Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   intrebari condus sportiv (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/12661-intrebari-condus-sportiv.html)

Diablo Rojo 11-02-06 11:16

Quote:

Originally Posted by \"Race\"
In fiecare treapta fix inainte sa intre limitatorul.Problema asta a fost discutata si aici si pe alte forumuri pana la epuizare,iar teorii de genul \"schimbi la turatia de cuplu maxim\" etc. sunt aberatii.Problema cea mare va fi cu plecarea de pe loc,nu schimbatul vitezelor.

Total de acord cu tine Race. Aseara cand ma intorceam acasa am zis ia sa incerc sa merg turat la maxim sa vad ce cuplu am. Am fost uimit cat de repede am ajuns la 80km/h in a-2a la 6200ture(aici e limita).

Deci propun urmatoarea situatie:

Ma aflu intr-a 4-a= 3000 ture
Daca schimb in a-3a ajung la 4000 ture
Daca schimb in a-2a ajung la 5000 ture

Conform la ce ai zis tu daca vreau sa intru in depasire si sa imi iasa cat mai bine retrogradez in a 2-a corect?

Quote:

Daca vrei teoria,cauta pe net ce acceleratie laterala suporta

Banuiesc ca aici influenteaza si cauciucurile si unghiul de viraj. Asa ca ar fi util de aflat ca o specificatie a producatorului ca sa faci tu o medie cu cat poti intra intr-un viraj strans/usor dar problema este ca am cautat pe google si nu am gasit. Cel mai util consider eu ca ar fi la cerculete sa stii daca faci de la 60km/h daca te rastorni sau nu. Acum depinde banuiesc eu logic si daca e piatra cubica sau asfalt, presiunea in pneuri, uzura pneurilor.

Quote:

Problema cea mare va fi cu plecarea de pe loc,nu schimbatul vitezelor.

Cum consideri ca ar trebui facuta plecarea de pe loc? Niste gume pe fata mai late crezi ca m-ar ajuta?

Mersi mult pentru raspunsuri!

turbojack 11-02-06 14:13

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Nautilus\"
Double-clutching se face cu un motiv foarte precis, si anume sa \"potrivesti\" turatia motorului cu aceea a cutiei de viteze, ca sa nu \"sara\" brusc turatia cand ai dat drumul la ambreiaj (efect chinuitor pentru motor, transmisie si pasageri :D).

Chiar si cand ai cutie sincronizata (cazul a 100% dintre masinile de strada) te ajuta schimbarea cu dubla-debreiere, sau chiar si tehnica mai simpla a \"ciupirii acceleratiei\" inainte de a da drumul la ambreiaj, pentru a aduce motorul si cutia la aceeasi turatie.

~Nautilus

La motoarele mai mari (in general peste 1800 cmc),daca iti cunosti bine masina,poti schimba trepetele de viteza (cele superioare 3-4-5-6) fara a utiliza ambreiajul,doar jonglind cu acceleratia.

Nautilus 11-02-06 15:36

Re:

Quote:

Originally Posted by \"turbojack\"
La motoarele mai mari (in general peste 1800 cmc),daca iti cunosti bine masina,poti schimba trepetele de viteza (cele superioare 3-4-5-6) fara a utiliza ambreiajul,doar jonglind cu acceleratia.

La toate masinile cu cutie sincronizata se pot schimba vitezele fara ambreiaj, jongland cu acceleratia, cat timp esti in mers. Cine nu crede sa incerce la o Dacie :P

~Nautilus

einstein1984 11-02-06 17:58

Race, daca si Titit Aur are \"aere de pilot\"..............

neXus 13-02-06 16:01

Mergee!!! Am incercat pe Clio lui taica-meu. Pot schimba vitezele si in superior si in inferior fara ambreiaj! In condusul de zi cu zi totusi voi folosi prima pedala, k vreau sa pastrez cutia de viteze intreaga macar inca trei ani. :D .

All times are GMT +2. The time now is 12:25.

- Copyright 2026 4Tuning