Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Dresura masinii de la 0 km ??? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/15222-dresura-masinii-0-km.html)

Vyk 30-04-06 21:16

Re: Dresura masinii de la 0 km ???

Interesant subiectul topicului, si eu imi puneam intrebarea. Ca masina cica se invata dupa cum o conduci mi-a zis tipa (agentul de vanzari) PBA. Dar nu se pricepea asa ca....

Totusi cred ca trebuie sa se tina cont de rodaj. Eu in rodaj am schimbat numai la 2500-2600ture si am avut doar cateva "varfuri" de 3000-3500. Mai presus de toate se simte benzina buna. Daca al 2-lea plin a fost cu benzina cea mai ieftina, acum pun numai Top99+. Si diferenta pe 1.2HTP se simte bine. Masina poate deveni ceva mai sprintena, depinde cum o manevrez. Daca ar fi sa ma ghidez dupa deviza "cum o conduci asa se invata" acum era puturaosa rau dupa rodaj dar uite ca nu e chiar asa (in limita celor 64CP si peste 1t greutate).

valib 01-05-06 12:42

al meu peugeot a fost adus pe roti din Franta...deci vreo 2000km...
mi-e frica sa ma gandesc cum a condus'o soferul ala...

turbojack 01-05-06 14:56

Quote:

Originally Posted by valib
al meu peugeot a fost adus pe roti din Franta...deci vreo 2000km...
mi-e frica sa ma gandesc cum a condus'o soferul ala...

Mai mult de 220 ca priza in nici un caz.......:):):)

valib 01-05-06 17:16

nu stiu, totusi sper ca cei de la peugeot sa aiba personal calificat, care stiu cum sa procedeze cu o masina noua, si sa nu isi bata joc de ea.
am luat masina cu 2000 si inca putin de km, sper sa nu isi fi batut aia joc de ea din Franta pana in Romania.
daca si'au batut joc de ea...pfoaj...nu vreau sa ma gandesc pe viitor ce ma asteapta.
noroc cu garantia...sper sa pice totul inainte sa ies din garantie:):):)

200SX 01-05-06 18:03

"Un rodaj bine facut e ca o cura la Amara" ;)
sper sa fi nimerit citatul

masina nu se invata asa cum o conduci. in schimb anumite stiluri de condus pot afecta masina.

Mamen 29-07-06 09:55

Fratilor!! Rodajul inseamna viata motorului!! In perioada de rodaj se merge usor... nu sportiv. Daca voi mergeti sportiv treba voastra dar o sa va zgariati pe ochi cand o sa segmentati motoru si .... etc. Si in legatura cu ECU si cu demaraju si toate cele... numai calculatoarele cu colector de erori nu gafeaza in privinta stilului de condus, iar restu se comporta asa cum au fost setate din fabrica, restu depinde de voi sau de alte probleme pe care le are masina.

criss 29-07-06 11:00

Quote:

Originally Posted by magic
... dai bataie, erau vreo 160-170km din localitatea in care stateam noi, am iesit pe autobanda, si am ars a3-u de i-au sairt rotzile, primi 50-60 km nu am putut sari de 160 km/h cu ea, dupa distantza asta, motorul a inceput sa se "lase" simtzitor, si automat a inceput si cresterea de viteza,

La mers normal se mai fac depuneri pe supape si in capul pistonului,de aceea dupa ce te-ai dat la ea au inceput sa se curete si si-a dat drumul motorul.

Deci nu va amagiti ca educati un motor nou sa fie pregatit pt curse ,daca faceti rodajul cu pedala de acc la maxim.Intr-un motor nou frecarile sunt mai mari rezultand o uzura mai mare(uzura de rodaj),de aceea trebuie umblat cu el ca si cu oul ;) ...faceti rodajul dupa indicatile fabricantului iar dupa rodaj in 50-60km cum ati vz mai sus il invatati sa fie nervos;)

Mamen 29-07-06 11:32

Atunci cand motorul este in rodaj uzurile sunt foarte mari, practic atunci motorul isi creeaza jocurile optime, daca fortezi motorul jocurile create vor fi mult mai mari decat cele optime si motorul va pierde la capitolul fiabilitate in timp, de asemenea pot aparea probleme mult mai grave precum pierderea compresiei, consum mare de ulei, etc.

draculas 05-09-06 09:18

aprpopo valib tu ti-ai luat peugeotul nou din dealer daca da atunci esti un FRAIER ca ai acceptat masina cu 2000 de km pe ia daca era de tipul second hand atunci eh mai treaca mearga dar tine minte de la mine ala ce o adus masina o tras de ia cat o putut iti spun din experienta am adus cateva masini de pe la jermania si le-am dat in gura pana o intrat limitatoru asa ca .... e o vorba veche care zile FRAIERI NU MOR SE SCHIMBA sper sa nu fi si tu in categoria aia

All times are GMT +2. The time now is 10:45.

- Copyright 2026 4Tuning