![]() |
Re: SUPERCARS - roundup
RS4/6, M3 etc da, dar R8 deja cam se apropie de Supercar, si cam intorci capul dupa ea. Are aspectul ala necesar, motor central, performante etc.
|
aston martin nu e masina de circuit. DBS, V12 vantage da, mai se apropie, dar astea sunt GTuri , sa mergi bine cu ele pe strada, dar nu prea se descurca pe circuit, sunt masini grele si confortabile.
|
Supercar is a term generally used for high-end sports cars, whose performance is superior to that of its contemporaries. It has been defined specifically as "a very expensive, fast or powerful car with a centrally located engine",[1] and stated in more general terms: "it must be very fast, with sporting handling to match", "it should be sleek and eye-catching" and its price should be "one in a rarefied atmosphere of its own",[2] but the correct usage of the term is both subjective and disputed, especially amongst enthusiasts. The use of the term can be dependent on the era; a vehicle that may have been considered a supercar in one decade may not be considered the same in another. The term supercar may refer to factory-built, street-legal race cars. Some vehicles referred to as supercars include features required for race cars such as roll cages.[3] In recent years, the term "supercar" has been defined more specifically as any car that can attain at least 200 mph (320 km/h) and maintain reasonable control. High price only defines a car as an exotic, not necessarily a supercar.
Repet ce scrie la sfarsit: "In recent years, the term "supercar" has been defined more specifically as any car that can attain at least 200 mph (320 km/h) and maintain reasonable control. High price only defines a car as an exotic, not necessarily a supercar." Asta ca sa nu ne mai contraziceam aiurea, am folosit foarte corect titlul de supercar si se potriveste fara exceptie modelelor din poll. |
Quote:
Eu consider ca a fost mai corect sa le trec pe toate. |
Si aia e scrisa de ? De ce ar trebui sa cred aia ? Cine a scris aia e cretin, deci dupa ala toate masinile modificate, supre si tot tacamul sunt super car ? Doamne fereste :lol:.
Dupa cum am spus poate sa aiba si ultra performante un GTR tot nu e super car, o supra tot nu e supercar, un NIssan 240SX etc. Asa orice janghina ar fi SUPERCAR ce rahat. Daca dupa tine atat GTR cat si Veyron sa zicem sunt in aceasi oala, te-am pupat pe palarie si ma retrag ca nu are rost. Sunt supercar-uri (alea vechi) care la ora actuala sunt mai lente decat masini ordinare dar asta nu face un Astra OPC sa zicem un SUPERCAR. Asa pot sa imi fac si eu propria definitie de supercar, dar asta nu inseamna ca trebuie luata de buna cum ai luat-o tu pe aia. Plus ca daca e de pe wikipedia orice retard poate sa dea edit acolo si sunt multe prostii scrise deci iar nu trebuie pus accent pe ce scrie acolo.Performantele si atat NU fac din o masina supercar oricat ai modifica la ea si pretul singur iar nu fac din o masina supercar (eu nu i-as spune unui Maybach supercar, sau RR, sau vreun cap tractor care si ala e destul de scump), trebuie sa aiba o anumita reteta. Pana una alta caramida aia pe roti indiferent de performante nu e super car, period. PS: Dupa definitia ta si M5 ar fi supercar, fara limitator s-ar duce mult si bine, deci ajungem la concluzia ca un banal Seria 5 este super car ? Atunci de ce nu ar fi si seria 3, tot o apa si un pamant sunt. Deci si Loganul, tot sedan in 4 usi => este supercar. Am inteles... |
Quote:
Asta este tot ce am avut de zis, ma retrag ca nu vreau sa dau drumu la polemici. O zi buna |
Quote:
Supercar inseamna performanta si exotic inseamna serii limitate, exclusivite, scumpe, etc., inclusiv istorie. Sau ca sa fie pe intelesul tau sa o luam si asa: Definitia initiala: 1."A term supercar was coined to describe "extremely expensive", extremely beautiful and extremely fast cars." Acum daca scoatem din definitie "extremely expensive" si ramane doar "expensive" inseamna ca nu mai este "supercar" 2.La fraierii astia Oxford Dictionary of English (ca si aia de la Wikipedia) scrie asa: supercar • noun a high-performance sports car. exemplu: supercars - Porsche 911 GT2, Ferrari 360, Ferrari F430, Corvette ZR1, etc. exotics - Porsche gt1, Ferrari f40, Ferrari F50, Ferrari Enzo, Bugatti Veyron, Pagani Zonda, Koenigsegg, etc. Asta este, daca toata lumea greseste poti sa te mandresti tu ca fiind singurul inteligent. |
Quote:
|
Nu trebuie sa fii geniu sa iti dai seama ca intre F430, GT2 si Godzila aia pe steroizi este diferenta de o clasa. Alea s-ar putea incadra la categoria supercar dar Nissanu ala oricum ai da-o nu.
Iar treaba la el cu performanta este relativa, "it can do 0-60 mph...ONCE" :lol:. |
Quote:
2.Daca nu inghiti tu masina asta e treaba ta, poti sa vii tu cu un 997 turbo de 140 K sa ne arati ce ofera in plus. 3.Poate ne explici tu unde este cu o clasa peste GTR - F430-ul asta de 170 k de EUR!!! aici: Nissan GT-R vs Ferrari F430 http://www.fastestlaps.com/index.php...xcludewet=true sau Nissan GT-R vs Ferrari 430 Scuderia http://www.fastestlaps.com/index.php...=45857713d06da adevarul e ca se vede de ce costa aproape dublu :)) Apropo, vezi ca pt problema care o abordezi tu "it can do 0-60 mph...ONCE" exista rezolvarea si nu costa 80 k de euro :)) |
Vorbim impreuna si ne intelegem separat ? Ma refeream la performante ? Este vorba de masina per total, ce impresie iti lasa cand te uiti la ea, daca indeplineste "conditiile" de supercar. Poate nu te-ai prins dar repet, un gandac pe steroizi NU POATE sa fie bagat la categoria supercar si daca are 0-100 in -2 secunde si 1 minut pe ring. Una este o masina performanta, ceea ce GTR este si mai este si ieftina, alta este un supercar ce e asa greu de inteles fara desen ? Vezi tu orice pasionat poate sa isi faca Supra sa dea fum la orice Ferrari in linie dreapta, dar aia tot Supra ramane, poti face masina sa fie competitiva pe circuit dar TOT supra ramane, tot un NIssan, masini care NU sunt SUPERCAR. Daca si una ca aia ar fi supercar atunci adevaratele supercar-uri ce cacat ar mai fi ? S-ar face HYPERcar ? Tu intelegi total gresit conceptul de supercar, nu numai performanta intra in ecuatie in special top speedu ala de 200 MPH ca asa si un banal seria 5 s-ar incadra (m5), S65 AMG ar fi pe acolo si tot tacamul dar nu poti spune ca alea sunt SUPER car. Definitia tocmai tu ai dat-o, o masina scumpa, cu motor central si puternica. La 2/3 GTR este pe langa, mai este si partea asta
Quote:
PS: eu inghit GTR, chiar imi place, dar este o masina pe steroizi luata din jocurile de play station si atat. Ieftina, performanta si din auzite relativ usor de mers repede cu ea si de soferii incompetenti. Dar de la asta pana la supercar, pai e cale lunga neica. |
Quote:
"Definitia tocmai tu ai dat-o, o masina scumpa, cu motor central si puternica." Asta este istoria definitiei, dar suntem in 2009 nu in anii '70 iar acum SUPERCAR se traduce asa: "supercar • noun a high-performance sports car." - sursa - Oxford Dictionary of English 2008 (si pentru asta mie nu-mi trebuie desen, poate ai tu nevoie) Deci vorbim strict de performante 2. In primul rand GT35 nu castiga prin steroizi ci prin platforma si transmisie, de altfel stock are si un f prost raport cp/kg iar la drag il fac mai multe masini din cele prezentate de mine dar recupereaza pe viraje. Steroizii au aparut si or sa para si in continuare, deja pe motorul stock au urcat la peste 700 CP deci potential exista dar nu are rost sa disutam despre asta acum. 3. " Hai sa punem un F430 / Gallardo sau ceva pe tema si un GTR sa vedem care atrage mai multe priviri. Tu dai definitii apoi tu nu "le respecti"? Daca citeai subiectul topicului si ce am mai scris eu in rest poate nu mai aberai atat. 4. "Faptul ca multi aplaudaci isi bat joc si se joaca cu termenul de supercar la ordinea zilei in ultimul timp asta nu schimba adevarata definitie a unui supercar...gata daca "prinde" 300 si este cat de cat rapida pac pac am facut o super masina." Scuza-ne maria ta, noi oamenii simpli nu avem inteligenta si puterea de discernamant a mariei tale si ne-am permis sa luam informatii de pe Wikipedia si Oxford Dictionary of English (dictionar oficial al limbii engleze). O sa luam toate masurile si o sa cooptam toate oficialitatiile in domeniu pentru a schimba definitia cuvantului cu forma arhaica cunoscuta si specificata de dumneavoastra. |
Daca tu zic...asa tre sa fie, abereaza in continuare. Btw ce intelegi tu prin "toata lumea" ? Toata lumea = tu ? Tare :lol:.
Si daca in anii 70 aia era definitia de ce ar trebui sa se schimbe ? Ca sa dormi tu fericit cu idea de supercar la GTR ? Sau ca asa au vrut unii ? Dar poate nu sunt toti de acord (si dupa cum vezi pe topic mai era cineva care nu impartea parerea cu tine = toata lumea) ? Aia au avut 2 perechi de oo cand au schimbat "teorema" ? Poate eu vin cu alta definitie de supercar din alta sursa nu din dictionarul lu' peste care nu cred ca s-a axat pe sportul asta cu masini sa iti dea tie o definitie cat mai buna pentru supercar. Noi sa fim sanatosi. LE: Daca tot incepi cu dictionare de la Oxford, macar pune mana si pe o gramatica, chestii elementare gen scrisul ar putea fi imbunatatite si ai putea sa SCRII corespunzator, fara "tu nu sti", "tu scri" etc. |
bai anaconda... tu chiar trebuie sa te contrazici aiurea cu toata lumea? ia tradu ce inseamna SUPER CAR? asta defineste o masina f performanta. daca eu modific un rx7 si ala face pipi pe orice ferrari, lambo pe circuit si abia daca ai avea voie sa mergi cu ea pe strada se cheama supercar, daca e o firma celebra , facuta pt performanta si exclusivitate e o exotica. am explicat ca la copiii mici. poate asa intelegi si tu. inainte sa spui ceva , gandeste ceea ce zici. japonezii nu au fost renumiti pentru masini frumoase, dar asta face ca gtr sa nu fie supercar? si asa ca informatie si lamborghini si ferrari au droiae de sisteme electronice pt prosti ce pot fi oprite, numai ca gtr e masina de pasionati, ferrari e masina de bogati, desi nu numai.
|
1) Nu sunt "bai" cu tine ca nu am impartit aceasi strachina.
2) Bine ca nu sunt copii mari :lol: 3) Esti de-o seama cu mine aproximativ asa ca lasa teoriile tale idiotice cu aere de maturitate cand ai 22 de ani si nu esti chiar in tema. 4) Orice prost se prinde ca un cacat de RX7 nu se face supercar indiferent de performante, deh e grele. Ramai tu cu definitia ta si sa ploua la tine cu Supre de 1000 cai (in stil de supercar :lol:) si la mine cu Ferrari (sa dea domnu). |
| All times are GMT +2. The time now is 01:40. |
- Copyright 2026 4Tuning