Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   filtru aer sport "afecteaza" debitmetrul sau instalatia GPL???? (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/142333-filtru-aer-sport-afecteaza-debitmetrul-instalatia-gpl.html)

sorcer 14-09-09 22:37

Re: filtru aer sport "afecteaza" debitmetrul sau instalatia GPL????

da am carburatie :)

tigermotorsport 15-09-09 07:33

Cum sta treaba? Merge cu filtru? Off: nu stiu ce aveti cu gpl-u, ca nu-i rusine sa circuli mai ieftin.

sorcer 15-09-09 07:59

nu a zis nimeni ca e rusine . Doar ca nu prea e compatibil ieftin cu sport:)

tigermotorsport 15-09-09 10:25

Asta ziceau si despre dieseluri acu cativa ani, da vizi ca acuma domina la le mans

Geo_ZGA 15-09-09 10:53

Eu ti-am recomandat ceva "de firma" ca sa nu plangi dupa motor in timp... calitatea unui filtru conteaza mult, tinand cont ca el filtreaza aerul care intra in motor. Filtru prost = impuritati si praf in admisie = motor distrus in viitor.
Crezi ca platesti degeaba mai mult pe un K&N decat pe un "no name"?
Nu e vorba de castigul de putere, ca oricum un filtru, oricat de bun ar fi, nu face minuni de N-spe cp, in special la masini mai slabe.

sorcer 15-09-09 10:55

fara suparare cine a vorbit de diesel a vorbit in necunostiinta de cauza , se stie de foarte multi ani ca un turbo face minuni pe diesel (asta asa spus pe scurt ca e foarte mult de discutat pe tema asta) , in schimb la gaz nu e asa . Treaba cu gazu se va schimba cand se va revolutiona sistemu de alimentare si stocare a gazului , ceea ce va insemna instalatii foarte scumpe . Si apropo nu ai sa vezi niciodata la curse masini cu gaz din cauza ca dintr-un litru de gaz se obtine energie mai putin decat dintr-un litru de benzina sau motorina . Mai detaliat poti citi aici : http://en.wikipedia.org/wiki/Liquefied_petroleum_gas

dumy_walker 15-09-09 10:57

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 2641137)
Eu ti-am recomandat ceva "de firma" ca sa nu plangi dupa motor in timp... calitatea unui filtru conteaza mult, tinand cont ca el filtreaza aerul care intra in motor. Filtru prost = impuritati si praf in admisie = motor distrus in viitor.
Crezi ca platesti degeaba mai mult pe un K&N decat pe un "no name"?
Nu e vorba de castigul de putere, ca oricum un filtru, oricat de bun ar fi, nu face minuni de N-spe cp, in special la masini mai slabe.

am filtru pilot.. este mediu sa zic... si plus de asta.. dak ai grija de el si-l cureti la timp.. isi face treaba;).. si plus de asta... acest filtru sport nu va sta la "nesfarsit" pe masina..

dumy_walker 15-09-09 10:59

Quote:

Originally Posted by sorcer (Post 2641142)
fara suparare cine a vorbit de diesel a vorbit in necunostiinta de cauza , se stie de foarte multi ani ca un turbo face minuni pe diesel (asta asa spus pe scurt ca e foarte mult de discutat pe tema asta) , in schimb la gaz nu e asa . Treaba cu gazu se va schimba cand se va revolutiona sistemu de alimentare si stocare a gazului , ceea ce va insemna instalatii foarte scumpe . Si apropo nu ai sa vezi niciodata la curse masini cu gaz din cauza ca dintr-un litru de gaz se obtine energie mai putin decat dintr-un litru de benzina sau motorina . Mai detaliat poti citi aici : http://en.wikipedia.org/wiki/Liquefied_petroleum_gas

MAN .. casca ochii... REPET.. nu ma pasioneaza cursele si etc.. am pus GPL din utilitate pt ca merg mult cu masina... si da.. am dat ceva bani pe ea.. respectiv 24 de mil (instalatie secventiala multipunct) ;)

sorcer 15-09-09 11:19

Quote:

Originally Posted by dumy_walker (Post 2641150)
MAN .. casca ochii... REPET.. nu ma pasioneaza cursele si etc.. am pus GPL din utilitate pt ca merg mult cu masina... si da.. am dat ceva bani pe ea.. respectiv 24 de mil (instalatie secventiala multipunct) ;)

Am inteles ce ai spus tu ,dar ceea ce am scris este pt Geo_ZGA .

dumy_walker 15-09-09 11:41

Quote:

Originally Posted by sorcer (Post 2641195)

aaa.. ok.. ;) my fault :)

Geo_ZGA 15-09-09 14:23

Quote:

Multumesc de info, dar e vorba de volum... dintr-un litru de gaz se obtine mai multa energie decat dintr-un litru de benzina sau motorina, DAR... un litru de gaz ocupa mai mult spatiu decat unul de benzina sau motorina.
Si oricum nu am zis nimic legat de motorina, benzina sau gaz :) Am spus doar un "Nu" legat de intrebarea daca filtrul sport ar face probleme impreuna cu GPL-ul. Si este Nu fiindca la instalatiile secventiale se dozeaza amestecul aer/carburant de catre unul din calculatoarele instalatiei.

tigermotorsport 15-09-09 21:19

Quote:

Erorr. Pt mine ai scris;-) da, am vb in necunostinta de cauza, dar... Am auzit instalatii destepte care au scos mai multa putere din motor. Ms de link btw, o sa-l citesc. Si o intrebare, asa de curiozitate, ar merge gpl pe motor turbo? :-?

sorcer 15-09-09 21:24

Imi cer scuze lui Geo_ZGA am incurcat userii :)) se mai intampla , inca o data scuze .

sorcer 15-09-09 21:32

Quote:

Originally Posted by tigermotorsport (Post 2642864)
Erorr. Pt mine ai scris;-) da, am vb in necunostinta de cauza, dar... Am auzit instalatii destepte care au scos mai multa putere din motor. Ms de link btw, o sa-l citesc. Si o intrebare, asa de curiozitate, ar merge gpl pe motor turbo? :-?

=)))) , esti putin amuzant fara suparare , vrei putere mergi pe benzina , motorina , nitrometan , sau alti combustibili de performanta. Gazul este pentru economie , si eu am masina pe gaz pt ca vreau sa platesc mai putin , cand fac trecerea de pe gaz pe benzina parca simt cum se schimba motoru in bine evident . E si din cauza ca am instalatie clasica cu mixer peste carb si control de debit manual de la un "robinet" . Inca nu am avut posibilitatea sa experimentez cu o instalatie secventiala , si nu ma refer de vazut una ci de mers cu ea in diverse regimuri , oras , drum lung , accelerare , etc . Oricum indiferent de instalatie gazul nu are puterea benzinei este un fapt cunoscut si scrie si in acel link de pe wiki. Poate pe vitor gazu se va schimba , bagat diversi aditivi , sa nu mai fie gaz de butelie :)))

KAY_ 16-09-09 05:19

Quote:

Originally Posted by sorcer (Post 2639170)
daca pui filtru sport pe motor cu instalatie gpl ai sansa sa patesti urmatoarele:

- relalantii neregulat sau deloc
- da in nas la acceleratii
- consum mare de gaz
- ti se opreste motoru daca vrei so lasi pe liber la viteza mai mare

Vorbesc din experienta , si vreau sa zic ca nu am pus filtru sport , simplu fapt caci gura de admisie a filtrului era orientat spre fatza masina , astfel intrand aer mult mai mult a cauzat asfel de probleme.

Concluzie filtru sport incompatibil cu gpl .

Salut, am un W124/94 2.0 benzina 136 cp . i am pus gaz acum cativa ani si exact simptomele astea le are .din pacate nu i am facut nimic sa remediez , de ex daca o scot din viteze la peste 1500 rpm imi moare motoru cand e pe gaz .sa fie ceva din admisie?

All times are GMT +2. The time now is 04:01.

- Copyright 2026 4Tuning