![]() |
Re: Un nou cod rutier
1 Attachment(s)
a aparut in monitorul oficial :)
|
care e articolul ce se refera la detector ... ?
cam rau cu punctele .... care credeti ca sunt cele mai idioate prevederi ? Eu zic ca aia cu mainile pe volan... iti dau amenda daca nu ai o mana pe volan sau ghidon ... si cea cu muzica ... data prea tare .... :rolleyes2 |
incepe si la noi sa semene legile cu legile de afara
|
Art. 44 alin. 5 face referire la detectoarele de radar. Din acest moment folosirea lor este legala :-) . Iar art. 50 este pentru raceri.
|
Art. 84 alin. 3. stabileste sanctiunea pentru participantii la curse ilegale: inchisoare de la 3 luni la 2 ani, sau amenda.
Este interesant ca mai nou si pietonii pot/vor primi amenzi sub forma de puncte - daca traversezi prin loc nepermis (sa zicem), te poti trezi cu 2-3 puncte :) Este nasol insa ca te poti trezi cu 4-5 puncte-amenda daca anvelopele de pe masina sunt de alte dimensiuni decat cele prevazute in certificatul de inmatriculare. Nu in ultimul rand, art. 91 alin. 10 s-ar putea sa ne dea mari batai de cap (6-8 puncte-amenda). Iar cei care au obiceiul de a umbla cu placutele de inmatriculare "in geam", ar fi bine sa se lase de acest obicei (9-20 puncte-amenda). In opinia mea este exagerata amenda asta, dar deh... |
1 Attachment(s)
art 44 alin 5-> vezi poza:
|
10x :D
Da la pietoni cum se aplica punctele ... nu ii mai lasa sa traverseze daca incalca de mai multe ori legea .... CE BINE AR FIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :lol: |
+ptr cursele ilegale se da parnaie...am vazut pe protv...
|
Quote:
se dau punctele pe buletin sau pe certificatul de nastere ? sau e nevoie de permis de pieton? |
Quote:
|
pe mine ma roade cel mai tare sistemul asta de sanctiuni cu puncte...
e mult mai restrictiv fata de sistemul actual... :( |
Pe de o parte e mai restrictiv, dar pe de alta parte, cei care au un pic de rabdare scapa dupa 6 luni de punctele acumultate :-) Sistemul a fost realizat (probabil) cu un scop preventiv pronuntat: poti acumula in timp foarte scurt numarul de puncte pentru care se salta carnetul, dar daca esti pe urma "baiat cuminte", dupa jumatate de an esti "curat".
|
Nu are cine stie ce legatura cu noul cod ... dar e o tampenie din actualul cod:
In seara asta, m-a oprit politia, a vazut ca ma fugaream putin cu unu... cauta sa se ia de folie ... ii arat certificatul de omologare RAR ... mai sta ce mai sta ... vede ca adresa de pe buletin difere de cea de pe permis ... pt ca m-am mutat si nu am avut timp sa-mi schimb si adresa de pe permis ... si a vrut sa imi ia permisul ... cica pe 1 luna ... asta e cea mai mare aberatie ... adik, daca nu aveam datele din buletin schimbate, imi suspendau buletinul, sau cum? mi se pare aberant... |
conform legislatiei romanesti toate actele trebuie sa aiba aceasi adresa pe ele ... si mie mi s-a parut ca suna aiurea .. dar asta e realitatea
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:39. |
- Copyright 2026 4Tuning