![]() |
Re: Povesti de adormit copiii de la service-uri
Quote:
|
Quote:
ce se vrea din topicul asta? sa se stie cat mai poate merge cu acelasi lichid de frana? - Pana-i iese pe nasuc :lol: topicul asta e o aberatie. |
acum am inteles ce ai vrut sa spui,ca de fapt mesajele erau ironice :P
|
Era o idee daca mesajele de tip "ironice" erau subliniate a fi ironice, sau daca nu se mai faceau doar de dragul de a se face.
|
Eu am schimbat de curand ulei + filtre la 30000 km (cum scrie in carte) si credeti-ma ca data viitoare nu mai astept atat dupa ce am vz filtrul de aer! Cel de habitaclu (polen) il mai schimbasem o data pe la 17000 pt ca nu mai avea "suflu" aeroterma. Si eu circul destul de mult extraurban si in general pe drumuri OK (A2, E85), mi-e groaza daca as face numai "drumul oaselor" prin prafurile caracteristice...
Prevederile constructorilor/comerciantilor de masini au mai multe ratiuni: atat un interval care confera siguranta (desi asta tinde sa se mareasca din ratiuni comerciale, vezi 30000 la masina mea si chiar 45000 pe la niste utilitare, enorm dupa mine) cat si necesitatea de a "manca" de pe urma masinii puse pe strada in conditiile in care nu prea se mai castiga la vanzarea unei masini. Garantia este un soi de contract, tu te obligi sa respecti ce scrie acolo si cotizezi periodic, ei iti acopera ce se mai farama. Bine, daca nu schimbi uleiul si se buleste radio CD-ul ai toate sansele sa castigi in instanta, dar daca se duce motorul ai cam pus-o... Pt lichidul de frana exista analizoare (pt continut de H2O), asta ca sa nu-l apreciezi ochiometric dupa culoare :-) |
Quote:
|
baieti, alea au fost 2exemple ... relevante sau nu ... au fost doar niste exemple ... voi le-ati luat ca pe niste subiecte principale de discutie... ideea era sa povesteasca fiecare diferite experiente din-astea ciudate de la service.
va mai dau un exemplu. la 25 000 km i s-a aprins martorul de placute pe bord unui prieten la un A6. cand s-a dus la service i-au zis ca trebuiesc schimbate si placutele fata si placutele spate ... presupun ca v-ati prins deja ca spatele mai avea 10 000 fara nici o problema... (sper ca n-o sa se discute acu doar de placute :))) ) |
nu e bine sa lasi placutele spate prea mult in etrieri,pistonasele vor iesi mai mult,se va depune mizerie pe ele,cand schimbi placutele impingi pistonasele in etrieri,o sa intre si mizerie odata cu ele...si o sa lucreze mai greu ;)
|
Quote:
|
o chestie reala patita de cineva
s-a dus la unii care montau alarme inchideri chestii de genu...cu un oltcit sa-i monteze inchidere centralizata la care aia "nu se poate monta dom'le pe oltcit,ca nu are nu stiu ce in usi" adevarul este ca se poate monta foarte usor pe oltcit,la fel ca pe o masina straina,poate chiar mai usor ca se ajunge usor la instalatia masinii sa legi firele... |
| All times are GMT +2. The time now is 06:15. |
- Copyright 2026 4Tuning