![]() |
Re: Dacia şi Franţa, o poveste de iubire...cu năbădăi
prietenu meu din germania ..cea ce conduci tu acolo se numeste DACIA dar sa nu crezi ca e identica cu cea care o cumperi la noi..! stiu din surse sigure! am cunostinte care regreta ziua in care s-au hotarat sa isi cumpere dacia si in ziua de azi( au o gramada de probleme) . eventual daca nu ai pretentzi de la o masina..tinuta de drum, performante si te intereseaza doar sa te duca din pct. A in pct.B atunci fi un fals nationalist si cumparatzi dacia
|
@ grasu_gss
SURSELE TALE SIGURE, vorbesc tīmpenii cu carul. Da cu ce-s mai bune astea de aici fata de cele de acolo? Nu-s tot acelasi "fier" ? Acelas montaj? Ei vezi, chiestea asta "aberanta" o stiu de cīnd locuiam īn Resita. Permanent se spune ca pt. export e mai bun, pt. intern e ca dracu. Asta este O TĪMPENIE, O FANTEZIE care-i īn capul "vostru" acolo de mai bine de 50 de ani. Sa-ti spun un mic secret ce poate ca nu ai stiut: Nu toate daciile se vīnd aici prin magazinul mama DEALER OFICIAL RENAULT ci se vīnd prin intermediul a ceea ce numiti voi acolo SAMSARI, IMPORTATORI PARTICULARI (pe germana FREIE IMPORTEURE). Acestia Sīnt fosti cetateni Romāni de nationalitate Germana, plecati din tara la fel ca si mine si care si-au deschis o afacere aici de cīnd a introdus Renault Dacia pe piata Germana. Ei bine, la acestea, neamtul care vrea DACIA merge da comanda si acest DEALER PARTICULAR VINE ĪN ROMĀNIA merge la un DEALER DE DACIA de prin TIMISIARA / ARAD etc. cei mai aproape de frontiera si cumpara masina comandata pe care o aduce ulterior īn Germania. Bineīnteles ca nu aduce una ci mai multe deoadata cu tiruri speciale de transport auto. De dinastia e plina Germania deja si apar tot mai multi. CA DOVADA, uite aici unul dintre acestia ca sa te convingi: http://www.fetscher-car.de/ Singura diferenta care este la daciile astea fata de cele vīndute prin magazinele Dacia - Renault este: 1 - PRETUL ca sīnt mult mai ieftine cu cel putin 1000 - 1500 EURO 2 - Cartea tehnica este īn limba romāna si nu germana ! Atīt si nimic mai mult asa ca FITI BUNI si scoateti-va tīmpenia asta din cap, precum ca daciile de export sīnt mai bune. NU ESTE ADEVARAT ! Singurul lucru ce este īn Romānia mai prost ca aici, sīnt drumurile, īntretinera si lubrefiantii / combustibilul. Asta am simtit pe pielea mea la ultima vizita facuta cu masina ca ma costat 3000 EURO reparatia. Telescoape facute praf, mizerie īn rezervor, injectoare de benzina īnfundate iar īn service-urile romānesti nu se repara ci SE CĪRPACESTE si SE IMPROVIZEAZA astfel nu se respecta anumite standarde si proceduri de lucru mergīnd pe principiul.... "EI LASA CA MERGE SI ASA". Īn conditiile astea o masina, indiferent de marca nu poate functiona la parametrii dati de producatori si cota de defectiuni e mult mai mare. Adevarul mai e si ca...... "romānul" e foarte INVENTIV si crede ca e mai destept ca fabrica. Azi cumparat, mīine TUNING cu fel de fel de tīmpenii, totul trebuie demontat sa....VEDEM DE CE MERGE si..... hai sa facem TUNING sa fie mai desteapta. Daca ulterior nu mai merge nimic, e masina de vina ca e "vezi doamne" de proasta calitate. Cīnd o sa dati masinilor ce le trebuie asa cum trebuie si o sa terminati cu permanentele cīrpaceli inventive īn dosul blocului si pe marginea drumului, atunci o sa va mearga si masinile asa cum trebuie ;) |
CyberCSX, sunt perfect de acord cu tine. Masina mea de servici este un Logan 1.5 dCi, cu care am parcurs deja peste 20 mii km, numai in Bucuresti. Nu am avut absolut nicio problema tehnica. Este o masina practica, fiabila si economica. Nu este o masina de imagine, nu este o masina de fitze, nu este o masina pentru baietii de bani gata. NU asta isi propune sa fie. Este o masina practica si nimic mai mult. Pentru o familie cu venituri medii, care apeleaza la masina si pentru concediu, si pentru servici, si pentru carat, Logan este singura solutie low-cost all-in-one. Repet, nu este destinata marlanilor de Dorobanti, pentru care Dacia este doar o "masina de tzarani", ci familiilor obisnuite.
Reticenta fata de marca Dacia deriva, intr-adevar, din perioada comunista cand, in lipsa concurentei, calitatea nu conta. Daciile se vindeau singure. Si cum cu totii ne-am saturat de suflatu' in jiglere, rugina de la praguri sau lufturile de un deget, cu totii am zis: "Sa nu mai aud de Dacia!". Mentalitatea a ramas aceeasi, desi lucrurile s-au schimbat. Nu sunt fan Dacia, dimpotriva. Incerc doar sa fiu obiectiv. Desi, personal, mi-am cumparat o masina sport cabrio, nu pot sa nu apreciez Dacia pentru ceea ce este: o masina practica si accesibila. Si, cine stie? In viitor, cand familia va creste, poate voi lua in calcul o Dacia Duster. De altfel, iata, in vremuri de restriste, oamenii lasa fitzele deoparte si aleg solutiile economice, practice. Vezi vanzarile de Dacia in Germania si Franta. Si nu numai. |
Exact asa este. pīna si aici unde Dacia s-a cumparat (30.000 de unitati īn 2 luni) neamtul nu mai merge cu ea numai la munca si acasa, cu MCV mai face si CAMPING de toata frumusetzea ca se poate monta cortul sus pe ea iar pt neamtu care vrea putin lux, se poate si asa. Vezi pozele!
Oricum, cred ca daca pe dacia n-ar scrie DACIA ci RENAULT sau NISSAN cum scrie pe cele pt. Brazilia si Mexic, s-ar cumpara īn Romānia ca pīinea calda :D |
Pacat ca profitul pleaca in franta si noi suntem doar mana ieftina de lucru.
|
Quote:
Nu cred ca la povestea asta sa nu existe niste contracte cu Romānia si nu cred ca francejii īsi fac de cap. |
Ce te face sa crezi ca nu-i asa? Au venit aici sa castige bani si aia fac, si-i duc acasa si nu dau 2 lei pe muncitori. Nu mai fac bani, isi iau valiza si pleaca cu contracte cu tot. Au contracte cu Romania, de impozite, beneficii, stiu ei ce trebuie sa fie avantajos doar pentru ei. Noi ne bucuram ca suntem sclavi si ca ne dau altii de lucru si lucram pe un salar mizer. Ne rugam de ei sa nu plece ca am fost asa de incompetenti ( guverne care doar au furat si aservit firme sugace de genul Renault ) de nu mai avem nimic al nostru. Ne-au vandut si traim la mila lor exact ce s-a vrut prin "revolutia" din 89. Mai au tupeul sa ceara si bani, banii munciti tot de noi astia care platim impozite la stat. Si tot firmele astea sugace ne fixeaza noua pretul pentru necesitatile de zi cu zi si profitul tot la ei in tara se duce.
|
ai u asa surse sigure?tata lucreaza la dacia pe banda de montaj!nus d unde sti u ca in Germania sau alte tari se vand alte dacii altfel echipate si facute?eu crek ai o sursa [proasta!e adevarat ca pt unele comenzi au fost alte dotari optionale alea facute pe comanda!rare , dar si in romania sunt exact aceleasi care se vand si acolo!aceleasi!!credeti ce vreti dar credeti prost!am si eu un logan nu zic ca de aceea sunt fan dacia!nus mare fan dar fiecare isi cumpara cei place si de ce are bani!!AM PREFERAT SA MI IAU LOGAN NOU DECAT SA MI IAU O MASINA LA MANA A 10 CA ALTII!
|
profitul se imparte dupa numarul de actiuni.....asa ca nu mai vb prosti......renault are 51% din pachet, dar asta nu inseamna ca tot profitul merge in franta ci dor faptul ca are dreptul sa conduca consiliul de administratie......din cate stiu staul roman are cam 45% spre 49% din actiuni.....deci tot atatea procente din profit merge la bugetul de stat.......ca sa nu mai vb de locurile de munca pe care la asigura o asemenea fabrica..., datoria statului e sa asigure locuri de munca.....si fabrici ca cea de la mioveni sau ford de la craiova sunt foarte importante......asa ca nu mai vb tampeni cum ca francezii iau tot la dacia
|
da am sursese sigure ! asha cum un vw facut pt germania nu este identic cu cel facut pt. europa de est ( aici in tra si romania) !
|
Quote:
|
Quote:
Nu iau tot, mai exact renault are 99,426938% ;) http://www.daciagroup.com/actionaria...tionariat.html Cu bine. |
WOW :-O
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:11. |
- Copyright 2026 4Tuning