![]() |
Re: Sofer de strada vs. pilot profesionist
Eu zic ca pilotul profesionist este mai bun, deoarece el stie sa scoata ce e mai bun din masina, foloseste puterea masinii la maxim. Eu unul nu pot sa merg cu masina pe circuit cum merge un pilot de curse.
|
Ca sa fiu corect un sofer bun de strada are nevoie de cel mult 20% mai multa putere ca sa compenseze experienta, deci nu 200 CP diferenta ci doar 300 vs 250 = 50 de cp care sunt ultrasuficienti pentru a egala competitia.
|
gtr cred ca stii ca sunt destui soferi cu multi km care sa zicem nu ies din "tipar" adica conduc normal fara exchibitii. crezi ca are vreo treaba el cu un condus agresiv/sportiv?
din puntul meu de vedere asta e doar un alt topic de polemici si certuri |
depinde de soferul de strada,cunosc persoane care conduc foarte bine,desii sunt pe strada,si aici nu ma refer la celebrele "liniute".Depinde si ce fel de circuit,dak e foarte virajat atunci clar ca castiga pilotul profi,dak predomina linia dreapta atunci probabil cel cu 300cp v-a avea un avantaj.
|
Quote:
|
Re: Sofer de stradă cu maşină puternică vs. pilot profesionist cu maşină slabă
Am încercat puţin să modelez topicul, poate acum e ceva mai clar ce a vrut să spună iniţiatorul...
|
|
Bicicleta VS. Scuter!!!Care ajunge mai repede???
|
sofer de strada cu masina puternica - Lancer Evolution X ~300cp
pilot profesionist cu masina slaba - polo , fabia , astra , logan , colt, ibiza ~100cp o masina de 300cp face 0-100 ~5s si putin , o masina slaba face in 10s , la iesirea din viraje cel cu 300cp va accelera foarte puternic si se va distanta considerabil . nu are nici o sansa nici cel mai bun pilot cu o masina de 100cp vs un sofer absolut normal cu o masina de 300cp. p.s. dc pilotul are un bolid de 100cp la <900kg cu suspensie , frane , directie , slickuri etc pentru traseul respectiv iar celalalt o balena de 2tone cu 300cp atunci eu ii dau sanse foarte mari pilotului. |
sergiu...daca ti-as spune ca bicicleta si as paria pe ea...ce ai spune..?
in turul frantei bicicletele ajung la peste 100km/h intimp ce scuterul de 49cm3 ii limitat la 50 la ora. deci...? ar fi interesant un asemenea test...intr masina de 300 de cai si una de 100...dar pe un circuit de karting :P dar masinile sa fie la fel de exemplu vwpassat cc de 1.9 tdi de 140 cai si passat cc 3.2 benzina de 318 cai. ar fi o masina care s-ar incadra la cerintele initiatorului topicului. una are umpic peste 300 una are ceva mai mult de 100, dar este aceeasi marca de masina :P aceeasi suspensie, doar motorizarea difera bine putem pune si un golf 2 de vtm de 100 de cai cu un subaru de 280 de cai de strada...eu as zice ca golfu ar castiga, fiind mult mult mai usoara |
Pilotul profesionist bineinteles. Pai un sofer de strada nici nu ar calca acceleratie de frica pe un circuit sau daca ar faceo sigur ar fi in decor dupa cateva curbe sau la primul ac de par.
Un exemplu zic ca este Stig vs the prezentatorii Top Gear :) |
daca sa zic eu, nu ca as fi super-driver, dar stiu cateceva de mersu pe cicuit cu un mazda rx-8 si shumacher cu un mx-5 pe nordschleiffe sunt de parere ca las face.
|
Quote:
1.Pilot profesionist inseamna pilot cu atestat si trecut de primul an de competitie. Dar asta nu insemna ca este un pilot bun, am vazut piloti care merg de ani de zile la curse si sunt departe de calificativul pilot bun. 2.Sofer normal, dar cu experienta, sunt multi soferi de stada cu capabilitati deosebite, dar care nu au akuns piloti "profesionisti" din diferite motive - financiare, de timp, de munca, etc. Nu as fi deloc surprins sa vad un sofer foarte bun de strada care are face un pilot pe pista cu aceeasi masina. Eu sunt sigur ca shumacher cu un mx-5 de 126 CP vs un sofer de strada bun pe mx-5 de 160 CP pe nordschleiffe - shumacher iese pierzator 100% si nu numai pe nordschleiffe ci pe orice pista omologata de WTCC, F1, motoGP etc. |
Quote:
|
Quote:
2.de ce subirctiv??? - eu tocmai de obiectivism vorbesc. |
| All times are GMT +2. The time now is 18:50. |
- Copyright 2026 4Tuning