![]() |
Re: BMW E30 S50 turbo vs. ...?
Quote:
|
si v-a prins?:)
|
Quote:
|
Cand vin prin Bucuresti te sun si eu, poate ne gasim ;)
|
Quote:
Hai sa te lamuresc eu in ceea ce priveste motorul respectiv: 1. momentan are o turbina care a fost initial pusa pentru a face rodajul si a se invata putin cu masina si care nu este foarte eficienta pe motorul asta mai ales la presiuni mai mari gen 1.5 bari, turbina se va schimba in curand cu un gt40 (daca esti cunoscator iti vei da seama cum cade pe un s50b30) 2. si de suportat va suporta motorul pentru ca este facut de la 0 cu ceva piese, biele, pistoane. P.S.Bobi stie ce zice nu sunt doar vorbe. |
Quote:
1 bar cu o turbina eficienta pe motorul asta face ~550 de cai un evo trebuie sa sufle foarte mult sa ajunga acolo |
Quote:
|
Quote:
Ce am zis era pt lascarica care se pare ca nu intelege ce inseamna presiune mare.... P.S. nu confunda S50 cu M50 |
Sunt si chinezarii cu potential mai mare, vezi Nissan GTR R35, 3.8L V6. Nu e corecta comparatia cu motorasele noastre de 2L :)
|
Quote:
|
In caz ca sunt persoane nelamurite in ceea ce priveste interventia mea aici, vorbesc in calitate de persoana care a proiectat si lucrat la configuratia acestui motor.
|
Quote:
|
Quote:
|
Momentan motorul meu are undeva pe la 580cp, presiunea in turbo este de 1.9bari. Nu "ma bazez" pe nimic in special, ma straduiesc doar sa fac masina cat mai rapida pe sfert de mila.
In Ungaria Civicul "killer bee" pleaca aproape la fel de bine ca mine, cu tractiune fatza - bineinteles cu slickuri si la alte kilograme. O tractiune spate cu diferential bun si drag radials pleaca la fel ca o integrala. Legea in dragracing o fac masinile tract. spate, noi doar ne jucam ;) |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:47. |
- Copyright 2026 4Tuning