Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Pentru orice vārstă. Pentru orice kilometraj, un nou Mobil 1. (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/120896-varsta-kilometraj-mobil-1-a.html)

zGb 07-05-09 01:31

Re: Pentru orice vārstă. Pentru orice kilometraj, un nou Mobil 1.

MOTUL baieti....motul...

edit : am vazut un baiat tare inteligent care a spus ceva la genu "mobil 1 ca asta folosesc aia in f1" ... cam care e singurul punct comun al motorului de pe masina ta cu cel de pe f1? daca ai un motor pe benzina, asta e singurul punct comun asculta bine aici :)

Bmwaldo 07-05-09 01:54

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 2295828)
MOTUL baieti....motul...

edit : am vazut un baiat tare inteligent care a spus ceva la genu "mobil 1 ca asta folosesc aia in f1" ... cam care e singurul punct comun al motorului de pe masina ta cu cel de pe f1? daca ai un motor pe benzina, asta e singurul punct comun asculta bine aici :)

100% d'accord :)

cobrelu 22-09-10 10:19

in ultimii ani am avut mai multe tipuri de ulei in motor: in primul rand decat sa bag Mobil fabricat in Turcia, am preferat prefer sa ii bag orice alt brand - dar sa stiu ca este fabricat la "el acasa"
Texaco Havoline m-a impresionat (si a diminuat zgomotele motorului) si Castrol 10W-60 care este superb

22VIN 25-09-10 01:00

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 2295828)
MOTUL baieti....motul...

Eu unul nu ma mut de pe Motul cu esteri. Asta-i pentru cine tine la motorul lui, restu' sunt in mare majoritate pentru chitrosi.
De-abia astept sa iasa si cealalta masina din garantie ca sa nu mi-o mai umple cu extravirginu' lor de GM...

_anaconda_ 25-09-10 11:45

Si Castrol/Mobil1 (si nu numai) de top sunt cu esteri si sunt uleiuri foarte bune. In plus, majoritate masinilor ar merge mult si bine si cu un ulei mediocru asa ca nu poti spune ca alea din gama de top de la alti producatori nu sunt arhi suficiente pentru polizoarele astea. Bugatti Veyron merge pe Castrol Edge, Ferrari foloseste Shell. Facusera un test pe un 599 sau 612 (nu mai imi aduc aminte) cu Shell Helix Ultra 5W40 (ulei decent si atat) si l-au tinut multe mii peste intervalul normal si masina mergea de rupea, uleiul inca avea proprietati.

Asa ca cine baga uleiuri de top (50-70 lei / litru) in masini banale baga doar sa se simta bine si sa isi calmeze piticii de pe creier, nu ca ar fi musai sau ca nu ar tine motorul cu un ulei de 2 ori mai ieftin dar care sa respecte normele indicate de producator.

22VIN 25-09-10 13:35

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3682090)
Asa ca cine baga uleiuri de top (50-70 lei / litru) in masini banale baga doar sa se simta bine si sa isi calmeze piticii de pe creier, nu ca ar fi musai sau ca nu ar tine motorul cu un ulei de 2 ori mai ieftin dar care sa respecte normele indicate de producator.

Fieru-i fier, frecarea-i frecare, principiul motoarelor e identic, 6500rpm poate orice motor pe benzina modern ceea ce inseamna o frecare mare daca nu se foloseste ulei bun. Pentru 100lei in plus la revizie o data la 15000km de ce sa nu bag din ce-i mai bun? Sub nicio forma n-o sa se simta motorul cu Mobil la fel de bine cum se simte cu Motul. Nici in 1000 de ani, indiferent ca-i 1.4, ca-i 4.2, ca-i turbo ca-i biturbo.

_anaconda_ 25-09-10 18:51

Vorbiti de parca Motul e dumnezeul uleiurilor. In primul rand trebuie comparate 2 game de produse, la Motul intr-adevar sunt excelente alea 300V dar si costa pe masura (70-80 lei / litru). Alea 8100 sunt ok si atat, fara sa rupa gura concurentei. Asa ai ulei de ulei si de la Mobil 1, 5W30 ESP Formula, 0W40 New Life sau Castrol Edge Sport 0W-40, 10W60, etc dar si gamele de mijloc isi fac treaba bine. Ai putea sa imi spui un avantaj concret la Opel-urile tale in privinta folosirii Motul 300V fata de alt ulei la 1/2 din pret ? Ceva concret si clar, nu ca PARCA se aude altfel ca parca nu stiu cum. Sunt atatea Loganuri pe taxi cu 300-400 000 KM care au mers doar pe Dacia Oil sau alte uleiuri ieftine si nu au nicio problema la motor. Daca bagau ceva de 2 ori mai scump poate tinea motorul 1 000 000 fara resegmentare...nu ?

Nu poti sa spui ca uleiurile de top de la X si Y sunt praf iar Motul rullz. Motoarele alea de Opel sunt de conceptie veche si vin din fabrica cu un ulei mediocru asa ca daca tu chiar crezi ca un Mobil 1 (adica ulei de top ca alea mai slabe sunt doar Mobil, fara 1) nu e foarte bun pentru ele este cel putin hilar.

PS - nu toate motoarele sunt la fel de pretentioase asa ca comparatia aia cu fier vs fier nu e justificata. In Vectra ala al tau poti sa bagi si cel mai ieftin ulei 10W40 si merge de bubuie, intr-un RX8 daca nu bagi uleiul ala semi sintetic recomandat de Mazda te-ai .... pe el de motor, chiar daca fieru e fier.

22VIN 25-09-10 19:02

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3682738)
Motoarele alea de Opel sunt de conceptie veche

2004 inseamna conceptie veche?

_anaconda_ 25-09-10 19:08

Nu m-am referit cand au aparut exact cu codul ala de motor ci la tehnologia folosita in ele, 1.4 90 CP exista de cand lumea iar pe motoarele alea nu e prezenta cine stie ce tehnologie de ultima ora din 2004. Din moment ce ele merg foarte bine cu un ulei mediocru de la GM, este clar ca un ulei de top de la producatorii mari este deja mai mult decat necesar si il pui doar ca sa te simti tu bine nu ca ar fi mare fas sau musai sa folosesti Motul 300V, doar nu ai vreo Supra cu 1000 CP sau cine stie ce motor ultra pretentios. Io fac pariu ca si daca bagi ulei din Petrom 10W40 nu ai niciun stres pana vinzi tu masina in genul sa manance ulei sau alte probleme ce pot aparea iar tu imi spui ca nu s-ar simti bine cu Mobil 1 care sunt unele din cele mai bune uleiuri din lume si se folosesc pe masini mult mai pretentioase...c'mon.

LE - la ora actuala mie imi place foarte mult Castrol Edge Sport 0W-40, are toate aprobabile posibile (BMW LL04, Porsche, etc), are o vascozitate excelenta pentru iarna indiferent cat de rece este dar si pentru caldurile toride de vara, este pe baza de esteri si il gasesti cu ~40-45 lei / litru adica un raport pret/calitate excelent. Uleiul asta se foloseste pe masini extrem de pretentioase asa ca majoritatea motoarelor ar zice sarumana sa aiba asa ceva in baia de ulei, atata timp cat producatorul respectiv nu interzice vascozitatea asta. Alte uleiuri 0W-40 sunt ceva mai scumpe si nu neaparat mai bune adica e greu sa le clasifici la nivelul asta si anume Mobil 1 New Life 0W-40, Aral Super Tronic 0W-40, etc. Chiar si Motul are 0W40 Ester E-Tech dar se gaseste cam rar si este mai scump, are mai putine aprobari si pana nu vad un test nu as zice deloc ca e mai bun.

22VIN 25-09-10 19:17

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3682776)
Nu m-am referit cand au aparut exact cu codul ala de motor ci la tehnologia folosita in ele, 1.4 90 CP exista de cand lumea iar pe motoarele alea nu e prezenta cine stie ce tehnologie de ultima ora din 2004

N-o sa ma apuc sa enumar diferentele (care sunt mari), ca offtopic-ul nu-si are rostul. Oricum nu-i deloc acelasi motor.
Iar tehnologie mai veche exista pe majoritatea motoarelor (mai ales in iubita ta ograda, VAG).
In fine, baga tu in masina ta ulei Petrom si lasa-ma pe mine sa arunc cu banii degeaba.

MaZaN 27-09-10 04:08

Si totusi... Ce cauta o stire/reclama despre/la ulei in categotia "Masini noi - Noutati auto"? :-P

All times are GMT +2. The time now is 22:56.

- Copyright 2026 4Tuning