Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale moto (https://forum.4tuning.ro/571-discutii-generale-moto.html)
-   -   Pentru incepatori (https://forum.4tuning.ro/571-discutii-generale-moto/160198-incepatori.html)

Scarto 01-01-10 22:51

Re: Pentru incepatori

Regulamentul auto

Art. 38

1. Posesorul permisului de conducere pentru categoria A are dreptul sa conduca o motocicleta cu o putere care depaseste 25 kW sau un raport putere/greutate care depaseste 0, 16 kW/kg ori o motocicleta cu atas cu un raport putere/greutate care depaseste 0, 16 kW/kg, numai daca are o experienta de minimum 2 ani pe o motocicleta cu specificatii tehnice inferioare sau daca persoana are 21 de ani si promoveaza un test specific de cunostinte si comportament.

Acum nu stiu cati dintre politisti se si uita la asa ceva ... :)

JuST_GiuGiu 02-01-10 10:53

depinde ca dac prinzi unu al dracu te face cu "ou si smantana"....deci in concluzie iati ceva pana in 400 cm3 deoare e usor de manevrat s,"culegi"experienta si 3 nu ai probleme cu politia;)

Scarto 02-01-10 12:18

25 kW inseamna 33 CP .. deci in primu an trebuie sa iei ceva pana in 33 CP, dar stai linstit ca nu te cauta politia la chestia asta.. in fine, cine stie daca mai citeste tipu topicul si nu si-a luat deja moto ..

ViseZ 02-01-10 14:48

Quote:

Originally Posted by Scarto (Post 2939611)
25 kW inseamna 33 CP .. deci in primu an trebuie sa iei ceva pana in 33 CP, dar stai linstit ca nu te cauta politia la chestia asta.. in fine, cine stie daca mai citeste tipu topicul si nu si-a luat deja moto ..

citesc postu cum sa nu.

Cred ca o sa imi iau ceva la 400 ( poate un zxr sau altceva ) mai e pana la sezon.
Ms pt sugestii :D

ady_viteza 02-01-10 16:19

Sfatul meu de om batran si cu vreo 16 ani de motociclism in spate e sa nu-ti iei ceva de 400....sunt vechi si megareparate si cazute...etc....
Din punctul meu de vedere si am mai explicat cuiva aici pe forum, e mai indicat ca prima mobra un naked de 600...sunt foarte manevrabile....iarta foarte multe greseli de inceput....sunt mult mai ieftine ca pret de achizitie comparativ cu un ss de 600....si mai mult isi pastreaza valoarea in timp...pentru ca te vei plictisi dupa cateva luni si o sa-ti doresti alta mobra:D
Pozitia in sa pe un naked te ajuta sa inveti mai rapid cum sa apleci mobra...cum sa franezi in caz de urgenta fara sa te versi pe jos...are suficienta putere sa-ti domoleasca adrenalina desi eu te sfatuiesc sa ajungi pe un circuit sa-ti faci de cap si nu pe strada.
Partea cu echipamentul am spus-o mai sus....cand iti faci bugetul pentru o mobra in el sa fie obligatoriu inclus si echipamentul de cat mai buna calitate.

Scarto 04-01-10 11:57

Nu ma pricep asa bine la categorii .. ptr ca eu sunt fixat pe SS. Daca nu esti si tu fixat pe SS si esti deschis oricarui gen de moto, asculta-l pe ady :) Eu mi-am spus parerea in legatura cu capacitatea cilindrica. Bafta si asfalt uscat

All times are GMT +2. The time now is 22:31.

- Copyright 2026 4Tuning