Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia 1300 - Prima mea masina... Si am planuri mari cu ea! (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/136018-dacia-1300-prima-mea-masina-planuri-mari.html)

andi_cimpean 31-07-09 10:37

Re: Dacia 1300 - Prima mea masina... Si am planuri mari cu ea!

Quote:

Originally Posted by Mandeologul (Post 2524774)
DA... zicea - cu lacrimi in ochi - "vai de cate ori imi ceream iertare de la ea cand schimbam prea brusc viteza...". Si mia mai spus printre altele ca are motor Dacia Otto sau Oto (daca stiti voi ce ar fi acela...) "pus" de un inginer ce a dus-o in 81 in germaniacand era noua ca masina personala. In 91 i-a dat-o cadou batranei... are ceva istorie masinuta...

era un pic ironic Cannavaro;)...pentru ca tu ai spus ca este de la o profesoara si ca a mai si plans dupa ea, dar sincer nu stiu dupa ce a plans, pentru ca atunci cand auzi ca a fost la o femeie, te gandesti ca era tinuta in puf...Mint Condition:D...cum spun englezii...dar nu este asa...se vede clar ca a fost o masina destul de chinuita. Acum sa nu te superi, dar asa este:)...
Conteaza acum cum va arata dupa ce trece prin mainile tale ;)

Mandeologul 31-07-09 14:17

Scuze... mam interesat mai mult despre motorul otto si da... toate sunt otto, acesta fiind numele celui care a perfectionat motorul cu ardere interna... asta sa nu se rada de mine prea mult :-P

Mandeologul 31-07-09 21:25

1 Attachment(s)
Sper ca dupa ce va trece prim mainile mele sa arate ceva in genul acestei poze... Sper sa nu se supere NIG pentru ca iam modificat poza, insa nu va avea liniile Gordini ci 2 linii pe mijloc negre facute la mare arta, la fel ca si jantele de aro 10, pe care le vreau tot negre(sau albe!?!? :?:)... maine caut un atelier sa tai din arcuri. Un sfat vreau de la voi, sai pun alte arcuri (de dacia nova, papuc...) sau sa i le las aceleasi (nu intentionez sa car in spate pe nimeni), dar daca da de care sau mai multe informatii va rog.

Carnacior 02-08-09 04:44

pune poze cu motoru :)

Nastase Bogdan 02-08-09 08:53

Ambitiile sunt mari si se contureaza un proiect frumos din spusele tale, insa sa stii ca nu va fi deloc usor si nici ieftin..;)
Vad cateva probleme care tin de tinichigerie si ar trebui sa dai totul jos de pe ea si sa vezi cum stai prin toate colturile ca atunci cand o bagi la tinichigiu sa faci totul ca la carte, ca sa iasa treaba bine8)

Trebuie sa ai rabdare si preferabil finante proprii ca atunci cand stai la mana parintilor nu mai faci treaba..te enervezi ca nu te inteleg sau nu te ajuta, tu nu ai rabdare vrei sa faci cat mai multe si mai repede si renunti, ti se ia..:rolleyes2

Referitor la arcuri, pe fata le poti lasa pe cele originale ca atunci cand vei taia din ele 2-2.5 spire se vor rigidiza numai bine iar pe spate poti pune tot unele de fata taiate si aplatizate in partea de sus si o sa ai o suspensie multumitor de rigida:-)

Multa bafta cu proiectul, dar fara dungi negre longitudinale..gandeste-te la alta schema mai frumoasa si originala;)

Mandeologul 02-08-09 13:04

1 Attachment(s)
Mersi Bogdan de incurajari, si da o sa finantez proiectul pe cat posibil din bani proprii... care din pacate nu sunt multi... dar si tata a fost mecanic si a avut si el dea face cu tot felul de dacii modificate si inbunatatite si sper sa scap mai ieftin. Cat despre liniile negre... cred ca or sa dea bine, deoarece o sa le cumpar gata facute, pt ca nu cred ca voi reusi sa le fac perfecte. Cam asta ar fi modelul doar ca mai subtiri.

Mandeologul 02-08-09 20:30

7 Attachment(s)
Uite aici si pozele cu motorul si cu jantele vopsite... Leam vopsit negru mat pe ca erau ruginite si pana gasesc de aro 10 sa arate mai de doamne-ajuta. Si da am pus si oglinda dreapta (30 lei noua.)

andi_cimpean 02-08-09 21:49

pai nu ai invatat nimic...daca ai ajuns sa dai 30 de lei pe o oglinda de tipul ala, in loc sa ii iei modelul original:(...

Mandeologul 02-08-09 23:04

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2529700)
pai nu ai invatat nimic...daca ai ajuns sa dai 30 de lei pe o oglinda de tipul ala, in loc sa ii iei modelul original:(...

Tata a cumparato ca sa fie doua... ideea e ca nu vreau neaparat sa o am clasica si ceva muscle de fapt. E ff greu sa iau oglinzi originale si cromate sa arate bine, de aceea ma rezum la chestii mult mai importante. De exemplu in zilele care urmeaza voi pune folie pe geamurile din spate, si ii voi taia din arcuri precum a spus Bogdan. Cam asa as vrea sa fie liniile.

Morala... daca nus bani multi rezuma-te la cati ai. :-P

RobertRFG 02-08-09 23:38

Daca tot vrei dungi dinalea mai bine le faci mai groase...

Mandeologul 02-08-09 23:48

1 Attachment(s)
Ok ms de sfat Robert. Am o intrebare, filtrele de are alea sport ce se mai pun la dacii ceva de genul celui din imagine au vreun rost? ajuta la sprint, consum sau sunt doar de forma?

RobertRFG 02-08-09 23:50

Urca ceva mai lejer in ture,consumul e la fel si un sunet mai "fioros"

Carnacior 04-08-09 04:39

urca mai bine pe naiba si consuma si mai mult :lol:

RobertRFG 04-08-09 06:56

Eu unu am filtru "sport" si am zis ceea ce am observat eu.........

Mandeologul 04-08-09 14:46

hm... atunci va ramane asta, poate il curatz sa putin, numic mai mult.

All times are GMT +2. The time now is 09:05.

- Copyright 2026 4Tuning