![]() |
Re: Golf 4 GTI 179hp vs. Opel Bertone Turbo 193hp
5 Attachment(s)
cateva poze cu aceasta editie 25 jahre
|
Quote:
nu o spun din rautate, nu e rea comparatia facuta dar explica-mi si mie cum poate un motor cu 4 cilindri sa aiba 20v ??? tot ma gandesc a5a valva ii incorporata in piston, ca eu nu inteleg ( 5 cilindri=20v ; 4cilindi=16v ) asta daca vorbim de motoare de masini , nu de cele de racheta :) doamne ajuta :) |
1 Attachment(s)
Quote:
Citat de pe un site de specialitate , ca sa nu zici ca inventez eu."The absolute highlight is the 1.8-litre, 4-cylinder engine with twin overhead camshafts, 5-valve technology", nu vreau sa dau numele la site sa nu fac reclama sau asa...eu am acel golf de care am pomenit,si fratele meu are opelul...deci te rog nu te baga aiurea peste un topic,numa sa te afli in seama. doamne ajuta. |
imi cer iertare daca te-am deranjat, nu sunt din categoria "numai opel e masina" daca tu zici ca ai 4 cilindri cu 20v eu te cred, ce sa mai , tu ai motorul in fata :)
o seara faina |
:)) owned!
|
"numai opel e masina" =)) ce oameni ma....
|
hai sa ma bag si eu in discutie ca proprietar de bertone turbo:
1.in primul rand bogdan_wrc, sunt variante cu esp decuplabil si altele fara(butonul e situat langa scrumiera), eu de ex la a mea nu am dar imi pot monta cu usurinta unul, ah si inca ceva se decupleaza doar ESP-ul si TC-ul nu si abs-ul, motorul de 192 cp e z20let si pe langa asta mai e si de 200 cp z20ler(nu e mare diferenta) 2.admisia motorului e intr-adevar sinuasa si restrictiva daca te referi la traversa peste motor,intercoolerul stock e ft mic, se derestrictioneaza insa ft usor cu un cot siliconic si o carcasa filtru de 1.9 cdti, explicatia pt acest lucru este urmatoarea: cu un traseu scurtat si un intercooler cu 10% doar mai mare let ul ar fi sarit lejer de 200cp, cei de la opel nu au vrut o masina cu mai mult de 200 cp la omentul respectiv in 2001, pur marketing(seat, vw ,audi, fiat nu aveau din motoare de 1.8 sau 2.0 cu putere mai mare de 225 cp 3. un plus al z20let ului fata de 1.8 de la vag(despre care am o parere ft buna) e pozitionarea turbinei, la opel in fata si la vw in spate 4.cat despre preturi, opelul e mult mai ieftin fata de vw si asta se stie ft bine comparatia ar trebui facuta intre astra g opc si vw golf IV gti, amandoua sunt hothatch uri salutare |
Quote:
|
au au au...asta a fost dureroasa "cum adica 5v pe cilindru":lol:
donz, daca vorbeai mai frumos nu iti sarea nimeni in cap...in ciuda faptului ca ai spus o prostie |
| All times are GMT +2. The time now is 11:45. |
- Copyright 2026 4Tuning