![]() |
Re: Castrol vs. Mobil 1
eu am inceput cu mobil 1, am trecut la castrol iar acum voi trece la aral (care e singurul din cele trei Mobil 1, Castrol, Aral care e facut in Germania) sau daca gasesc Motul.
Consider Motul cel mai profi si mai bun ulei. |
Eu folosesc ulei 10w40 recomandat de producator, cumparat de la o firma mare din Craiova anume RS Group care e printre altele si importator,mi-au dat 7 bidoane de 1L Castrol Magnatec(nu aveau la 4 sau la 5l cum vezi prin hypermarketuri si am cumparat 7 l deci le era mai usor sa imi dea unul mare si 2 3 mai mici) pe care scrie numai in germana (pe toate sau majoritatea uleiurilor pe care le-am vazut scrie in engleza si limbi estice si scrie made in EU sau chestii dubioase), ei mi l-au recomandat in defavoarea lu Mobil 1 pe care deasemenea il aveau si importau, motivul fiind ca este ambalat/fabricat in Turcia spre deosebire de Castrol care ar fi fost hergestelt in deutschland :).
De mentionat ca seful de service la intrebarea mea despre ce sa aleg m-a sfatuit sa bag Castrol neavand nici un interes sa ma "manipuleze" pentru ca nu avea nimic de castigat, costand ambele la fel, ~30 ron litrul. |
cel mai bun de pe piata la ora actuala este motul
parerea mea |
1 Attachment(s)
Pt fiecare motor exista cel mai bun si cel mai prost ulei totul este sa stii ce iti trebuie de la acel ulei, noi avem masini de zi cu zi asa ca indiferent de ce ulei alegi tot isi va face treaba
Daca ar avea cineva un Ford RS 200 al carui motor are o durata de viata de 500 ore de functionare las intelege! Asa ca bagati ce vreti voi ca tot la fel isi fac treburile, eu personal merg pe Castrol Edge 5W-40 |
m-am uitat de curiozitate pe un bidon de mobil si nu scria unde a fost produs. cel putin pe castrol scrie ca e produs in ue si stii de la inceput ce cumperi. de unde provine mobilul?
|
Asta ziceam si eu, au provenienta dubioasa daca nu scrie clar pe ele ce si cum.
Pe castrolu ala de v-am povestit scria numai in germana inclusiv Hergestellt in Deutschland adica fabricat in germania. |
Cam aiurea titlul threadului . Exista Castrol -Edge ,Castrol -Magnatec, Castrol-GTX ...e.t.c. de diferite vascozitati ,de calitate sau mai putin, sintetice sau semi sau minerale. La fel Mobil are Mobil 1 , Mobil S , Mobil M si alte variante diferite mult unul de altul..
|
Quote:
un castrol fabricat&ambalat in germania, nu prea are rival. diferenta dintre castrol si mobil 1, facute unde trebuiesc, este ca consumul de ulei la castrol este aproapre inexistent, altceva notabil nu prea am observat. |
dar de unde il cumparam, ca eu peste tot am gasit doar fabricat in ue?
|
Interesant topicul, dar difera este de la masina la masina, si de starea motorului, normal ca cel mai important factor este sa fie si original ca sunt foarte multe contrafacute. Eu am bagat in a mea si Castrol si Mobil 1. Mentionez ca schimb uleiul la max 6-7000km. Masina merge exact la fel cu ambele, nu are pierderi si nu consuma ulei, singura diferenta este pretul.
@ OPC-UL: daca este fabricat in UE cum sa fie pridus in turcia?? Sau este turcia in Uniune mai nou si nu am aflat eu? |
O mica corectie: mobil1 este produs in EU nu UE. Mai clar turcia :lol:
|
Quote:
detaliaza te rog "EU" |
Quote:
Revenind la subiectul topicului,eu cred ca cel mai performant ulei care se gaseste acum pe piata este Motul( e vorba de piata din Romania,in Europa comercializindu-se si marci mai exclusiviste precum Silkolene,Amsoil etc.). |
Eu cred ca nu.
EU = Europa, UE = Uniunea Europeana, chestii total diferite. Nu toate tarile care sunt pe harta in Europa fac parte din UE. Daca ar scrie ca e facut un UE nu ar avea cum sa fie facut in Turcia, din cate stiu eu nu face parte din UE. Daca ar scrie ca e facut un Europa atunci ar putea sa fie facut in Turcia, au si o particia din tara in Europa. |
salutare! sunt mai nou pe aici. stiti ceva de uleiurile comma? am vazut o oferta foarte avantajoasa dupa parerea mea ca raport calitate/pret. 10w40 semi-sintetic SL 70 lei 5 litri
am inteles ca sunt made in U.K. astept pareri |
| All times are GMT +2. The time now is 20:14. |
- Copyright 2026 4Tuning