![]() |
Re: Viteza pe A1 şi A2, pe ultimii 5-7 kilometri, să fie redusă pānă la 70-80 km/oră?
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Sunt curios daca s-ar da lege se nu mergeti cu mai putin de 200 la ora..cred ca ati sari in sus de bucurie! Dumb noobs. |
Re: Viteza pe A1 şi A2, pe ultimii 5-7 kilometri, să fie redusă pānă la 70-80 km/oră?
aproape in fiecare zi la intrare in Bucuresti, e cate un accident din cauza celor care vin cu viteza de pe autostrada( A1)...cei care intra in oras,pun frana si incetinesc, dar vin bizonii, ca multi dintre cei care comenteaza contra acestei propuneri, si nu mai au timp sa franeze si provoaca un accident ...in care pot fi implicate de la 2 masini la 15, 20 (cum se intampla foarte des pe portiunea aia)...ce vi se pare o mare porcarie decizia aia? :|
|
partea proasta e ca multora abia li s-a uscat cerneala pe permis.. sau au experienta vasta de 15.000 km in 5 ani si pe langa asta mai au si tupeul incredibil sa mearga cu peste 130 ..desi .. si 130 mi se pare mult pt cei fara experienta. Este pacat ca multi nu gandesc si ne pun in pericol ! Ca ai dat 200 pe autostrada nu inseamna ca esti sofer..din contra.
|
astia de acuma au tampit..nu vor sa ne propuna sa mergem doar pe jos sau cu bicicleta..ca e mai sigur asa?
|
Traim in Romania si la noi ideile sunt foarte multe si foarte proaste!!!! Pe mine unul nu ma mira chiar absolut nimic din ce se intampla!!! Suntem singurii ,in Europa cel putin, care pe autostrada depasirea de catre CAMIOANE este intersiza !!! Suntem cei mai fraieri de pe pamantul asta asa ca nu vad ce va mai mira ca vor sa puna limita de viteza la 50km/h la intrarea cu nush cati km in MAREA CAPITALA!!! Eu zic sa puna si camere sa vina amenzi acasa ca si asa la chestia asta se pricep cel mai bine domnii.....!!!! Nimeni nu zice nimic de traficul infect din Bucuresti, de felul oribil in care se circula!
Sa ne gandim logic, eu sunt student in Buc si ajung mai des pe autostrada dar cel de la Timisoara, Satu Mare, frate unu deacolo cand vine pe autostrada ce se astepta omul sa vina si el sa vada puterea masinii in conditii de drum impecabile ca de e autostrada!! Cu ce se alege cu limita de 50km/h si cu multe camere puse nu sa previna accidente in anumite curbe etc, ele sunt puse strict sa ne ia banii... Ideea asta mi se pare total aiurea pt ca oricum cel putin A1 nu se paote numii autostrada! Nu poti numii autostrada un drum de doua benzi in care cel putin una din ele e plina de gropi, nu ai cum sa faci asa ceva! Cum sa mergi mai mult de 130 pe un asemenea drum si sa stii ca esti in sigurantza? A da stai ca avem ROVINIETELE lipite in parbriz si asta e clar ne aflam pe cea mai tare autostrada din Europa!!! Suntem cei mai tari noi romanii astia!!! Off topic: Nush cum se face ca s-a uitat de taxa asta auto care e extrem de tampita dupa parerea mea si nu mai zice absolut nimeni nimic, inca nu pot pricepe!!!!Suntem cei mai tari si am si vazut un caz in care un om a cumparat o mazda rx8 motor 1300cmc, an 2006 si la rar s-a pomenit ca trebuie sa plateasca taxa pt un motor de 2600( mazda rx8 s-a fabrticat pana in 2004 cred, cu motor de 2600cmc, iar dupa 2004 cu motor 1300cmc)! Surpriza a venit cand a platit asigurarea si.....!!!!!! EVIDENT A PLATIT PE CAPACITATEA REALA A MASINII 1300cmc!! Asta e un caz unde se vede ca suntem romani!!! |
Quote:
Masura este binevenita,insa este important sa fie si atent monitorizata.Nu toti berbecii sunt capabili sa opreasca masina de la viteza "N" la cea a coloanei aproape oprita,cu atat mai mult cu cat sunt mai atenti la decolteul pitipoancei din dreapta decat la masinile din fata. Diversele persoane ce scriu pe aici probabil ca au vazut autostrazi adevarate doar in filmele americane,altfel ar stii ca pe orice autostrada din lume in cazuri de ingustari si intersectii importante ,exista limitari graduale de viteza ,care culmea sunt monitorizate de "organul" autohton si zau ca nu se inghesuie nimeni sa mearga mai tare decat scrie pe tablele alea de limitare. Frustratii care au prea multi cai sub capota sau au mancarimi la dreptul ,sa-si faca pista privata unde sa se etaleze cum vor. |
Quote:
|
multi care comenteaza contra acestei decizii nu cred ca au intalnit o situatie in care sa franeze de urgenta de la viteza mare....multi vorbesc doar sa se bage in seama :-j...degeaba vrei sa le explici.....ei vor sa mearga cu 130kmh+ pana in centrul orasului..:lol:...
|
Mi se pare o mare prostie,dar deja sunt obisnuit cu tot felul de idei stupide din partea romaniei,credeti ca daca o sa puna 50 de km nu o sa se intample accidente,pana la urma o sa puna 30 la ora si tot o sa se intample,avem niste drumuri vai de muica lor de intri intr-o curba cu 80-90 si un ditamai crater si ca sa il eviti faci alte belele,dar nu ei vor sa bage 50 de km.Parerea mea ar fi ca decat sa bage niste legi din plictiseala la o cafea ar fi mai bine sa faca si ei ceva cu drumurile astea si sa nu mai dea permis la toti idioti,am o cunostiinta care a luat permisul din prima si vreau sa spun ca si acum dupa 2 ani de condus incurca viteza 1 cu 3 si frana cu accelaratia
|
[/QUOTE]Suntem cei mai tari si am si vazut un caz in care un om a cumparat o mazda rx8 motor 1300cmc, an 2006 si la rar s-a pomenit ca trebuie sa plateasca taxa pt un motor de 2600( mazda rx8 s-a fabrticat pana in 2004 cred, cu motor de 2600cmc, iar dupa 2004 cu motor 1300cmc)! Surpriza a venit cand a platit asigurarea si.....!!!!!! EVIDENT A PLATIT PE CAPACITATEA REALA A MASINII 1300cmc!! Asta e un caz unde se vede ca suntem romani!!![/QUOTE]
rx8 a avut motor de 1300cm3 motor wankel Motoru acesta de 1300 e defapt unu de 2600 dar in talon scrie de 1.3 si asta e adevarul. Nu are cum sa il taxeze la 2600 ca un motor de 2600 wankel cat ar inseamna undeva la 5.2 cm3. Nu s-a fabricat rx8 cu motor de 2600cm3. Prietenu tau sincer a fost fraierica ca ii punea in cap f usor. De faza cu scaderea treptata a vitezei mi se pare cv bun,dar in ultimi 2-3 km oricum atunci incepi sa incetinesti ca la intrarea in bucuresti stau capetele de creta si iti iau permisu ca ai 130 in bucuresti unde limita e de 50. |
Voi va certati aiurea aici, cand pe autostrazi ar trebui sa mearga panourile cu date despre trafic, limitari(pe cand la noi sunt sa stea pasarile, sau sa le mai rupa cate un camionagiu), etc... Ar mai trebui un sistem de supraveghere al traficului, nu limitari de viteza asa, pun indicatorul ca e mai ieftin(pt ei). Nu as vedea rostul sa merg pe ultimii 7 km de autostrada cand sunt singur pe drum cu 70 de km/h. Indicatoarele pe ultimii 2 km max, ca o opresti si din frana de motor de la 130 pana la oras. Si pentru aglomeratie pe autostrazi/drumuri mai este si politia care trebuie sa ajute la decongestionarea traficului, nu sa dea amenzi ca ai pus piciorul pe o banca in parc sa iti legi siretul...
Sunt de acord cu limitarile, dar cand exista si un motiv intemeiat(pe autostrada), ar mai fi culmea sa le puna si pe sensul de iesire:)) Pt "autostrazile" pe care le avem mai platim si taxa de drum in j-de-mii de feluri, prin rovinieta/benzina/impozit local/alte taxe. Mai trebuie sa faca si bariere cu taxa de autostrada |
pai tu esti bou cand stii k mai ai un pic pana la intrarea in bucuresti si stii k ai stopuri,eventual vezi si ca e aglomeratie (ca doar e dreapta si nu iti deranjeaza nimic vederea) sa nu incetinesti ? Inseamna ca ai o problema cu capu...Poate sa puna aia indicator cat capu cu limita de 100 si 80-70 ca daca nu ai nimic in cap tot cu cat vrei mergi..Majoritatea au inceput sa aiba detectoare de radare,camere,etc...asa ca daca chiar vrei sa ii dai pana danseaza pistoanele pe capota se poate, pe bucuresti pitesti ai portiuni pe care poti sa ii dai pana nu mai poti...nu va mai plangeti ca nu aveti pe unde. Am fost azi undeva inspre alexandria si limita pe acea portiune era de 90...nu am putut sa merg cu mai mult de 40-60 ca sunt niste cratere de iti rupi masina (la propriu) Cine nu stie cum e acea portiune se va trezi dintr-o data cu niste gropi de trebuie sa le eviti in ultimu moment si ori pui frana de te lipesti de parbriz ori dansezi de pe o parte pe alta.
Revenind la subiect...scopul este laudabil..dar nu prin asta se evita accidentele si aglomeratia, mai trebuie si un pic de bun simt,disciplina si un pic de cooperare din partea politistilor ;) |
ce dracu autostrazi avem...eu stau in bucuresti, dar sunt de fel din gaesti ( ma duc apropape in fiecare week-end aksa,cateodata de mai multe ori pe saptamana ) si de fiecare data plec pe autostrada aksa si pe acolo ba vezi nush ce masina ce nu ar trebui lasata pe strada ( ma duceam intr-o nopte pe la 2 aksa, intuneric bezna, cam 140 pe banda 1 si frana brusc- un cacat de aro fara pic de lumina pe el, si de cate ori la fel cu alte junghiuri de masini inmatriculate pe la noi , unele care scot o tona de fum in urma ), cu cine stie ce lemne cazute de prin masini (ziua , 170 pe banda 2 am dat intr-o blana cat banda de lata, ajung aksa, ies la barfa cu niste amici vine unu cu un Passat cu 3 cauciucuri sparte de la blana aia ce o luasem si eu ), sa nu mai vb de tiruri ce depasesc fara sa se asigure, animale ce iti ies in cale ( in toate satele dp marginea autostrazii romanul are gard la fel cu ala ce ar trebui sa existe pe autostrada ), si numai in zona mea cate vile s-au costruit cu banii facuti din combinatiile cu asflalt si beton...si lista asta poate continua la nesfarsit...dar ideea e ca nu limtele de viteza sunt de vina pentru sutele de acidente ce se produc pe la noi , ci idiotenia unora ce omoara niste masini facute pentru transportul din punctul A in puctul B si se cred soferi de raliu.
Dk vreti sa va potoliti stati vreo 2 zile pe la POLITIA A1 ( la km 73) sa vdti cam la ce duce viteza si "maestria " unor semeni de ai nostri. ideea e ca ar trebui inasprite regulile pt permis ca asta e marea noastra problema - DISCIPLINA IN TRAFIC de care multi dintre noi nu am auzit. PS: pt soferul "meserias" fugi pe "autostrada", rupe-ti masina de 60 de cai cu 200 la ora si trage maxim dreapta de volan si sa vezi cata lume o sa fie fericita. |
dupa ce avem si noi 4 km de autostrada 5 sunt cu limita... romanii nostri:))
|
Eu de 5 ani fac in fiecare weekend bucuresti-constanta, merg numai cu 180 cand imi permite soseaua,iar iarna cand nu e cu minus merg cu 130.Stiu fiecare groapa si fiecare damb, de pe accea sosea (ca autostrada nu e) si vreau sa va zic ca accidentele majoritatea sunt cauzate de cei care merg pe banda intai, deoarece cand depasesc numai tin cont ca tu vii cu viteza si zic ca au timp (sau probabil zic "da-l dracu si pe asta ca pune si el frana, ca prea merge cu viteza).Intr-o noapte ma duceam spre CT si in fata aveam un tir care vrea sa depasesca si avea semnalul pus, am dat flashuri si cand eram in dreptul lui, l-am vazut cum trage de volan sa se suie pe mine.Am claxonat si s-a dus inapoi (eu am lasat jumatate de cauciuc in asfalt), cand trec pe langa el, stupoare... omul vb la tel si era foarte incins in discutie.Asa ca mai intai ca sa scapam de accidente, trebuie sa ne si civilizam si sa nu ne mai gandim ca ala are masina si de ce sa se duca, sau ca am timp sa depasesc si lasa-l pe fraierul ala care vine ca pune frana.Mai e o specie de soferii care stau pe banda a-2-a cu 100 la ora si se uita la pasari.
In germania pe autostrada dai numa semnal stanga si toti se muta pe banda intai, la noi trebuie sa astepti pe romanul cu dacia(si cu alte marci, ca sa nu zica nimeni ca am ceva cu o anumita marca) sa depasesca 3 camioane in 5 km ca nu are timp sa astepte sa le depasesca pe rand. Oricum ce viteza sa reduca cand pe ultimii 5 km, ai un pod care sarii in sus daca vii tare iar la 1 km e intrarea in buc. O sa vedeti la vara si voi (sau de 1 mai)cat de buna e autostrada A2 (sincer cred ca e mai buna A1) si cred ca pentru dat cu capul de plafon, (daca nu o sa fiti atenti la damburi) o sa plati iar taxa de autostrada la Fetesti, ca sunt gata alea de 1 an si cred ca a venit timpul sa ne mai taxeze o data. P.s: am carnet de 8 ani si nu am avut nici-un accident minor sau major vreodata si nici nu imi doresc, iar km nu cred ca mai are rost sa zic (asta ca sa nu zica vreunu ca cine stie ce sofer sunt) |
| All times are GMT +2. The time now is 06:15. |
- Copyright 2026 4Tuning