![]() |
Re: Ford vine cu motorul EcoBoost de 230CP in patru cilindri
Ford printr-o combinatie cu Cosworth are motor aspirat de 2L ce depaseste 200cp de multi ani (205,225,255 sa fiu mai exact), mai e si varianta de 2.3 (220,250 si 280cp), asadar Ford dispune de tehnologie de ceva vreme.
O completare pentru cei ce stiu care e treaba cu Cosworth: Quote:
Quote:
Quote:
|
eu ma atept ca in afara de consum relativ scazut fata de motorul 2.5 turbo ca acesta sa aiba o inovatie tehnologica de gen multiair (Alfa Romeo-Fiat sau gen Audi) care sa faca valvele de admisie si cele de evacuare sa se incruciseze in functie de stilul de condus astfel incat sa garanteze o erogare a puterii cat mai imediata. In plus, le trebuie ceva in plus peste 2.0 TFSI de pe audi ca sa poata sa aiba pretentia de a se propune ca rivali motorului de conceptie VAG, fie varianta 211 cai si 350 NM de pe audi, fie celei de 210 cai si 280 NM de pe GTI si Leon FR. Si acel ceva in plus este dat de cei 20 de cai ce-l poarta la pragul celor 230. Oricum, eu personal ma indoiesc ca ar putea sa ajunga econom ca noul 2.0 TSI sau TFSI (A 5 cabrio 2.0 TFSI ia 6,25 % in regim de condus relaxat in afara la 90-100 kmh), dar pretul si performantele vor fi sigur mai emotionante :D
|
tare !!!
|
Quote:
Motorul de care vorbesc este nimeni altul decat anticul V6 de 2.5 pe benzina care dispunea de o tehnologie asemanatoare(desigur nu asa de avansata precum cea de la Fiat din ziua de azi) Cat despre noul motor, suna bine pe hartie bravo lor. |
| All times are GMT +2. The time now is 09:01. |
- Copyright 2026 4Tuning