Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Amplificator si subwoofer!Sfat va rog... (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/15076-amplificator-subwoofer-sfat-rog.html)

vpower16v 27-03-06 22:25

Re: Amplificator si subwoofer!Sfat va rog...

asa e cel mai bine sa asculti toate tipurile d incinte sa vezi care iti place..eu am citroen ....ma rog nu chiar eu sa fiu cinstit :) .....citroen xsara si are cele mai proaste usi din lume!!! sunt total nemultumit d ele...o sa fie nevoie d o antifonare serioasa sau dak ma supar o sa fac niste kick paneluri si gata ....nu mai am treaba cu usile....eu sincer iti recomand incinta inchisa....atata timp cat ai un dif bun nu o sa simti nevoia d bass reflex ..eu cu inchisa am mers si o sa merg...iar material absorbant ....poti sa iti pui d la dinamat ..asta dak ai $$ ..au un material special de subwoofere ;)..sau clasica vatelina d pus in haine sau plapumi ...e alba si pufoasa si se da la metru patrat si e ff buna...

Marius_Gom 27-03-06 22:41

Am inteles...cumva pt incinta inchisa imi trebuie un amplif mai capabil?mi s-a recomandat Jensen...am vazut pe site la wizards...Jensen JPA1300M 1*300W RMS @ 4 ohmi...(6 mil) sa zicem cu un difuzor Hertz ES 300D in incinta inchisa.... ar fii ok?pt acest difuzor as putea sa folosesc statia si in 2 ohmi nu? si atunci banuiesc k puterea ar fii si mai mare...
Daca am gresit ceva....nu ma injurati.....nu sunt afon....dar nici expert....incerc sa invat si eu...

vpower16v 27-03-06 23:07

ai zis bine si nu te injura nimeni ideea e sa ajutam nu sa injuram :)......dak nu ma insel modelul ala d jensen suporta 2 ohm deci ar fi ok...da ideea care e la incinte inchise...aerul din incinta actioneaza k un arc....si atunci tre putere ca sa misti diful....

decibels 27-03-06 23:13

Te pricepi chiar destul de mult in comparatie cu altii stai fara grija :). M-am uitat la specificatiile amplifului si are functii utile.. boost de 18db, output rca...etc. Acuma depinde ce putere are difuzorul care il cumperi, normal puterea amplificatorului trebuie sa fie mai mare decat puterea difuzorului. Mai adanc in explicatii las pe altii ca nu vreau sa zic prostii :)

vpower16v 27-03-06 23:25

asa e ..e corect ...pt k majoritatea amplificatoarelor intra in distorsiuni d p la 70% si ideea e sa ii dai semnal curat ..

Marius_Gom 27-03-06 23:36

Nu am gasit pe nicaieri ce putere ar scoate in 2 ohmi Jensen IPA1300 M(banuiesc k pe undeva la 500W sper sa nu gresesc....ar fii destul de bine cu un sub de 350W RMS zic eu)....vroiam sa va mai intreb daca stiti cumva....daca imi mai trebuie sau nu adaptor high-low la amplif-ul asta...(ar fii bine sa nu.....in cazul asta mai putine lucruri desfacute la masina....:D nu mai trag rc-urile.......si banuiesc k asa nici nu-mi mai scoate cd-playerul de la locul lui...sunt atent si eu acum la inceput cat e noua masina....si in garantie...dupa aia mai vedem..:) )
Din statia asta pot sa plec si cu semnal pt o a 2 statie nu?
vpower16v despre vatelina .....am vazut mai demult o poza.....si nu mai stiu pe ce forum....era plina membrana difuzorului....spider-ul sau cum ii zice.....de asa ceva...poate nu era bine lipita?sa ma insel eu si sa nu fii fost vatelina?

decibels 27-03-06 23:57

Da, poti folosi ca intrare in amplificator iesirile din cd player, si poti da semnal mai departe din amp la alt amp:

High level inputs 2V ~ 10V
Pass thru RCA outputs

decibels 28-03-06 00:04

Uite specificatiile complete http://www.audiovox.com/webapp/wcs/s...4424&langId=-1

vpower16v 28-03-06 01:07

mda nu stiu ce era k dak nu vad....vatelina asta e compacta are o tesatura sa zic asa ...are cam 3-4 cm grosime si e pufoasa dar nu se imprastie....ceea ce ai vazut tu sa nu fi fost "lambs wool" sau vata ...k aia intr adevar se poate prinde d componentele difuzorului..

GYM 28-03-06 07:15

Daca vrei sa folosesti ampliful la 2 ohmi iti trebuie ES300D si legi bobinele in paralel :)

vpower16v 28-03-06 11:49

...pai a zis marius k es300d ..a vazut si el cum sta treaba cu impedantele ;)

Marius_Gom 28-03-06 16:08

am aflat si pretul hertz-ului es300D...4.8 mil....la tottal...cutie e cam scumpa la ei...(sau cel putin mi se pare mie...nu pot sa zic k e scumpa k nu stiu exact ce executa ei si cum...)
Poate fac eu cutia....am posibilitatea.......nu ar fii asta o problema....am unde si sculele necesare .....mochetatul ei ar fii mai dificil.....k nu prea vreau sa arate k unul din piatza :)
Am si eu o intrebare...in cazul in care l-as face eu...as vrea si un plexiglass pe partea din spate...(are sunetul de suferit ceva?) cam ce grosime ar trebui sa aiba?

bad_boy2k 28-03-06 16:17

gandeste-te putin... cutia nu e doar potrivire a unor bucati de lemn si prindere in suruburi cu vatelina pe dinauntru...sunt cateva "secrete" care le inveti din experienta la fabricarea cutiilor (mai korekt incintelor) si care te vor ajuta sa obtii sunetul dorit. iar la constructia ei, mochetatul e partea usoara :)
cat despre plexiglass... ma gandesc ca daca pui o sa vrei sa se vada ceva prin el...ca sa nu sufere sunetul ar trebui sa fie destul de mica fereastra...ca sa mai vezi ceva ar trebui o sursa de lumina si dak nu vrei ca toata lumea sa-ti vada vatelina...:lol: ....ar cam trebui sa renunti la ea...(se va vedea...e alba ca zapada :D )...deci, dupa mine, pierzi. exista solutii si la plexi insa, io, unu, nu as folosi. daca chiar vrei ceva impunator, iti montezi subul cu magnetul in afara.
bafta

Marius_Gom 28-03-06 16:49

Nu stiu prea bine care e treaba cu sub-ul cu magnetul pe afara....dar pot sa zic k la hertz la incintele pt difuzorul asta nu e acest exemplu (nu pun la indoiala k se poate face....si faptul ca este buna......dar sincer chiar nu-mi place deloc cum arata....stiu k trebe sa se auda bine....nu sa arate bine.....dar totusi...oricum gusturile nu se discuta)

bad_boy2k 28-03-06 17:01

e si normal ca gusturile nu se discuta. io doar ti-am prezentat o sugestie. personal, nici mie nu-mi plac cu magnetul in afara.
insa, daca vrei cu adevarat sa se auda bine, mergi pe mana probata. :)
daca, insa, ai chef de experiente si vrei sa inveti ceva, asta e cea mai buna ocazie! baga mare pe net si vezi ce si cum e cu incintele astea.
avantajul care il au cei ce ti le-ar face, e ca ei stiu deja cum suna mai bine un anumit difuzor si nu mai pierzi atata timp (si bani) cu experimente. alegerea e a ta...
salutari

All times are GMT +2. The time now is 13:38.

- Copyright 2026 4Tuning