![]() |
Re: După ce ţi-a luat maşina, firma de leasing te dă şi în judecată. Uite aşa...
problemele apar la firmele de leasing care au acceptat si 10% din valoarea masinii drept avans si o rata mare de indatorare pe perioada maxima .
eu am dat avans 25% si am leasing pe 60luni. am achitat 9 rate pana acum , mai am inca 51r x 205 euro + 55 euro casco. si daca as face casco si rca in alta parte ar fi tot aia , eu am un contract bun fara franciza. am rata reziduala inclusa in rate . tot timpul am fost la zi cu ratele , chiar si in avans , stiam dinainte sa fac leasing ce venituri am si pana unde pot sa ma intind fara sa am probleme. acum chiar am primit o instintare de la impuls leasing ca despre ei este vorba cum ca mi-ar fi scazut dobanda atat la masina cat si la casco deci o sa am ~10 euro mai putin incepand de luna viitoare. urmatoarea masina tot in leasing o iau , un credit auto are dobanda mai mare . |
Re: După ce ţi-a luat maşina, firma de leasing te dă şi în judecată. Uite aşa...
Si eu am gresit ca am ales leasingul,este mult mai bine sa iti faci un credit cu dobanda fixa(asa cum spunea si Adrian74).Daca ai leasing e masina lor,de obicei esti obligat prin contract sa faci casco la firma de asigurari pe care o vor ei,ca persona juridica.Rca tot ca persoana juridica (ex.la 1.5cc 780 ron).plus ca au comisioane ascunse.Eu am cerut reesalonarea ratelor leasing si au spus ca nici nu se pune problema,vorbesc de RCI Lesing.Asa ca cei care doriti sa cumparati o masina lasati leasingul ca pe o solutie extrema.
|
mai bine o rata decat leasing la hotii astia ar fi in stare sa ne ia si pielea d pe noi.
cel putin la rata d credit ramai c masina.la ei nu ramai c nimic :| |
avantajul la un credit de nevoi personale (fara garantii reale) reprezinta faptul ca nu aduci nicio garantie, platesti lunar in rata inclusa si asigurarea creditului.
Scurt pe doi, daca nu iti vei plati la un moment dat ratele si dosarul iti este inchis cu dauna...acest credit iti este preluat de firma de asigurari...(tine tot de banca respectiva;))...si teoretic ar trebui sa scapi...chiar asa se intampla pana acum 2 ani...dar acum s-a obraznicit, si desi nu ai gajat cu casa sau alte bunuri...ei pot solicita executarea silita a unor bunuri personale (adica sunt pe numele tau;)) care cumuleaza valoarea datorata ;). "CASA" NU PIERDE NICIODATA ;) |
personal consider asta nesimtire.
si societatile de creditare/leasing sunt tot firme. si ele ar trebui sa aiba si sa isi asune anumite riscuri. adica sa mai ramana si cu pagube. tomai in asta statea leasingul, ca daca nu mai poti plati iti iau masina inapoi si atat, nu ca trebuie ei sa isi recupereze totbi banii. e un risc, pe care ar trebui sa si-l asume. |
Maşinile în leasing, de acum recuperate de la clienţii rău platnici numai în instanţă
1 Attachment(s)
Maşinile în leasing, de acum recuperate de la clienţii rău platnici numai în instanţă
Dacă nu mai târziu de sfârşitul lunii trecute, doream să sesizez opinia publică prin scrierea unui articol intitulat "După ce ţi-a luat maşina, firma de leasing te dă şi în judecată. Uite aşa...", potrivit unei hotărâri recente a Curţii Constituţionale bunurile pot fi recuperate de la rău-platnici numai după ce a fost obţinută o decizie judecătorească. Uite aşa... Normal şi natural, firmele de leasing se plâng toate acum că vor înregistra pierderi importante. Pe de altă parte, unii avocati susţin însă că în acest fel clientul are şansa la un proces echitabil, deoarece decizia executării este luată de un judecător, care este imparţial, spre deosebire de executori, care sunt plătiţi de firmele pentru care lucrează. Până acum, executarea silită a celor care nu plăteu ratele la timp se făcea în câteva zile în baza contractului de leasing, firma recuperând direct de la client maşina sau bunul pentru care acesta nu mai avea bani să plătească. Acum, odată cu obligativitatea deschiderii unui proces în instanţă, procedura juridică ce trebuie respectată va prelungi aceeaşi perioadă cu cel puţin o lună de zile. Dacă până acum firmele de leasing recuperau într-un an de la clienţii ce nu-şi mai puteau plăti ratele de leasing 2.000 de maşini, în ultimele 6 luni acestea au recuperat peste 10.000 de automobile. |
mda..buna idee;)
|
mi se pare un lucru foarte bun....macar asa exista o sansa, ce e adevarat mica, dar ai sansa sa iti pastrezi masina sau in decurs de 1 luna, sa faci rost de bani sa iti platesti leasingul......
|
da e mai bine.cel putin mai ai un ragaz sa`ti achiti plata masini.
|
In momentul de fata, in ce stare e salariatul roman, perioada ar trebuii sa fie un pic mai lunga..ca pana la urma se poate intampla orice sa nu mai poti platii luna aia rata. Era prea exagerat ca dupa cateva zile intarziere deja te trezeai fara masina...
|
am citit aici un articol in care se spune ce firma de lesing ar trebui sa te dea in judecata si de abia dupa aceea sa isi recupereze masina.In cazul meu nu a fost asa.Au venit cei de la recuperari si mi-au luato fara sa=mi dea macar sansa sa platesc datoria fata de banca.Ce pot sa fac in acest caz?Imi poate da cineva vreun sfat?
|
asta s-a intamplat pe 11 iunie deci...
|
uite asa ca....nu-i asa
|
Quote:
|
Intr un fel sau altul si noi suntem de vina ca le permitem sa faca asa ceva..noi le facem contractele!
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:08. |
- Copyright 2026 4Tuning