Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Koenigsegg CCX (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/13339-koenigsegg-ccx.html)

Spark 20-02-06 20:32

oky ... eu pariez impotriva lui Bugatti ... e faina si tot .. imi place .. dar zic ca asta e mai tare ...
si .. cum era discutzia cu greutatea ... cineva nu o interpretat cum trebuie ... greutatea nu duce la mai mari performantze .. sau cum era ... ci lipsa acesteia ... :)
i doar o chestiune de interpretare a limbii romane ... :P

AmG 20-02-06 20:35

interesanta remarca lui d3vilm3..sa mor eu dak am intzeles ceva..
cat despre bugatti vs koenigsegg..hai k-mi iau eu un koenigsegg si unul dintre voi un bugatti si facem o liniutza..se ofera cineva? :D :D :D

Grecu_ 20-02-06 21:33

GabiByte esti departe rau de adevar si tu nu pui problema cum trebuie ,tu poti sa intelegi ce inseamna 1001 cp la o masina ,nu scrie in talon acest numar si gata !!!! uite de ex cutia de viteze,coordonatorul proiectului spunea cam asa \"Oh,masinile de f1 nu inseamna nimic,nu au nici puterea lui bugatti si trebuie sa reziste doar 2 ore,pe cand cutia de la Veyron trebuie sa functioneze 10-20 de ani\" ! de asta ce zici? sau de cei 50 de oameni care au lucrat la ea timp de 5 ani! sau cum zici tu de aerodinamica,pai sa faci aerodinamica o masiana de 1.9 t e ceva!
Oricat de antipatica ti-ar fi masina sau marca ,sa nu apreciezi aceasta piesa trebiue sa fi un incuiat ! Cititi Top Gear februarie articolul lui J C !
Cat despre topic ,masina e foarte frumoasa sa vedem si cifrele !

dexter_20 21-02-06 08:10

la cum arata ar trebui sa coste fff mult,dar dupa parerea me se merita, mai ales daca s-a pastrat sistemul de deschidere al usilor care nu l-am mai vazut la nici o masina

sil4tuning 21-02-06 18:51

aprox $600,000

GabiByte 21-02-06 19:00

Grecu_ : Sa asculti pe Clarkson e ca si cum ti-ai cumpara o masina electrica. El zice la misto o droaie de chestii si cele care nu le zice la misto nu le stie. Mai exista un personaj, il cheama Tiff Needel. In cazul in care nu stiai el prezinta Fifth Gear. El stie mai bine ce si cum, la fel si Jason Plato.

El zice ca 4WD e mai performant pe un circuit ca si RWD si acolo se termina totul.
Mai! Voi tre sa intelegeti o chestie!
Aerodinamica depinde de forma masinii nu de greutate.
Daca vrei sa atingi top speed mai mare trebuie in primul rand sa cobori suspensia si sa o faci destul de joasa. Trebuie sa ai un motor puternic. O caroserie cat mai usoara. Si designul sa fie facut dupa numeroase teste in tunelul aerodinamic.

Asta stiu eu. Probabil ca gresesc. Sa ma corectati daca nu am zis ceva bine.

Bugattiu a avut parte de prea multa reclama si prea multi au ridicat-o in slavi.

Pe mine ma doare undeva cati si cat au lucrat la ea. Sper ca cei de la Koenigsegg sa le demonstreze ca ei detin titlul si nu VW!

bodyspeed 21-02-06 19:01

super tare frate dar si pretul e pe masura :wink:

GabiByte 21-02-06 19:03

da da tot e mai ieftina ca un Bugatti :)
Deci poate fi trecuta la categoria \"masini ieftine\" :lol:
...sau nu :)

Urban_Racing 22-02-06 09:37

ma daca tot facetzi atatea comparatzii kiar credetzi ca va depashi 1000 cp !? parerea mea ca nu ...acuma ar fi mai bine sa ashteptam datele tehnice shi sa nu mai dam atata cu presupusu

bakal 22-02-06 09:41

gabybite, poate ai si tu ceva cu greutatea asta dar sa stii si tu ca nu greutatea masinii da o vitezaa de top superioara ci puterea motorului si marimea fortelor deportante create de eleron si de celelalte elemente de aerodinamica. greutatea nu efecteaza decat demarajul si manevrabilitatea. in plus, as vrea si eu sa vad o masina cu 1001 cp care sa fie fiabila si durabila in timp. CEL MAI IMPORTANT ESTE FAPTUL CA NU TE LASA PACALIT DE GREUTATE.

APROPO, MISTO MASINUTZA DIN POZE, POATE O SA VEDEM CANDVA UN TEST COMPARATIV INTRE EA, SALEEN, BUGATTI, FER ENZO, SI DE CE NU MACLAREN F1.

turbogrizzly 22-02-06 10:55

intrebare

incearca sa pui pe un elise un motor de 1000 cai si dai cox sa vezi cum se face bucati masina aia. pentru a rezista la asemenea viteze veyron are nevoie de sasiu mult mai rezistent, imbinari rezistente si elemente de siguranta performante plus un motor in W si nu un 4linie ca la elise. toate astea in nu inseamna greutate sporita?....si pot pune pariu ca daca pe elise pui un motor de 1000 cai nu atinge viteza lui bugati

GabiByte 22-02-06 18:21

bakal:
in mare parte ai zis ce am zis si eu.
dar gandeste-te logic. Greutatea afecteaza acceleratia. Puterea mareste acceleratia. Puterea mareste top speedul. Sper ca ma intelegi.

Turbogrizzly:
Koenigsegg CCR cantareste 1180kg si tot atinge 388km/h.
Nu ai nevoie de un motor stupid W16. CCR are un V8 si tot atinge 388km/h.
Nu va atinge pentru ca nu a fost facuta pentru top speed. Etajarea cutiei a fost facuta pentru acceleratie.Nu cunosc materialele din care e facuta dar probabil ca e ceva plastic, care dupa cum ai zis tu se va crapa. Apoi e aerodinamica. Nu are downforce asa de mare ca si Bugattiul. Ii clar ca nu va duce nimeni un Elise la mai mult de 180-190mph.

turbogrizzly 22-02-06 19:59

Re:

daca s-a facut etajarea cutiei in asa fel incat sa atinga 388 atunci scuza-ma dar cutia aceea nu a fost facuta pt acceleratie ci pt viteza. si de ce consideri ca un w16 este stupid iar un v8 ti se pare ceva normal? sunt de acord ca un motor mai bine echilibrat ca unul in \"v\" nu este...dar gandeste-te cate puncte moarte are un \"v\" si cate are un \"W\"? si pot sa te intreb ce ai cu firma vW? sunt pur si simplu curios

adi01 23-02-06 01:06

Offtopic:
Ce aveti mey cu copilu? Cine stie ce are el cu VW ... poate in timp ce venea el lipa lipa de la scoala.. un om cu barba si mustantza care conducea un VW a deschis geamu la el si i-a oferit bomboane daca urca la el in masina.. si probabil copilu a urcat... si dupa ce a ajuns acasa.. nu a mai stat jos 2 sapt... e si asta o posibilitate :wink:

Apropo gabibyte cauta filmu ala de la topgear cu pagani zonda a tau sa vezi cu isi ia mucu rau de tot de la un Jaguar XJR220 din 92 parca filmu in care prezinta Mclaren F1 , Enzo , Carrera GT si Ferrari F40 chiar la inceputu filmului spune despre el tot ..

Ontopic:

Veyron are 1001 CP si viteza maxima este de 407 KM/h dar Limitata electronic , cei de la bugatti in acei 5 ani au incercat si au reusit sa faca aproape cea mai aerodinamica masina care este in stare sa mearga la 407 Km/h fara probleme..
Undeva pe un site am citit ca la 407 km/h in masina nu simti nici o trepidatie nu tremura nimic

Bugatti Veyron este si va ramane ceva timp pe primu loc la viteza maxima si la multe altele :wink:

P.S. laso moale Gabibyte ca mai ai oleaca si faci pe tine

turbogrizzly 23-02-06 10:40

Re:

ai dreptate adi :lol: ...

All times are GMT +2. The time now is 00:47.

- Copyright 2026 4Tuning