Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   golf 3 vs calibra (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/145392-golf-3-vs-calibra.html)

GJ 64 GAB 04-10-09 12:03

Re: golf 3 vs calibra

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 2690788)
Uitandu ma mai atent pe net am vazut ca in decursul istoriei Opel a produs masini adevarate, nu doar ce stiam eu sau ce am vazut pe strada.
De ex: Senator,Monza,Diplomat care prin anii 70 aveau motoare de 3 4 5 l

A produs multe maşini cu care se māndreşte!
De exemplu Diplomat-ul.. a fost o maşină foarte iubită la vremea ei, din cāte am văzut!
Dar Calibra, de cānd a fost fabricată şi pānă la ora actuală, este cea mai bună şi cea mai sportivă maşină de la Opel!...
Şi după 13 ani, este la fel de frumoasă şi nu poţi să nu īntorci capul după ea pe stradă, fie că e preparată, fie că nu!

adytzuman 06-10-09 08:33

multumesc frumos baieti...da nu am formulat corect intrebarea dar va`ti dat singuri seama la ce ma refer .... practic daca vrei caluti si sportivitate : calibra...daca vrei consum mic si mers de baba : golf 3...oricum daca nu ar fi consumat asa mult calibra ar fi fost masina ideala...multumesc inca o data

Mirciuk 06-10-09 08:43

"Mers de baba" poti sa ai si cu o calibra si cu orice alta masina,iar la consum sunt multe de discutat,depinde de motor,stil de condus..etc.Nu ai ales prea bine sa compari cele 2 tipuri de masini,au fost create pt 2 categorii diferite de persoane.Am mai vazut o tema golf vs logan..aiurea,fie si pt ca sunt generatii diferite.Parerea mea.

hellker 06-10-09 12:26

calibra nu consuma deloc foarte mult...de exemplu cali a mea avand un motor C20ne 8v 115cp consuma o medie de 7% in regim extraurban (si nu mers batraneste ci cu varfuri si de 180)
si un 10-12% intr-un oras mic

lord_wader 06-10-09 14:54

Quote:

Originally Posted by hellker (Post 2697089)
calibra nu consuma deloc foarte mult...de exemplu cali a mea avand un motor C20ne 8v 115cp consuma o medie de 7% in regim extraurban (si nu mers batraneste ci cu varfuri si de 180)
si un 10-12% intr-un oras mic

Am vazut ca o ai de vanzare, arata bine am vazut o de cateva ori pe strada.
Totusi nu pot sa cred ca iti ia numai 7la suta motorul de 2000cmc. Comparand cu motoare de 1400 si 1600 care consuma 6-7l la mers super economic ar trebui sa iti ia minim 9-10 la mers economic si probabil vreo 12-15 la talpa. Parerea mea. Sper sa nu te superi, dar convingerile mele sunt influentate de relatarile altor posesori de masini sport gen gti,scirocco,240sx,calibra etc

RideTheRiddle 06-10-09 15:30

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 2697437)
Am vazut ca o ai de vanzare, arata bine am vazut o de cateva ori pe strada.
Totusi nu pot sa cred ca iti ia numai 7la suta motorul de 2000cmc. Comparand cu motoare de 1400 si 1600 care consuma 6-7l la mers super economic ar trebui sa iti ia minim 9-10 la mers economic si probabil vreo 12-15 la talpa. Parerea mea. Sper sa nu te superi, dar convingerile mele sunt influentate de relatarile altor posesori de masini sport gen gti,scirocco,240sx,calibra etc

1.4 si 1.6 sunt motoare mici cu putina putere care au de tras in spate aceeasi caroserie ca un 1.8 si 2.0 e normal ca 1.4 sa consume mai mult pentru ca pentru a misca masina aia de pe loc trebuie sa o turezi mai mult. un exemplu concret, golful meu 1.8 consuma 8-9 in oras mers putin sportiv, un 1.4 al unui prieten consuma 11 mers cam la fel.

Tzepozzz 06-10-09 19:19

astea sunt SF-uri deja...1.8 ala al tau mananca 10% in oras ca popa, daca nu mai mult. ce ai zis tu se aplica pentru extraurban, la niste viteze mult mai mari, unde un motor mai mare o sa consume mai putin.

RideTheRiddle 06-10-09 20:54

Quote:

Originally Posted by Tzepozzz (Post 2698149)
astea sunt SF-uri deja...1.8 ala al tau mananca 10% in oras ca popa, daca nu mai mult. ce ai zis tu se aplica pentru extraurban, la niste viteze mult mai mari, unde un motor mai mare o sa consume mai putin.

e posibil sa stii tu mai bine decat mine cat consuma masina mea asa ca am tacut.

GJ 64 GAB 06-10-09 21:04

Haideţi să nu ne abatem de la subiect!

edypro2 06-10-09 21:30

Quote:

Originally Posted by hellker (Post 2683402)
sa stii ca daca opelul calibra are in compartimentul motor un C2.0Let(motorul turbo de la opel din acea perioada,si poate unul din cele mai reusite motoare turbo ale anilor 90) calibra devine o sportiva pur sange(mult peste orice golf...) ...iar modificat masiv chiar o supersportiva;)
..constructia ei aerodinamica face lumea sa intoarca capul si astazi pe strazi(ma uit in jur cand ies cu calibra mea..)

ai condus vreodata un VR6? cred ca te cam pripesti cand spui MULT PESTE ORICE GOLF........

hellker 07-10-09 23:44

corect,am sa renunt la adjectivul MULT..dar ramane" PESTE golf".....la orice ora si din orice pozitie o calibra let 4x4 stock in mintile ei..iti demoralizeaza total un golf 3 vr6 stock in mintile lui...in legatura cu consumul vreau sa precizez ca este REAL(cu proba) 7% extern cu c20ne 115cp viteza medie 120km/h(70 localitati-varfuri de 180 pe drum perfect si liber) aerodinamica calibrei joaca un rol f important in pastrarea unui consum EXTERN in limite normale...SE POATE PRObA ACEST 7%

zorro6299 08-10-09 18:37

Quote:

Originally Posted by hellker (Post 2701817)
corect,am sa renunt la adjectivul MULT..dar ramane" PESTE golf".....la orice ora si din orice pozitie o calibra let 4x4 stock in mintile ei..iti demoralizeaza total un golf 3 vr6 stock in mintile lui...in legatura cu consumul vreau sa precizez ca este REAL(cu proba) 7% extern cu c20ne 115cp viteza medie 120km/h(70 localitati-varfuri de 180 pe drum perfect si liber) aerodinamica calibrei joaca un rol f important in pastrarea unui consum EXTERN in limite normale...SE POATE PRObA ACEST 7%

Quote:

Originally Posted by edypro2 (Post 2698627)
ai condus vreodata un VR6? cred ca te cam pripesti cand spui MULT PESTE ORICE GOLF........

Of,Of,Of, mai baieti, parca sunteti de 2 ani.....cel care are VR6, desigur zice ca a lui este mai tare si invers cel cu Calibra, desigur este dotat cu 2 perechi de c.....e" ( 4x4 adic ) , dar cine nu stie vorba aia cu cioara , care-si lauda puii......of, of, mai, mai....iar despre consum, ce rost au discutiile astea,unde nu spui ce stil de condus ai, ce oras ai luat in calcul , si cel mai important ar fi ...tu care ai acum Calibra..ai probat un VR6 ???? sau cel cu VR6 ai "ars" o calibra sa vezi cum " taie aerul"..???? dar ..este loc pe net....bagati tare :-P pro si contra. Succes.

P.S. A fost un Golf4 ( SIS , avea la numar....de IS , cred..care a luat Grupa "A", "B" si parca a facut ceva, ceva si la grupa "C".....nu stiu daca a fost Opel pe acolo..dar.....nu mai conteaza, spuneam asa de exemplu )....data viitoare sau poate Aviatoare...va fi o Calibra .

hellker 08-10-09 20:00

da-mi si mie un exemplu de golf in romania care se claseaza/s-a clasat intodeauna pe pozitiile fruntase la liniile legale...la grupe mari! surpriza:NU ESTE..in cluj,in schimb exista o cali turbo care a cam ras tot...si modificat si stock calibra e peste golf (nu pot elimina subiectivismul..stiu)

oricum m-am indepartat de la subiect ,am trecut la let si vr6..si initiatorul topicului sigur nu avea in plan sa cumpere masinile respective cu aceste motorizari:)))

SergioBari 10-10-09 16:06

Mult mai frumoasa ar fii Calibra si ca design si ca tot (eu pun mare pret si pe design)...parerea mea...dar ramane decizia ta !

trx23 13-10-09 10:10

eu sunt posesor de calibra 2.0,8 valve,115 cai,e normal ca fiecare sa-si laude favorita,calibra e o masina sport cu care cei de la opel au reusit sa scrie istorie,avand la vremea ei putine rivale,s-a construit din 1989 pana in 1997,avand motorizari de la 115 cai pana la 204 cai,cand spui calibra toata lumea stie dar cand spui golf ai nenumarate optiuni,de la masina de familie pana la sportive ce intrec orice calibra,motoare vr6,r32,concluzia aceste doua masini nu pot fi comparate pt simplul fapt ca golfurile sunt deja la a 6 generatie si au multe motorizari inclusiv diesel pe cand calibra a fost o singura generatie,5 motorizari,numai benzina.

All times are GMT +2. The time now is 18:26.

- Copyright 2026 4Tuning