Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E36 - 318i DNY (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/161262-e36-318i-dny.html)

Daniel_Toa 01-01-10 17:57

Re: E36 - 318i DNY

1 Attachment(s)
Si asta seara am facut prima pana din viata mea ... Treaba e ca nu am roata de rezerva si nici cric .
Problema cu alarma am rezolvat o , am deschis si portbagajul .

GOGU_VL 01-01-10 17:58

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 2938549)
Si asta seara am facut prima pana din viata mea ... Treaba e ca nu am roata de rezerva si nici cric .
Problema cu alarma am rezolvat o , am deschis si portbagajul .

Ce avea alarma?

Mr_Cobra2k4 01-01-10 17:59

salut
cum ai rezolvat cu alarma ca am si eu aceiasi problema cu ea urla asa de nebuna
bafta cu pisica in continuare

Daniel_Toa 01-01-10 18:13

Spre norocul meu tocmai trecea un prieten deal' lu' tata pe langa mine si a fost electrician , s a mai uitat pe la ea nu stiu ce am dat capitonajul jos la o usa unde zicea el ca tzacane ceva si un fir era rupt si facea masa cu caroseria , l am lipit la loc am dat cu scoci si alarma merge perfect acum . Problema mea acum e cum rezolv eu cu pana .... Si inca ceva , eu nu fumez dar imi place ca la masina sa functioneze totul , si becul de la scrumiera din fata si becul de la cea din spate nu se mai aprind , au o singuranta ceva anume ? si nici panoul de control de la caldura nu se mai aprinde .

GOGU_VL 01-01-10 18:14

Quote:

Originally Posted by Mr_Cobra2k4 (Post 2938553)
salut

Iti spun eu de ce urla asa de nebuna.....s'au dus swicii aia din iale....incuie masina, las'o sa se armeze, si dupa 2-3min, dute si impinge usor aproape de clanta exterioara, pe fiecare usa, si asa aflii care swici nu mai e bun, pentru ca incepe alarma sa piuie.
Swici'ul e ala din iala de pe stalp, in mijloc e un tamburus mic de plastic, si se toceste de la inchis/deschis usa ;)

GOGU_VL 01-01-10 18:18

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 2938569)
Spre norocul meu tocmai trecea un prieten deal' lu' tata pe langa mine si a fost electrician , s a mai uitat pe la ea nu stiu ce am dat capitonajul jos la o usa unde zicea el ca tzacane ceva si un fir era rupt si facea masa cu caroseria , l am lipit la loc am dat cu scoci si alarma merge perfect acum . Problema mea acum e cum rezolv eu cu pana .... Si inca ceva , eu nu fumez dar imi place ca la masina sa functioneze totul , si becul de la scrumiera din fata si becul de la cea din spate nu se mai aprind , au o singuranta ceva anume ? si nici panoul de control de la caldura nu se mai aprinde .

Scrumiera din fata - scoti scrumiera propriu'zisa, ca si cum ai vrea s'o golesti, si dedesubt sunt 2 suruburi stelate, le desfaci, si scoti toata scrumiera, dar usor, pentru ca in ea, intr'o gaurica e infipt becul....scoate'l, vezi daca e ars (sigur e ars) schimba'l si'ti va merge lumina la scrumiera.
Scrumiera spate - nu are bec....dar poti ff simplu sa'i pui lumina (eu asa am facut), legi 2 fire de la firele de la becul din fata, le tragi pe langa frana de mana la scrumiera din spate si gata....ai lumina si acolo.

Becul din panoul de control de la caldura - scoti rotitele (toate 3) si in spatele lor sunt tot 2 suruburi stelate, le desfaci, dai fata jos de la panou si acolo e becul, dar iti trebuie o penseta ca sa poti scoate becul de acolo.

Mr_Cobra2k4 01-01-10 18:18

becurile de la scrumiera posibil sa se fi ars eu le-am schimbat pe ale mele acu o sapt 2 lei 2 bucati in carrefor se schimba fusor

bodyspeed 01-01-10 18:40

Quote:

Originally Posted by Mr_Cobra2k4 (Post 2938553)
salut

Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 2938570)
Iti spun eu de ce urla asa de nebuna.....s'au dus swicii aia din iale....incuie masina, las'o sa se armeze, si dupa 2-3min, dute si impinge usor aproape de clanta exterioara, pe fiecare usa, si asa aflii care swici nu mai e bun, pentru ca incepe alarma sa piuie.
Swici'ul e ala din iala de pe stalp, in mijloc e un tamburus mic de plastic, si se toceste de la inchis/deschis usa ;)

Sau poate fi din senzor, senzorul alarmei de unde reglezi sensibilitatea, in interiorul acelui senzor are un arc care dacă se imbibă de praf etc, o să se sesizeze mereu şi īncepe să urle fără a fi lovită , sau deschisă vreo usă etc..
S-a īntāmplat la un prieten cu un golf Mk3 ;), a curăţat acel arc şi senzorul şi a mers după

Daniel_Toa 01-01-10 18:46

jm3k3rd3mik - multumesc frumos , maine la prima ora ma duc la vulcanizare sa vad daca mai poate salva cauciucul ala ... si pe urma scot scrumiera sa verific becul si pe ce l de la aeroterma la fel . Mi sa mai spus de becul de la aeroterma ca e posibil sa fie ars , dar credeam are si siguranta si sa fie aia de vina .

trafy-vr6 01-01-10 18:55

ai grija cu butonul de dezaburire cand dai panoul de ventilatie jos...si din cate imi aduc aminte sunt vreo 3 becuri acolo

GOGU_VL 01-01-10 19:18

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 2938642)
ai grija cu butonul de dezaburire cand dai panoul de ventilatie jos...si din cate imi aduc aminte sunt vreo 3 becuri acolo

Stiu eu ca i se zice Gogu lui jm3k3rd3mik :lol:
Are dreptate trafy, referitor la butonul de dezaburire, o sa'ti dea putin de furca ala, eu am schimbat 3 panouri dalea din cauta ***ului ala de buton...ma enervam si pe spargeam in secunda doi :x chestia e ca are pozitia lui de functionare, incearca sa pui panoul la loc, si nul prinde in suruburi, probeaza butonul daca merge cum trebuie......si Trafy, are 3 rotite, nu 3 becuri, iti spun eu sigur ;)

trafy-vr6 01-01-10 19:21

Am avut impresia ca are 3 becuri la panoul ala...dar e ca tine ca esti Dr. BMW :)) multumesc ca nu te`ai enervat si la mine si nu m`i l`ai spart:))

Daniel_Toa 01-01-10 19:31

Maine dau panoul ala jos si sper sa nu sparg nimic , ca daca sparg aici la mine nu vezi BMW uri peste tot , doar 4-5 avem in tot orasul :D Asa ca piese de schimb ciuciuc

GOGU_VL 01-01-10 20:55

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 2938688)
Am avut impresia ca are 3 becuri la panoul ala...dar e ca tine ca esti Dr. BMW :)) multumesc ca nu te`ai enervat si la mine si nu m`i l`ai spart:))

Eeeee, nu neaparat ca sunt Dr.Bmw, dar sunt lucruri de care m'am lovit si deja le cunosc foarte bine

Daniel_Toa 02-01-10 11:14

Am rezolvat pana :D Acum zic sa ma duc in garaj la masina sa dau panoul ala jos ( sper sa nu rupt nimic ) si sa vad ce ii fac la un far ca e ciobit si se abureste intruna .

All times are GMT +2. The time now is 11:07.

- Copyright 2026 4Tuning