![]() |
Re: Golf R32 a murit, traiasca noul Golf R
Masina asta a fost dupa parera mea un esec. Motor prea mare si nu te satisfacea la cati bani ai dadeai pe ea.
|
acum eu cred ca o sa se bata cap in cap cu s3 . nu-i vad rostul . r32-ul era ceva mai special
|
Eu zic ca e de bine pt ca desi motorul e mai mic, puterea este mai mare, motorul este mai usor, asta aviz carcotasilor care cred ca daca motorul e mai mare, e neaparat si mai bun. Motorul dinainte era aspirat si desi un aspirat are farmecul lui, noul turbo va fi mai performant cu siguranta. AWD mi se pare o necesitate la puterea asta, ca sa poata continua traditia R32.
|
Quote:
|
Quote:
|
1. S3 8L īn forma stock nu putea bate "pe orice drum şi la orice oră" Golf IV R32. Singurul punct de sprijin al acestei teorii e faptul că S3 era foarte uşor modificabil fiind turbo;
2. S3 8P e mult mai rapid ca oricare din ele, 8L sau R32, dar nu este o opţiune fiindcă e aproape la fel de scump ca un Cayman şi nu are manevrabilitatea unui Cayman. Poate că "mai spre Vest" e mai avantajos datorită condiţiilor de asigurare, impozitării, faptului că atrage mai puţin atenţia etc dar aici e altceva; 3. Golf V R32 e excesiv de greu, versiunea cu 5 uşi avānd aproape 1600 kg, mult mai greu ca Golf IV R32 şi ca fratele mai mic GTI Edition 30, motiv pentru care timpul său de acceleraţie nu e extraordinar; 4. Un motor turbo de cilindree mai redusă e mai avantajos pentru client din punctul de vedere al impozitării şi pentru fabricant datorită emisiilor de CO2, unde poate scoate o medie mai mică la aceeaşi putere fiindcă turbina e puţin folosită īn condiţii de trafic. ~Nautilus |
Corect si logic tot ce spuneti. Dar sunetul unui V6... Nu prea-l copiezi cu nicio evacuare.
E mult mai ok din punct de vedere al banilor si al practicalitatii sa ai un motor mai mic cu aceeasi putere, dar pentru asta exista GTI, de care daca nu erai multumit ca si putere, nu cu multi bani in "ridicai" la 265cp. Pentru aia mai "nebuni", exista un golf mic cu ditai' V6-le inghesuit acolo. In fine, e VW, ma bucur si ma mir ca nu l-au facut diesel:)). N-ar fi fost o surpriza sa vad noul Golf R 3.0tdi:)) |
Tot ce e misto dispare :(
|
mda...R32 nu a murit si nu o sa moara decat peste multi ani, ba chiar din contra e f viu pe la diverse intalniri ale pasionatilor care sunt f f multi(am avut norocul sa vad o intrunire d'asta in Germania unde erau vreo 70 de R32)...in schimb felicitari pt motorul asta care cred eu ca o sa faca furori
|
hai cu R`u..sunt curios ce kit..:-??
|
Am vazut ca fiecare si-a dat cu parerea despre noul "R"haideti sa va zic eu cate ceva:
IN primul rand se va numii R20 are motor 2.0 T 270CAi si va fi 4WD. doar sirocco R va fi Fwd...inafara de asta cineva a zis ca se va batea cu S3 asa este ai dreptate doar ca va fi cu aprox 3000-4000E mai ieftin:P....sunetul motorului la GOLF R32 nu-l are suna ca un GTI ideea asta nu-mi place:(. Cineva a zis mai sus ca ar fi prostie sa faca FWD uite Ca FORD FOCUS RS are 300de cai si FWD si are un succes destul de mare pe piata mondiala...nici eu nu sunt fan FWD la puterea asta dar ce sa-i faci....Iar din punct de vedere consum va fi sub R32 ceea ce e avantaj absolul si taxele mult scazute din cauza motorului de dimensiuni mai mici! S-a renuntat la R32 din cauza poluarii fff mari au zis sa aiba grija putin de mediuuu:p Sunt curios cat va mai exista motorul de V6 de 3.6 atat de pe R36 cat si de pe CC V6:? |
Golf 6 R...osa fie de ras..mai misto era R32 ;)..ne-am obisnuit cu numele asta dar cred ca noi tot osa spunem Golf 6 R32 ....si care e treaba cu motorul acum treabuie sa facem si la golf 6 trasplant de inima daca vrem sa auzim un VR6 aspirat ...
|
Inteleg suparare!aa
Defapt, R32 continua traditia VR6-lor; peste GTI. Acum va fi "doar" un GTI mai puternic. Adevarul e ca un posesor de R32 mai suparat si cu mai multi banuti sigur ar fi apelat la un kit de supraalimentare, care la un motor de 3,2 dadea o putere destul de semnificativa! |
Quote:
Quote:
Intr adevar sunetul 3.2-lui va lipsi insa slava Domnului si 2.0 Tfsi suna superb...Cred ca cel mai bun compromis era motorul de 2.5 de pe ttrs restrans doar la 270-280 de cai.. insa ala o sa mearga pe urmatorul s3 sau rs3 iar la golf probabil ca o sa ajunga abia la generatia a 7 a. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:19. |
- Copyright 2026 4Tuning