![]() |
Re: Alegere (ce si de ce) ?
Profunda treaba, insa asa invata omu` ceva :)
Mersi ! |
mai am o intrebare ... am intalnit des la mai multe modele de difuzoare mai ales la cele gen low frecv. de bass , ca dupa un anumit volum dat din home cinema sa se auda un pocait ... din ce cauza ?
amplificatorul din home cinema , are legat la el separat subwoofer de 70w rms , este lg lh-t6345 modelul ... |
@vn-08-nen
Depaseste excursia maxima. Ai umblat la reglajul de "bas" si l-ai dat tare ;) Lasa reglajele pe "0" si nu mai pocneste. |
Quote:
2) Majoritatea firmelor ,,impun" o putere minima necesara pentru fiecare difuzor, practic acest lucru ar pica teoria de mai sus, insa teoretic, nu sunt asa sigur, stim cu totii ca teoria poate sa difere de practica, repet, poate. Daca ne intereseaza un domeniu, il intelegem, pare usor, incercam sa fim mereu la zi, dar pe cine nu intereseaza si se loveste pur si simplu de necesitatea de a se descurca, nu intereseaza detaliile, intereseaza rezultatul. Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
In rest, sunt de acord. |
Daca tu nu ai reusit sa rupi un difuzor, e foarte bine. Dar daca nici nu ai auzit macar un difuzor care-si depaseste cursa, inseamna ca nu ai avut pe mina amplificatoare suficient de puternice pentru difuzoarele cu care ai lucrat.
|
Quote:
|
Nu e bine sa faci afirmatii categorice. Ai toate sansele sa gresesti, cum faci acum.
|
Un exemplu ? accept cu mare placere ideea daca cineva-mi da un exemplu, poate ca sunt eu depasit cu informatiile, nu-i nici o problema.
|
Munca multa, studiu, si vei descoperi singur.
|
Quote:
Am avut intradevar clienti cu problema de rupere, insa dupa 3-4-5 ani de abuz sau dupa 1 saptamana in care au cedat niste materiale din fabrica. Daca intradevar se intampla in realitate aceste lucruri si eu nu stiu, inseamna ca eu si colegii mei de lucru am fost foarte norocosi in viata, alta explicatie nu am. Imi cer scuze daca gresesc, mi-am expus doar experienta de 25 de ani in domeniu, probabil destul de vaga, mai sunt foarte multe de invatat. |
Nimeni nu a muncit si invatat destul. Cit traim invatam, indiferent de virsta si experienta acumulata.
Nu ca ar avea vreo importanta, insa, in mod categoric nu am aceeasi virsta cu fiul dvs. |
daca se prajeste bobina unui difuzor , din cate stiu si am invatat in liceu se poate rebobina , ce-i drept e greu dar stiu ca se poate .
acum mai am niste intrebari :D un difuzor , ma refer la putere se masoara in Watti si impedanta in ohmi . iar intensitatea curentului in Amperi . de ce daca leg un led de 3 volti se arde imediat ? prin + si - trec cumva volti ? ca sa nu se arda ledul trebuie folosita o rezistena dar de cat ? cum putem rebobina bobina unui difuzor ? cum il desfacem sa ajungem la bobina ? as dori niste scheme daca se poate . pentru ce este gaura de aer din " fundul " difuzorului , cea din centrul magnetului ? inseamna ca bobina magnetului este dubla ? care e diferenta dintre o simpla bobinare si o bobinare dubla ? |
Referitor la rebobinare si desfacerea difuzorului pentru a-ti face o parere poti arunca un ochi aici
Acea gaura din cate stiu are rol de ventilatie pentru bobina pentru a evita arderea acesteia. Referitor la bobinele multiple, marele avantaj al acestora este ca-ti ofera o mai mare flexibilitate in imperecherea cu amplificatorul. Exista woofere si cu patru bobine:) Explicatie mai pe larg gasesti aici |
| All times are GMT +2. The time now is 06:42. |
- Copyright 2026 4Tuning