![]() |
Re: consum tdi
In cazul in care tu consideri ca computerul de bord iti indica gresit consumul, ai optiunea cu ajutorului VagComului sa faci o corectura in ceea ci priveste consumul cu pasi de plus-minus 0,05 (5%). Deci daca consideri ca nu e corect ce indica bordul poti sa il corectezi in ambele sensuri cu 0,05 l/100 km. Eu zic sa mai urmaresti consumul si sa vezi daca se modifica dupa ce mergi mai mult cu masina, si ma refer aici si la diferenta de consum dintre anotimpuri, pentru ca vara consumul e mai mic decat in timpul iernii. Sau sa vezi la diferite ore ale zilei, in functie de trafic daca se modifica.
Mai relevant este displey-ul 2, care iti arata media trip-urilor curente. |
am rezolvat problema,cu ajutorul colegului bogdan, care ma invatat cum sa calibrez bordul;am mers cu masina cu 90km/h,cu viteza a 5,cu testarul pus si aveam pe el un consum de 4,7%,in timp ce pe bord arata 6,4%;am intrat pe adaptari si am dat mai inapoi putin dupa care am repetat la aceiasi viteza;rezultat=4,8%:-P,asa mai merge,la fel cum arata si pe testar;va multumesc pentru ajutor,numai bine
|
Al cui coleg e Bogdan? E user aici pe 4tuning? Sau cine e?
|
nu, pe vw forum
|
eu zic sa verifici la pompa.... am vazut diferetele astea intre motor si bord dar in final consumul mediu de pe bord este = cu cel de la pompa...
deci verifica bordu cu pompa din nou |
azi am facut plinu,am dat la zero bordu si sa vad cati chilometri fac;va tin la curent
|
Mergi 100 de km cu viteza constanta.Si fa plinul la aceeasi pompa.
|
vrea sa vad cati km fac cu un plin
|
Crede-ma ca e mai relevanta, metoda recomandata de mine.
|
ok,o sa incerc si asa
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:40. |
- Copyright 2026 4Tuning