![]() |
Re: ce antigel sa-i bag?
pt un 1.8is e bun g12?
|
BMW recomanda lichid de racire compus din apa distilata si antigel in amestec de 50/50. Antigelul trebuie sa nu contina fosfati sau nitrati (phosphate/nitrate free), si trebuie sa fie pe baza de glicol-etilena (ethylene glycol).
BMW recomanda inlocuirea lichidului de racire la fiecare 2 ani pentru modelele fabricate pana in 1996, si la fiecare 3 ani pentru modelele fabricate dupa 1996. Ca masura preventiva, se recomanda inlocuirea tuturor furtunelor din sistemul de racire la fiecare 4 ani. Eu la e36'le meu am pus Antigel Organic, cu toate specificatiile date de BMW si la sfatul unui mecanic, si costa vreo 20 de lei litrul. |
cum ai zis si tu bizi , antigel pe baza de glicol-etilena.. dar nu in combinatie 50-50, eu gasisem intr-un manual ptr seriile 3 si 5 (dastea pana in 91) o combinatie de 60 antigel si 40 apa..
|
Quote:
|
Quote:
|
cel mai bine cand iei antigelu, te duci la un mag. cu lubrifianti auto si il intrebi pe vanzator de antigel pe baza de glicol-etilena ( acu' nush daca e musai sa fie de culoare roz)
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:57. |
- Copyright 2026 4Tuning