Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tot ceea ce nu poate fi incadrat (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat.html)
-   -   autostrada sau bataie de joc? (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat/156733-autostrada-bataie-joc.html)

FAST&FURIOUS 04-12-09 20:38

Re: autostrada sau bataie de joc?

Quote:

Originally Posted by lascarica (Post 2860921)
Furiosule,incearca sa fii mai ponderat in reactii/replici,mai ales cand pare ca sustii aberant o cauza clar pierduta ! Exista filmare cu suprafata si imbinarile respective,exista zeci de transportatori ce pleaca si se intorc din si in bucuresti dupa parcurgerea aleii respective. Acele rosturi de dilatatie,sunt la fel de mantuiala executate si cu atata bataie de joc dpdv al materialelor,incat chiar daca momentan nu sunt decat deranjante(intr-o masina mai sport sunt insuportabile),intr-un an vor deveni la fel ca pe A1, A2 : Rampe de lansare spre nemarginitul spatiu,ce vor pune la incercare capacitatile de franare cu rotile in aer,ale oricarui vehicul mai usor de 2,5tone,ce nu are suspensie de barca,ce ar putea circula la limita de 130.

Eu zic sa iei o carte, sa citesti ce inseamna acele rosturi de dilatatie, cum se comporta ele iarna sau vara.
Si mai zic sa vii sa faci o tura in realitate nu pe forum, sau sa vorbesti numai daca ai idee despre ce vorbesti.
P.s.
De 3 ani lucrez exact acolo si nu vorbesc din imaginatie ca si multi altii si pe deasupra circul zilnic de cel putin 6 luni(chiar inainte de descidere) pe portiunea din A3 data in folosinta.

lascarica 05-12-09 02:15

Quote:

Originally Posted by FAST&FURIOUS (Post 2862362)
Eu zic sa iei o carte, sa citesti ce inseamna acele rosturi de dilatatie, cum se comporta ele iarna sau vara.
Si mai zic sa vii sa faci o tura in realitate nu pe forum, sau sa vorbesti numai daca ai idee despre ce vorbesti.
P.s.
De 3 ani lucrez exact acolo ......

1 -vorbesc oricand cred eu ca am ceva de spus,indiferent de parerea ta;
2- Probabil ca stiu ceva mai bine decat tine,nici macar nu-i vreo mare inovatie,se foloseste solutia de cateva SUTE de ani,in diferite versiuni...PUNE tu mana pe-o carte,probabil ai citit 2% din cat am citit eu,si acel procent doar pt ca ai fost obligat...despre diversitatea domeniilor ,nici nu mai aduc vorba.
3-NU am nevoie sa vin,sunt soferi pe camioanele firmei ce trec pe acolo in fiecare zi a saptamanii
4- Pai parerea ta atat de buna este data tocmai de faptul ca de acolo iti intretii familia...e normal sa ai opinia asta:)
......siii...fii sigur ca o sa vin la cluj ca sa admir minunatie de 40km de asfalt...=))..sa stii ca mai avem si p-aici asfalt..ceva mai mult de 40km...:lol:

lascarica 05-12-09 02:27

Si daca tot ne-ai dezvaluit ca lucrezi acolo,poate ar fi de apreciat,sa ne luminezi pe toti cei interesati de banii nostri, IN CE au intrat 11mil euro/km...are incalzire a stratului asfaltic de baza?...are vreun tip de canalizare f evoluata dpdv al solutiei sau complexitatii ? ...a strabatut vreun masiv muntos? cate cursuri de apa traverseaza? ..si mai ales...CAT ARE GARANTIE si in ce conditii ? ...Eu cred ca tu esti doar o victima a manipularii...nici nu stii de ce crezi ceea ce crezi...:|

FAST&FURIOUS 05-12-09 06:37

Quote:

Originally Posted by lascarica (Post 2863202)
Si daca tot ne-ai dezvaluit ca lucrezi acolo,poate ar fi de apreciat,sa ne luminezi pe toti cei interesati de banii nostri, IN CE au intrat 11mil euro/km...are incalzire a stratului asfaltic de baza?...are vreun tip de canalizare f evoluata dpdv al solutiei sau complexitatii ? ...a strabatut vreun masiv muntos? cate cursuri de apa traverseaza? ..si mai ales...CAT ARE GARANTIE si in ce conditii ? ...Eu cred ca tu esti doar o victima a manipularii...nici nu stii de ce crezi ceea ce crezi...:|

Stii ceva ?
Tu ca si multi altii vorbiti din ce ati auzit si vazut la televizor.

22VIN 05-12-09 09:41

Nunu... Vreau si si eu sa stiu acelasi lucru: de ce 11mil/km?

vacaroz 05-12-09 09:54

Quote:

Originally Posted by FAST&FURIOUS (Post 2863269)
Stii ceva ?

daca nu ma insel este cu bani de la Ue autostrada..... tocmai buna de supt!
nu vb sa ma aflu in treaba., dar chiar cunosc pe cineva care are legatura cu asa ceva, si cand spun asta ma refer la nivel de proiect si de dezvoltare si 11 mil de euro e nu mult, exagerat de mult. ca idee cu o treime din acea suma o puteau face italienii care au facut si drumul spre ranca mi se pare....si de foarte buna calitate.dc atatia bani si noi toti o laudam ca vezi doamne ce minunatie avem in romania.transfagarasanul care la facut nea ceausu ar insemna k distrusii nostri trebuia sa vanda jumatate de tara ca sa`l poata termina

valib 05-12-09 17:03

in aia 11mil euro / km......nu e si costul exproprierilor pentru terenul din jurul autostrazii?

Frizz 05-12-09 17:34

Quote:

Originally Posted by FAST&FURIOUS (Post 2863269)
Stii ceva ?

Nu cred ca toti vorbim din auzite.
Pentru ceva timp am facut afaceri cu statul italian cat si cu cel romam. Cum stim cu totii, massmedia de multe ori duc in eroare poporul pt. ca sunt obligati sau o fac doar pentru vanzare. De ex., presa italiana a declarat ca un km de autostrada in medie ajunge 15 mil. de € (fara sistem de supraveghere si senzori) ceea ce este o mare minciuna pentru ca indiferent de cat ar costa terenul de expropiat n-are cum sa ajunga la o astfel de suma. In spate sunt niste baieti care controleaza totul, prin urmare se imbogatesc.

Exact asa se intampla si la noi, numa ca nah... massmedia nu poate sa declare un pret mai mare findca autostrazile noastre nu arata ca cele din restul tarilor europene.

As spune mai multe, dar cred ca ajunge.

KAY_ 05-12-09 23:26

Eu nu ma pricep la drumuri si poduri, nici nu vreau sa ma pricep , ma pricep in schimb la platit impozite de 2500 lei/an la o masina din '49 care este o epava si numai circula din 1990 ,ma mai pricep la platit amenzi , taxe de drum ,spagi la bugetari si tot ce mai inseamna japca prin tara asta drept urmare vreau sa mi bag p...a in A1 , A2 , pasaju de 50 m de la baneasa si mai nou A3 , imi dati voie? Multumesc .

RA_2fast4u 06-12-09 21:29

Ce falme-uri stupide pe threadul asta.

In primul rand, hotarati-va despre ce vorbim aici?!

42 de km? categoric nu pot fi considerati o autostrada... dar, daca stai sa te gandesti ca 40 km reprezinta cam 15-20% din numarul total de km pe care ii are romania, deja parca te bucuri ca s-a mai adaugat si atat.

Multi din voi pareti ca ati auzit ca s-a deschis o noua autostrada, cunoscandu-le pe restul insinuati automat ca e plina de trambuline, gropi, conceputa prost si plina de animale moarte(ahh... stai, din alea chiar sunt! :)) ). Am fost pe ea, chiar la inaugurare si pot sa va spun ca in momentul in care esti pe ea se prezinta bine din toate punctele de vedere. Asfalt foarte bun, fara denivelari, marcaje bune, multe viaducte.. toata autostrada e inaltata fata de sol(spre deosebire de a1...a2), peisaj frumos(nu ca ar conta asta foarte mult in discutia noastra). Desi nu ma asteptam, pot sa spun ca oricine ar veni, din orice tara sunt sigur ca nu ar avea nimic ce sa ii reproseze(ma rog, mai putin noi.. romanii )

Acum trecand la partea cu banii... nu am nici cea mai vaga idee cat ar trebui sa coste un km de autostrada. probabil mult? dar 11mil/km e a dracu de mult pentru orice, chiar daca pare un proiect destl de complicat. Aceeasi lucru e valabil si pentru cei 4 ani.

Ce putem noi sa speram acum e ca autoritatile se vor mobiliza cat mai bine pe viitor si vom avea parte de o autostrada in adevaratul sens al cuvantului (100..200...300..400km?) care sa fie cel putin la standardele acesteia.

denver 06-12-09 22:47

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 2865490)
Eu nu ma pricep la drumuri si poduri, nici nu vreau sa ma pricep , ma pricep in schimb la platit impozite de 2500 lei/an la o masina din '49 care este o epava si numai circula din 1990 ,ma mai pricep la platit amenzi , taxe de drum ,spagi la bugetari si tot ce mai inseamna japca prin tara asta drept urmare vreau sa mi bag p...a in A1 , A2 , pasaju de 50 m de la baneasa si mai nou A3 , imi dati voie? Multumesc .

Nu ! :D , la cat de rezistente sunt o sa arate de parca ne-au invadat cartitele :lol: , sunt anumiti oameni care merita trasi in teapa pentru asta , furiosule , daca esti si rapid si zici ca lucrezi acolo de ce dureaza atat ? :???:

RIcKO 06-12-09 23:39

se vede ca ai 19 ani denvere......de ce se misca incet? pt ca nu au fost bani ca sa se lucreze......lucrezi tu pe gratis? iarna nu sa lucrat , apoi a fost o perioada lunga in care nu sa lucrat din lipsa d fonduri......nu mai tot vorbiti aiurea

denver 06-12-09 23:40

Quote:

Originally Posted by RIcKO (Post 2868032)
se vede ca ai 19 ani denvere......de ce se misca incet? pt ca nu au fost bani ca sa se lucreze......lucrezi tu pe gratis? iarna nu sa lucrat , apoi a fost o perioada lunga in care nu sa lucrat din lipsa d fonduri......nu mai tot vorbiti aiurea

da am 19 ani , norocul meu , daca fac copil pe la 50 apuca si el sa vada autostrada terminata :lol:

FAST&FURIOUS 07-12-09 08:24

Quote:

Originally Posted by denver (Post 2867899)
Nu ! :D , la cat de rezistente sunt o sa arate de parca ne-au invadat cartitele :lol: , sunt anumiti oameni care merita trasi in teapa pentru asta , furiosule , daca esti si rapid si zici ca lucrezi acolo de ce dureaza atat ? :???:

Tu lucrezi pe gratis???

Mustang 07-12-09 08:55

In momentul in care ai un contract, trebuie sa muncesti!
Daca in contract este stipulat si modul de plata, abia atunci se pot face nazuri.

Ei bine, la autostrazi - drumuri - poduri - etc nu cred ca se stipuleaza cand se fac platile. De altfel, se ofera avansuri si lichidari. Asa ca firma constructoare este obligata (in baza contractului) sa finalizeze proiectul pana la termenul limita. In momentul cand o parte nu respecta conditiile contractului, aceasta va fi actionata in instanta.

Asa se face in mod normal. Si asa ar trebui sa se procedeze - ca totul sa fie ok in tara asta.

All times are GMT +2. The time now is 20:12.

- Copyright 2026 4Tuning