Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Espero 1.8 (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/149132-espero-1-8-a.html)

-RFG 22-10-09 15:59

Re: Espero 1.8

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 2741500)
Foarte frumos si inventiv, mai ales inlocuirea buretelui cu folie de parchet.
Dar ca idee, din citite (auzite), am inteles ca la lipirea cu prenandez e mai usor sa se dea un strat de prenandez pe fiecare piesa, adica fata de usa si pe spatele bucatii de piele, sa se lase 10-15 min sa se usuce cat de cat, dupa care sa se lipeasca una peste alta si sa se intinda... "cica" ar merge mai usor treaba. Si am mai auzit ca ar exista in magazinele mari de profil, gen bricostore, adezivi speciali, care ar face treaba mai buna decat prenandezul.
Sunt curios la final cum se va vedea interiorul.
Ce e de apreciat e ca le faci singur. E usor sa dai un ban si sa ceri "aia, aia, aia...", dar mai frumos sa ti le faci singur.

Da, e adevarata treaba cu prenandezul, trebuie lasat sa se usuce circa 10-15 minute ca sa nu 'alunece' prenandezul pe materiale, iar la colturi sau suprafete circulare lucrul asta te ajuta foarte mult mai ales ca mai moaie si materialul pe care il aplici(de exemplu pielea ecologica se intinde foarte bine dupa ce pui prenandezul pe ea). In legatura cu alti adezivi nu stiu ce sa spun nu am testat inca... la urmatoarea masina o sa testez :-P. Da... satisfactia pe care o ai cand faci tu ceva (ce nu iti reuseste chiar 100% in majoritatea cazurilor) e mai mare decat cand il primesti de-a gata':rolleyes2

Quote:

Originally Posted by Esperache (Post 2741632)
N-am nimic personal cu nimeni, dar, prin natura mea, sunt un tip perfectionist 100%, apropiatii stiu la ce ma refer; ceea ce incerc sa spun, ca si in cazul altor topic-uri asemanatoare e ca nu in momentul de fata trebuia sa-ti faci topic-ul, ci abia dupa ce ajungeai la capitolul modificari; fara suparare, daca pe un astfel de forum se dezbat reviziile facute la masini, atunci ne numim toti tuneri de cand luam carnetul de conducere !
Bafta !

S-a ajuns de la ceva, 'la tuneri de cand luam carnetul'. Ok! Greseala mea ca am deschis topicul acum, toti mai gresim voluntar/involuntar cateodata nu?!
Revenind... astazi am terminat si bordul si sper ca in urmatoarele 2 zile sa montez tot interiorul, o sa revin cu poze.

Geo_ZGA 22-10-09 16:17

Asi vrea ca asta sa fie ultimul post off-topic... am editat postul tau Esperache, stergand mica "aluzie" in care ne faci tepari pe noi, moderatorii. Desi nu cred ca ar trebui sa generalizezi, stiind ca te referi la mine probabil. Pe topicul tau nu m-am mai bagat, esti liber sa scrii cum si ce vrei, nu editez, nu sterg, nu sanctionez.
Tuning-ul se face mai ales in masura posibilitatilor. Dupa partea financiara, vine timpul... si la sfarsit gustul fiecaruia. Cine isi permite, plateste sa i se faca, mai ales cand mai are si o a 2a masina cu care sa circule. Cine nu, face cu mana lui, usor, usor, sau apeleaza la altii atunci cand strange un ban.
Fraza mea de mai sus nu se referea exclusiv la tine, nu e un afront personal si nu trebuie luat ca motiv de cearta. Pur si simplu asta e parerea mea, satisfactia este mult mai mare sa faci singur ceva.
Foarte multi de pe 4tuning si-au prezentat masinile de cand le-au luat, fiind stock. Si abia pe parcurs au aparut modificarile...
In rest... spor la treaba.

ing3r 22-10-09 23:48

Bafta la upgradat si vezi-ti de treaba in continuare, nu te luam dupa toata lumea! Tine-te de ea !

andi_cimpean 23-10-09 00:28

Neaparat trebui sa ne arati cum ti-a iesit bordul.

banzay 23-10-09 17:21

Cam ce dimensiuni a avut bucata cu care ai invelit bordul? Cum ai procedat sa intinzi pielea aia calumea pe bord cand o lipeai? Ai incalzit-o cumva, ai taiat in anumite locuri (in timp ce o lipeai)?

-RFG 23-10-09 21:13

Quote:

Originally Posted by banzay (Post 2744782)
Cam ce dimensiuni a avut bucata cu care ai invelit bordul? Cum ai procedat sa intinzi pielea aia calumea pe bord cand o lipeai? Ai incalzit-o cumva, ai taiat in anumite locuri (in timp ce o lipeai)?

Am facut-o din 3 bucati... 1 mare cat lungimea lui si 2 "petice" pentru curburi. O sa postez pozele maine(pentru ca astazi nu sunt acasa) ca sa se inteleaga la ce ma refer cand spun "petice". M-am chinuit foarte mult la indreptarea lui pentru ca avea multe forme reliefate si nu am reusit sa o intind dupa toate curburile pe care le avea. Cand pui prenandezul pe ea devine mai 'flexibila' dar nici prea mult nu o poti intinde pentru ca are suport textil. O sa se inteleaga mai bine cand revin cu pozele

Quote:

Originally Posted by ing3r
Bafta la upgradat si vezi-ti de treaba in continuare, nu te luam dupa toata lumea! Tine-te de ea !

Multumesc!

banzay 23-10-09 22:03

Stiu cum e treaba cu vinilinu, dar nu am avut inca timp si chef sa ma bag sa vad cu bordul... ma gandeam sa il imbrac in negru. Eu am cielo, dar la bord tot asa, ca sa il faci dintr-o bucata e ceva de munca. Nu e imposibil, dar e de munca. Mersi frumos pt raspuns!

mike-fullspeed 24-10-09 23:49

Salut! Interesanta treaba pe care ai facut-o... Ce nu inteleg eu, e de ce ai dat jos buretele de pe bord si fate se usi...??? Scaunele le faci tot cu piele din asta? ca nu te-am auzit vorbind de ele...
Am vazut ca ziceai ca segemntezi motorul daca scoate fum... Sa stii ca nu e o regula sa scoata fum numai din cauza segmentilor...
In concluzie, succes in ceea ce ti-ai propus si ai girja de ea!!

-RFG 25-10-09 10:28

Quote:

Originally Posted by mike-fullspeed (Post 2748127)
Salut! Interesanta treaba pe care ai facut-o... Ce nu inteleg eu, e de ce ai dat jos buretele de pe bord si fate se usi...??? Scaunele le faci tot cu piele din asta? ca nu te-am auzit vorbind de ele...
Am vazut ca ziceai ca segemntezi motorul daca scoate fum... Sa stii ca nu e o regula sa scoata fum numai din cauza segmentilor...
In concluzie, succes in ceea ce ti-ai propus si ai girja de ea!!

Buretele era taiat in unele locuri si nu puteam sa pun peste el in starea aia... daca era intact iesea foarte bine pusa pielea peste el pentru ca era suprafata plana. Scaunele nu le mai fac eu pentru ca nu sunt prea bun croitor :lol: In cazul meu am desfacut motorul si erau uzati segmentii R1... dar am spus ca daca dupa ce desfund evacuarea nu mai scoate mult fum o las asa cu ideea ca o sa pun un motor de vectra a sau calibra pe ea. Multumesc, o sa am ;)

johnsonxxl 30-10-09 18:42

succes in continuare cu masina...baga pozele cu bordul ca sunt foarte curios.. :d

este si un thread separat pentru posesorii de espero...asta informativ sa nu fii pe dinafara.. :d bafta

Rob3rt_espero 11-11-09 18:43

Ce se mai aude de masina ta ?
Eram curios, incepusei interesant...

-RFG 23-11-09 17:16

pff numai belele... mi s-a stricat pompa de benzina(mai exact s-a blocat supapa de la pompa, pe unde intra benzina), a trebuit sa modific rampa de injectoare pentru ca a fost pe gaz si aveam un orificiu liber pe unde intra gazul. o sa pun pozele saptamana asta dupa ce termin treaba la lucrurile astea

iuly_007 23-11-09 18:40

eu zic sa pui prima data pozele si apoi sa termini "treaba la lucrurile" alea :)

johnsonxxl 27-11-09 00:43

da stiu ca se lasa asteptate mult pozele alea :D

All times are GMT +2. The time now is 22:24.

- Copyright 2026 4Tuning