![]() |
Re: zgomot la mersul in marsharier
pinionul mi`au spus si mie multi ca ar fi si am fost sa ma interesez cat costa pinionul si l`am gasit cel mai iefin la 410 RON si cel mai scump 490 RON acum nu stiu c`am cat se ia sa se inclocuiasca un pinion? poate sa se ia mai mult de 300 RON? mi`am facut asa niste calcule si daca as scapa cu 700 RON cu totul as faceo luna care vine... deci are careva idee care ar fi pretul manoperei pt inlocuirea pinionului?
si ar mai fi o treaba acum care e mecanic sa gandeasca, ce ramane angrenat cand masina este in marsharier si eu calc ambreiajul dar zgomotul nu dispare? normal cand am calcat ambreiajul cutia este decuplata si se mai invarte doar un ax ceva in cutie atat, cand o scot pe liber nu se mai aude? in afara de ax ce ramane angrenat in cutie de scoate zgomotul acela? pun intrebarea asta ca e posibil ca pinionul sa nu mai raman angrenat si atunci ar fi alta cauza... |
sincer nu ma prea pricep la mecanica ... exact la fel face si la mine ... ne poate ajuta cineva ??? multumesc anticipat
|
da va pot ajuta eu tocmai am spart cutia , dadeam inapoi bineinteles sunetu cu pricina si dintro data a iesit pe liber am bagat si ciuciu nu a mai plecat .aveam de mers vreo 200m cu spatele
|
pai cum ai spart cutia? eu am mai dat inapoi cu ea dar nu o fortez nu se simte nici o schimbare in mersul masinii dar sper dupa Paste sa o fac ca mi`am revenit cu banii si am un mecanic aici mai dibaci care a zis ca ma ajuta el dupa ce se mai incalzeste afara el spune ca nu este din pinion sunetul ci ar fi ceva slabit in cutie spunea ceva de un melc, a incercat sa imi explice fenomenul dar nu am inteles mare lucru eu am mai dat de persoane care au zgomotul asta la masina de un an si ceva si nu a patit nimic cutia fapt care m`a mai linistit apropo ce motor ai pe masina?
|
1.6 akl mam enervat si iam dat mai tare asa
|
nu ma gandeam sa gasesc o discutie despre asta pe forum, am si eu problema asta,defapt am avut-o,ca acum nu mai pot merge deloc cu spatele(intorc ca tramvaiul:D).Am avut si eu aceeasi chestie la masina,cand dadeam cu spatele se auzea,cand apasam ambreajul,se auzea,cand o scoteam pe liber,tacea:D.Toata treaba e din cutie,eu trebuie sa schimb cutia,nu vreau sa te sperii,dar o sa-ti cada si tie. La mine a murit definitiv marsalierul in momentul in care am fortat-o in panta,si poc...nu mai mergea deloc cu spatele. Incearca sa n-o fortezi,eu am mers mult timp cu ea asa pana sa cada. Prefer sa cumpar o cutie sh, in care nu s-a umblat,decat sa o repar pe asta. Cutia reparata,numai e cutie.
|
Quote:
|
pe mototrul de 1.6 16V este pusa aceiasi cutie ca pe 1.4 16V? destul de urat ce spui tu, sper sa nu fie nevoie sa schimb cutia ca ma duce la vreo 500 Euro...
|
in sfarsit am scapat de acel zgomot am schimbat cutia ... ma costat in jur de 600 euro cu tot cu ambreaj si manopera
|
Quote:
|
deci toata treaba este de la pinion? eu am gasit pinion la 420 lei de marsharier zic eu ca as scapa cu 10 mil la primul search dat pe google am gasit cutie cu 400 euro si mi se pare mult peste reperatie plus manopera la schimbat ma duce sus ...
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:50. |
- Copyright 2026 4Tuning