unichip si poate incet incet ma apuc de cumparat ce trebuie pt turbo....

Nemilosu 26-11-06 08:57

Quote:

Originally Posted by zbuciumus (Post 417997)
Frate, pui o turbina de 800 de euro
intercooler 400
ungere turbina 200
fitinguri intercooler 200
placa de decompresie 200
garnitura chiulasa 100
set garnituri 150
injectoare 400
galerie de evacuare 300
downpipe 200
Unichip 375
MAP 100
Driver injectoare 100

Total 3525 cat iese profitul? Gandeste-te ca muncesc 2-3 oameni doua saptamani, ce zici, ti se pare afacere?

garnitura chiuloasa 100 ?????????
placa decompresie 200 ??????????

mishto preturi.

Deevylls 07-12-06 16:00

Quote:

Originally Posted by bpipifs (Post 407115)
pretul de 4000 euro sa zicem k ar suna tentant dar cum sta treaba cu consumul?.adik pe mine m-ar interesa sa se mentina acelasi consum normal la aceeasi viteza pt k suma asta e destul de mare si dak consumul se mentine si garantia oferita de voi este ok...poate batem palma:P.....ce poti sa imi spui despre performantele masinii avand in vedere k am schimbat sistemul de evac complet de la borla (fara catalizator k mai are garantie) si are diam de 65 sau 70 .voi aduceti si blow-off ????la cat?si poate si un chip-tuning...va rog sa imi dati preturi si info despre performantele obtinute daca puteti k m-ar interesa o eventuala colaborare cu voi....:)

Fara suparare, dar daca cineva merge din start pe ideea asta, atunci sorry, dar nu vad ce rost ar avea macar gandul la o astfel de " transformare " a motorului.

Tuningul la unii a luat-o pe drumuri mai rele observ... Tuningul a ajuns datorita unora care au vrut sa aduca din cadrul sportiv competitional, performante crescute in cadrul de strada, aici vb la filtre... chip-uri... chestii minore... dar Turbo e alta mancare de peste... aici nu te gandesti la consum, cand aspiri la performante nu te gandesti la consum, nu zic ca in cadrul competitional nu se pune problema de consum, da se pune, dar ca si ultima chestie, la sfarsit se fac finisarile si atunci se vede daca se poate sa se scada consumul mai putin, dar performantele sa nu sufere!

Nu se poate compara unu la mana piata din USA cu cea din Europa si doi...piata globala cu ce din Romania, deoarece la noi tot ce se importeaza are TVA si % de profit asa ca nu se poate sa fie acelasi pret ca si in tara producatoare!

alin ionut 07-10-12 13:37

salut Master,am si eu un pug 106 sport '99, 1.4 benzina. Ce crezi ca imbunatatiri pot face ca sa ii cresc puterea? Ms

julaikos 07-10-12 21:24

pune un motor 1.6 16v si ai rezolvat

All times are GMT +2. The time now is 00:11.

- Copyright 2026 4Tuning