Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   sfatuiti-ma in legatura cu sist audio (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/16306-sfatuiti-legatura-sist-audio.html)

CataNOS 23-04-06 07:34

Re: sfatuiti-ma in legatura cu sist audio

apropo, nu am iesire rca.. exista vreun adaptor pt asa ceva? sau tre sa iau semnal de la boxe?

CataNOS 23-04-06 08:17

Gata, n-am dormit noaptea asta, am cautat pana mi-a venit rau si m-am decis:

Amplif Mac Audio Z2200 600 w RMS
Subwoofer JBL! P1220E 400 w RMS

:D Ce parere aveti, merg bine amandoua?

CataNOS 23-04-06 09:58

2 Attachment(s)
se pare ca o dau din fanta in cola si din cola in sprite.. nu e vb k vreau sa am un nr urias d posturi da` nu pot edita si imi vin o gramada de idei..

Acu raman la 2 woofere si gata, voi ziceti care vi se pare mai bun:

JBL! P1220E
JBL! P1222

Nu uitati sa-mi ziceti daca statia z2200 e potrivita pt ele.

blak 23-04-06 11:00

:) eu as merge pe DLS.... MacAudio Z2200 am in casa si sta degeaba... sincer .... are ceva alga in el.... dar tot pe DLS park as merge....

CataNOS 23-04-06 11:18

Quote:

Originally Posted by blak
:) eu as merge pe DLS.... MacAudio Z2200 am in casa si sta degeaba... sincer .... are ceva alga in el.... dar tot pe DLS park as merge....

alga adica vlaga, nu? :) Pai atunci zi-mi un amplif mai bun ca asta pana in 6 mil care sa impinga bine de tot jbl-ul.

saxo 23-04-06 11:39

Quote:

Originally Posted by CataNOS
apropo, nu am iesire rca.. exista vreun adaptor pt asa ceva? sau tre sa iau semnal de la boxe?

Daca nu schimbi HU, toata investitia ta va fi cam inutila, in afara de obtinerea de oarece bum-bum prin masina.

In plus de asta, am mai zis si ma repet: un sistem audio NU se poate configura corect studiind specificatii si cerind sfaturi pe forum, in ciuda faptului ca toti cei care dau sfaturi sunt foarte bine intentionati.
Problema cea mare e ca un sistem audio trebuie privit ca un tot unitar. Daca modifici o componenta, va trebui sa umbli si la celelalte, etc...
Poate nu am observat eu sau nu ai spus despre ce masina e vorba ? Vrei numai sub ? etc...
Modelul masinii e foarte important cind te gindesti sa configurezi un sistem.

In concluzie, eu cred ca cel mai bine ar fi sa spui asa: am masina cutare, vreau sa obtin cutare lucru, cu atitia bani . Se poate? daca da, spuneti-mi ce variante vedeti voi ca se potrivesc cerintelor mele .

Numai asa vei putea primi niste sfaturi oarecum aproape de adevar.

blak 23-04-06 12:13

JBL-ul il duce ....are 400W RMS ...mai mult chiar....

CataNOS 23-04-06 12:48

Quote:

Originally Posted by saxo
Daca nu schimbi HU, toata investitia ta va fi cam inutila, in afara de obtinerea de oarece bum-bum prin masina.

In plus de asta, am mai zis si ma repet: un sistem audio NU se poate configura corect studiind specificatii si cerind sfaturi pe forum, in ciuda faptului ca toti cei care dau sfaturi sunt foarte bine intentionati.
Problema cea mare e ca un sistem audio trebuie privit ca un tot unitar. Daca modifici o componenta, va trebui sa umbli si la celelalte, etc...
Poate nu am observat eu sau nu ai spus despre ce masina e vorba ? Vrei numai sub ? etc...
Modelul masinii e foarte important cind te gindesti sa configurezi un sistem.

In concluzie, eu cred ca cel mai bine ar fi sa spui asa: am masina cutare, vreau sa obtin cutare lucru, cu atitia bani . Se poate? daca da, spuneti-mi ce variante vedeti voi ca se potrivesc cerintelor mele .

Numai asa vei putea primi niste sfaturi oarecum aproape de adevar.

Ok, deci, wooferul vreau sa il pun pe sierra din semnatura, e din 91, sedan.
Mp3-playerul e http://alarmstudio.hr/alarm_STUDIO/a..._view.aspx.jpg El e destept in sensul k are 4x55w si MOSFET, singura pb e k nu are RCA.. Am auzit k sunt niste adaptoare pt rca, dar nush cat de recomandate sunt.
Ideea e ca eu sunt bass-addicted, adica nu prea ma intereseaza inaltele si mediile :D Vreau un bass profund, nu sa fac masina pentru competitii de SQ, ci mai degraba pentru SPL :D.. Cat despre bani, am zis, in jurul a 12 mil+max 2 mil.

Quote:

Originally Posted by blak
JBL-ul il duce ....are 400W RMS ...mai mult chiar....

Mac-ul are 600W RMS, daca la asta te refereai.

Mersi

saxo 23-04-06 13:27

Nu stiu daca spun prostii, dar cred ca vdo-ul tau trebuie sa aibe rca. Nu ma pricep la vdo, dar vezi in cartea tehnica, poate zice ceva. Ce model exact e ?
Sierra parca are hayon, nu ? Daca da, e f bine.
In privinta amplificatorului si a difuzorului, cred ca ar fi indicat sa te focusezi catre un amplificator la care sa primeze calitatea, si spun asta pentru a risca cit mai putin arderea difuzorului din cauza distorsiunilor. Mai ales ca spui ca-ti place basu', adica vei da in el....
La difuzor, parerile sunt impartite, dar daca nu vrei SQ, diferente mari nu sunt. Trebuie sa fii insa foarte atent cu reglajele statiei si la alegerea cablului de alimentare.

In privinta bugetului, e destul de redus. Va trebui sa accepti ca e un compromis un set amplificator+sub la banii astia. Cu alte cuvinte va trebui sa accepti calitatea sculelor respective, si sa te porti cu "mila" cu ce cumperi.

CataNOS 23-04-06 14:06

Quote:

Originally Posted by saxo
Nu stiu daca spun prostii, dar cred ca vdo-ul tau trebuie sa aibe rca. Nu ma pricep la vdo, dar vezi in cartea tehnica, poate zice ceva. Ce model exact e ?
Sierra parca are hayon, nu ? Daca da, e f bine.
In privinta amplificatorului si a difuzorului, cred ca ar fi indicat sa te focusezi catre un amplificator la care sa primeze calitatea, si spun asta pentru a risca cit mai putin arderea difuzorului din cauza distorsiunilor. Mai ales ca spui ca-ti place basu', adica vei da in el....
La difuzor, parerile sunt impartite, dar daca nu vrei SQ, diferente mari nu sunt. Trebuie sa fii insa foarte atent cu reglajele statiei si la alegerea cablului de alimentare.

In privinta bugetului, e destul de redus. Va trebui sa accepti ca e un compromis un set amplificator+sub la banii astia. Cu alte cuvinte va trebui sa accepti calitatea sculelor respective, si sa te porti cu "mila" cu ce cumperi.

Sierra nu are hayon, e sedan (4 usi) dar nu e pb, pot renunta la locurile din spate pt k o folosesc doar eu. VDO Dayton e modelul 2703 http://www.vdodayton.com/default2.as...=8228&urlre=1& Nu are rca sigur sigur, ca acu stau cu el in brate si-l invart pe toate partile (RCA=mufe rotunde, nu?)

Deci pot lua si un amplif de calitate, cum ar fi dls-ul ala de 400 w RMS, dar nu stiu cat de bine poate da in woofer.. Stiam ca ampliful e bine sa aiba putere mai mare decat subwooferul.
Uite alternative:
http://www.dls.se/english/fstark/ca23.htm - asta in punte are 400 w RMS
http://www.magnat.de/content/carhifi...1880&pl=5&s=83 -540 W RMS

Deci chiar mi s-a pus pata pe JBL P1220E, sper k unu din amplifurile d mai sus sa fie bune pt el.

Multumesc!

CataNOS 23-04-06 14:12

ma uitam acu pe manual si am vazut k are line-out (cinch). E bun asta de ceva?

saxo 23-04-06 14:19

BINGO !!!! asta e !
Vezi daca nu ai nevoie cumva de un cablu special. Asta faceam acum, cautam un pdf de la manualul tau

CataNOS 23-04-06 14:25

2 Attachment(s)
:D weeeee

am atasat manualul si brosura de prezentare, cred k trebuie un cablu special.

nu cred k e atat de cizma playerul asta pana la urma

saxo 23-04-06 14:34

Vezi la falcon daca au cablul. Numai acolo pti gasi. HU e OK.
La amplif. daca e sa ne luam dupa ce scrie acolo, magnatul pare foarte "tare", dar sincer nu-l cunosc. Rau n-are cum sa fie...

CataNOS 23-04-06 14:40

deci intre dls si magnat, merge magnat.. pai atunci asa ramane.. Magnat + JBL! Sper sa fie alegerea corecta :)

Multumesc pentru ajutor!

All times are GMT +2. The time now is 06:44.

- Copyright 2026 4Tuning