Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   Catalizator dus... ajutor cu pareri (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/130803-catalizator-dus-ajutor-pareri.html)

duud40 02-06-10 03:18

Re: Catalizator dus... ajutor cu pareri

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 2477642)
Tu chiar crezi ca sonda lamda īnainte de cat n-are rost?
CHIESTIE DE LOGICA, catalizatorul functioneaza ca FILTRU #1 reglabil de acea se si numeste THREE WAY CATALITIC si nu de flori de cuc iar daca nu si-ar avea rostul nu s-ar pune. Gazele au o anumita CONCENTRATIE O2 / CO2 īnainte de catalizator fiind īnfrīnata o iesire directa de acesta #2 . Din moment ce catalizatorul nu mai exista, iesirea gazelor nu mai este īnfrīnata, automat se schimba concentratiile de O2 / CO2, valori ce le masoara sonda si automat da valori eronate. #3

La cele cu 2 SONDE, nu se verifica prezenta catalizatorului ci valorile de noxe īn mod comparativ īnainte si dupa cat, implicit functionarea corecta a acestuia. #4

Asi zice sa pui mīna pe carti sa citesti functionarea īn detaliu, ce face sonda aia īnainte de catalizator si la cele mai noi cea de dupa si ce rol are. ;)

Nu mai vorbesc ca la multe masini EURO 4 se monteaza catalizatoare REGLABILE ELECTRONIC unde se īnchide si deschide fagurele de filtraj printr-un sistem electrotermic. #5
Sīnt catalizatoare de generatie noua.

O īntrebare īmi pun īnsa:

- DE CE trebuie SIMULAT si de ce nu se poate CORECT si LEGAL? #6:rolleyes2

#1 Poate e o surpriza pt tine dar un catalizator actioneaza doar ca un catalizator. Exact ce ai invatat (sau ar fii trebuit sa inveti ) la liceu , la chimie.
#2 Poti sa repeti te rog fraza? Eu personal am probleme in a intelege ce vrei sa spui.
#3 Revino asupra ideii.
#4 Deci verifica functionarea corecta dar nu prezenta? (stiu e fraza inceputa cu deci) (stii chestia aia cu necesar si suficient ? , incearca sa te exprimi mai coerent )
#5 Frate da si mie numele la SF-ul asta ca tre sa fie bun.
#6 Greenpeace loves u and u luv them back ?

duud40 02-06-10 03:24

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 2477922)
Sti................ īnainte se spunea "cīrpaceala", ulterior i se spunea..... "improvizatii" acuma i se spune "SIMULARE". #1

TRIST DAR ADEVARAT. :rolleyes2

Cam astra e ceea ce ai facut tu la masina ta de 15 ani si ce recomanzi din pacate si la altii.

Acum hai sa-ti dau......... "tema de weekend (sa nu zic de casa)" :

- Motor LT1 īn V8 TPI aspirat are din fabrica 230 CP. Dupa tuning a ajuns (cu ale lui 2 intercoolere la 475 CP (dino test) si TOT are 2 catalizatoare īn fund si merge BRICI fara nici un fel de simulare / improvizatie / cīrpaceala.

Ba mai mult de atīt a fost adus de pe EURO 1 pe EURO 2 ;)

Tema consta īn īntrebarea, DE CE "AICI" se poate si "ACOLO" nu? #2

ILOGIC - GRESIT INTERPRETAT.
Sonda va calcula #3 o concentratie mai mare de oxigen din simplul motiv (chiestie de fizica) ca gazele iese nestingherite fara sa aiba o piedica de filtraj īn fata lor iar refularea de aer proaspat īn canalul de esapare este cu 60% mai mare ca atare intrīnd prin simplii curenti de aer o concetratie de O2 ce n-are ce cauta acolo si care influenteaza sonda īn mod NEGATIV. #4

Daca sonda AR CALCULA LA FEL, NU TI-AR CRESTE CONSUMUL DE CARBURANT ;) (chiestie de logica). #5 Din moment ce sonda are īn unitatea de masurare mai mult O2 care parvine din curentii de aer proaspat ce patrund īn sistem, practic īn sens invers, automat īmbogateste amestecul īn management ca atare consum ridicat.#6

Ca sa īntelegi exact, este acelasi venomen ce are loc īntr-o teava de canalizare si daca vrei si mai mare, ei bine ia ca exemplu structura tubulara a liniilor de metrou.

#1 Adica tu esti batran tare? Esti sigur ca esti in pas cu tehnica?
#2 Ai "divagat" !
#3 Sonda nu calculeaza . Ce face sonda?
#4 Iar imi da cu virgula ce ai vrut sa spui.
#5 Stai bine cu logica , nu ?
#6 Stai inca odata . Deci (da , deci) aerul intra pe evacuare inapoi pana la catalizatoare? It`s magic !

duud40 02-06-10 03:26

Quote:

Originally Posted by CyberCSX (Post 2477938)
. De acord dar nu de la o masina de serie cu care se merge zilnic la piata si la servici.

Cum am spus la primul citat noi nu vorbim aici de TUNING. Omul s-a vaitat ca ia picat cat-ul nu ca vrea sa faca tuning. Ideea cu mai multi cai a venit din alta parte, moment cīnd tu te-ai pus sa-i recomanzi celuia care se īngrijoreaza ca ia picat cat-ul sa renunte la ele ceea ce mi se pare ilogic.

Ar trebui el acum sa spuna ce vrea sa faca. TUNING sau REPARATIE CONFORM NORMELOR STANDARD si asta īnainte de a continua discutia īn cu totul alta directie.

Masoara valorile si convinge-te singur.

Am masurat eu valorile. Si da fara virgula si ca inainte.

All times are GMT +2. The time now is 10:53.

- Copyright 2026 4Tuning