Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Limitare (electronica) de viteza (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/12997-limitare-electronica-viteza.html)

Nautilus 23-02-06 22:32

Exista un acord de la sfarsitul anilor '80 intre producatorii germani (DaimlerChrysler, VAG, BMW) sa limiteze masinile produse intr-un anumit numar de exemplare anual la 250 km/h, ceea ce aduce mai multe foloase:

- masinile sunt teoretic mai sigure (nu fiindca n-ai muri si la 250 la ora in caz de accident, dar ff putine pneuri moderne suporta peste 250 un timp indelungat, iar discurile de frana nu rezista nici ele la multe franari peste 250)
- se limiteaza uzura motoarelor
- se limiteaza primele de asigurare, care la occidentali sunt o adevarata plaga

Evident, pentru cine nu-i multumit, mai exista si chiptuningul... ;)

~Nautilus

GabiByte 24-02-06 14:57

poti sa ii scoti limitarea, dar iti vei pierde garantia.
Limitarea mi se pare o chestie buna.
Lor nu le convine ca masinile facute de ei sa aiba accidente la peste 250km/h

Marinica 01-03-06 19:37

are rost si limitarea asta...motorul nu mai e asa fortat. Pana la urma...(cel putin in cazul meu) acceleratia conteaza nu viteza maxima... de ce crezi ca la raliu rar ..foarte rar se depaseste 200?!

Bogdan_mb 01-03-06 23:54

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Marinica\"
are rost si limitarea asta...motorul nu mai e asa fortat. Pana la urma...(cel putin in cazul meu) acceleratia conteaza nu viteza maxima... de ce crezi ca la raliu rar ..foarte rar se depaseste 200?!

LOL .... da tu te crezii la raliu ???

eu vb de viteza nu de acceleratie

shaid-kid 03-03-06 11:59

Frate daca ai norok traesti si la 300(ati vazut enzo ala :) ) asa ca nu cred ca e pusa de siguranta 250 pt ca oricum e o viteza prea mare la care daca intri in ceva oricum totul se rezuma la norok.Parerea mea nu-si are rostul daca vrei consum mai mic nu dai in ea nene mergi cu 120....dar daca vrei viteaza apoi sa-i dai nen cat te tine masina....

n0K1a 06-03-06 11:47

Re: Limitare (electronica) de viteza

mie mi se pare un lucru bun limitarea asta...cat despre pretul de 2400 de euro pt a o scoate,cel care are bani sa-si ia un m6 ,poate sa dea si 2400 dak vrea sa testeze masina la maxim

haristeas51 06-03-06 12:57

Eu unul nu pot sa inteleg ceva, germani astia fac masini cu motoare mari cu o gramada de cai putere si limiteaza viteza al 250Km/h.
Care e faza cand masina poate sa atinga chiar 290 sau 300km/h. Si culmea masinilor ''SPORT'' este ca pe casul de la chilometraj sunt inscriptionate viteze de peste 300km/h si masina e limitata la 250km/h !! Eu cred ca asta este o chiestie de imagine buna in care se doreste posesorul masini !!!

demin2609 26-04-06 23:23

Limitare (electronica) de viteza

mda... fac masini puternice cu motoare mari si pe deasupra si economice.. (exp: bmw serie 7) care functioneaza pe gaz!! motoarele lor sunt construite pentru combustibil cu cifra octanica de 130!!

turbojack 27-04-06 00:29

Quote:

Originally Posted by haristeas51
Eu unul nu pot sa inteleg ceva, germani astia fac masini cu motoare mari cu o gramada de cai putere si limiteaza viteza al 250Km/h.
Care e faza cand masina poate sa atinga chiar 290 sau 300km/h. Si culmea masinilor ''SPORT'' este ca pe casul de la chilometraj sunt inscriptionate viteze de peste 300km/h si masina e limitata la 250km/h !! Eu cred ca asta este o chiestie de imagine buna in care se doreste posesorul masini !!!

Si mie mi se pare absurda limitarea la 250 km/h.
Insa faptul ca ai bani sa-ti cumperi o masina puternica nu inseamna si faptul ca esti un sofer bun.
Cine a depasit pragul celor 250 km/h la volanul unei masini ,stiu ce zic.

Vyk 30-04-06 19:24

Pentru noi romanii, la ce drumuri avem in tara, nu vad nici o problema in limitarea de 250Kmph. E adevarat, mai sunt cele 2 autostrazi insa sa te duci pe autostrada doar ca sa-i dai la blana...hmmm. Ar mai fi si partea cu iesitul in afara dar nu vad pe multi care s-ar duce in vacanta si ar fi dispusi sa se riste la peste 250la ora (pana la urma vor sa ajunga la distractie nu la morga..). Pe de alta parte e un pic funny limitarea...cel putin pt o masina puternica. Funny pt cei care ne le detin. Frustrant pt cei care le au..

RA_2fast4u 30-04-06 19:37

Quote:

Originally Posted by Vyk
Pentru noi romanii, la ce drumuri avem in tara, nu vad nici o problema in limitarea de 250Kmph. E adevarat, mai sunt cele 2 autostrazi insa sa te duci pe autostrada doar ca sa-i dai la blana...hmmm. Ar mai fi si partea cu iesitul in afara dar nu vad pe multi care s-ar duce in vacanta si ar fi dispusi sa se riste la peste 250la ora (pana la urma vor sa ajunga la distractie nu la morga..). Pe de alta parte e un pic funny limitarea...cel putin pt o masina puternica. Funny pt cei care ne le detin. Frustrant pt cei care le au..

limitarea este peste tot, nu numai in ro! si ori cum tre sa fi rau de tot cu capu sa ii dai peste 250 la noi in tara :lol:
asa si limitare este si la motociclete(la 300 parca,numai haiabusa<sau cum s-o scrie> merge peste deoarece ea a aparut inaintea conventiei) si este gandita pentru a se evita accidentele, adica s-a convenit ca aceasta viteza sa fie cea mai buna luand in considerare siguranta/adrenalina oferita adica in sensul ca nu multi pot sa iti mentina masina pe drum la viteze mai mari de 250... sunt multi care nici pana colo nu stiu da nah :) si porshce nu a intrat in conventie deoarece era stupid sa limitezi o masina sport!

ediflorianus 31-12-06 18:28

Concluzie 8)

Mercedes 6.9 W116 rulz in Europa &
Dodge Charger Daytona 500 cu Hemi Rulz in USA

Torqe e baza
si in plus masinile de mai sus sunt facute din metal gros si le poti tuna de la 0 cum vor muschii tai... e pure power fara under hood tuning (fara eletronice turbouri si alte calculatoare ca si acuma) 8)

All times are GMT +2. The time now is 10:55.

- Copyright 2026 4Tuning