Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Bujii cu iridium (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/139420-bujii-iridium.html)

SEBASTIAN 25-08-09 20:38

Re: Bujii cu iridium

Noi te asteptam cu placere.
La evacuare ar fi bine sa dai jos catalizatorul si daca-i facem soft nu o sa ai probleme cu becuri aprinse in bord sau altceva.

Andrei_RC 25-08-09 21:15

3 Attachment(s)
Salut.
Am aceeasi masina ca si tine.
Eu am schimbat bujiile la 50.000 (la cererea mea)
Am pus bujii Ngk. Le-am cumparat de la dealer.
Am si bujiile vechi. Tot Ngk erau. Mi se pare ca erau chiar cu iridium cele cu care a venit masina. Tre sa le caut prin casa si iti zic de care erau.
Am pus bujii fara iridium acum.
In primele zile mi s-a parut ca masina trage mai prost decat inainte.
Dupa ce softul s-a adaptat si probabil a facut corectiile de rigoare masina a inceput sa traga la fel.

LauX_LauX_LauX 11-02-12 14:10

Dupa dimensiunea electrodului cele din poza sunt cu iridium. Nu-i rau deloc sa mergi pe iridium numai ca diferenta de pret intre NGK normal si NGK iridium este cam mare, o bujie cu iridium costa cat un set de buji normale.

Honda vine cu NGK sau Denso in dotare, legate la fise Bougicord sau Sumitomo.

XFJET 27-02-12 18:22

va place sa aruncati banii :) am testate bujiile cu iridium pe multe masini si nu aduc nici un fel de performanta, mai rau reduce performanta pana in 1500 RPM, singuril lucru bun la ele e ca daca masina e tunata bine, adica motorul, o sa te tina cam 80.000km

pe un E36 de la NKG iridium la Bosch Iridium nu a fost nici o diferenta, poate jumate de HP dar aia poate de la dyno sau temperatura de aer etc.

de la NKG Iridium la NKG V groove ... 2HP castigat :evil: diferenta la pret intre ele? $18 bucata, bani aruncati

diferenta intre NGK V groove si Autolite... 6HP, thank you very much! o bujie Autolite e cam la $3.50 bucata

deci in afara de placebo sau faptul ca ai pus o bujie noua in loc de una veche doar teai usurat in buzunar, tine banii in buzunar mai bine sau baga benzina si dai pedale

LauX_LauX_LauX 27-02-12 20:43

Depinde foarte mult si pe ce masina faci aceste observatii. Pun pariu ca pe o alta marca ai fi scos altfel de rezultate si tragi alta concluzie. De exemplu stiu cazuri in care bujiile BOSCH au creat probleme la motoarele Japoneze...

XFJET 28-02-12 02:04

nu prea, sincer Iridium nu adauga performanta absolut de loc doar ca viata lor e cam 70.000km inloc de vro 15.000 km

am incercat multe bujii si e greu sa bati bujiile Autolite, nu le vand si nu am nimic cu ei doar am observat ca mai bune, poate ca sunt mai lungi si intra in chiuloasa mai mult? sincer nu imi pasa dar pretul e mai bun ca NKG/Bosch si probleme nu am avut

cu CDI ignition cum ar fii MSD poate se merita sa iei Iridium

LauX_LauX_LauX 28-02-12 10:53

Eu nu cred ca o bujie stock se schimba odata cu uleiu, tre sa tina aproximativ 50.000km. Daca se degradeaza prematur inseamna ca nu ai ales bujia care trebuie ori motoru are ceva probleme. Depinde si de modificarile ce le-ai adus.

pasbogdan 29-02-12 19:11

Quote:

Originally Posted by XFJET (Post 4903817)
va place sa aruncati banii :) am testate bujiile cu iridium pe multe masini si nu aduc nici un fel de performanta, mai rau reduce performanta pana in 1500 RPM, singuril lucru bun la ele e ca daca masina e tunata bine, adica motorul, o sa te tina cam 80.000km

pe un E36 de la NKG iridium la Bosch Iridium nu a fost nici o diferenta, poate jumate de HP dar aia poate de la dyno sau temperatura de aer etc.

de la NKG Iridium la NKG V groove ... 2HP castigat :evil: diferenta la pret intre ele? $18 bucata, bani aruncati

diferenta intre NGK V groove si Autolite... 6HP, thank you very much! o bujie Autolite e cam la $3.50 bucata

deci in afara de placebo sau faptul ca ai pus o bujie noua in loc de una veche doar teai usurat in buzunar, tine banii in buzunar mai bine sau baga benzina si dai pedale

50%valabil la spirate.La turbo nu cred ca ar fi de neglijat acest aspect tinand cont ca acest tip de bujie este montat din anii 90 de fabrica,la un setup stock de 1.1 bar peak si 0.7 bar in redline.
Ce sa mai vorbim de 2 bar peak si 1.5 in redine cu un raport de compresie 9:1?

XFJET 29-02-12 23:59

montāt din fabrica pentru servicing, ei oricum mai mult de $3 nu au platit pe bucata in anii 90 cand retail era $30

Masina XR6 Turbo aici cu 700HP si NGK V-Groove fara nici o problema. Daca ai cateva bujii la care ajungi greu de tot din cauza ca e pozitionat aiurea atunci Iridium e OK ca nu le schimbi, in rest mehhh

All times are GMT +2. The time now is 16:45.

- Copyright 2026 4Tuning