Re: S2000 vs Z4
Quote:
Originally Posted by carutasu
(Post 2121848)
265cp din 3 litri aspirat e ceva, dar 240cp din 2 litri (tot aspirat) e arta.
|
Ba nu e arta, e doar tras de putere, uita te la cuplu care e slab rau, am mers cu S2000 si sub 4500-5000 e chiar lenesa. Chiar si pe circuit, cand iesi dintr o curba vei vedea stopurile BMW ului in departare, in viata de zi cu zi nu merita discutia deja, nu e o masina de zi cu zi. Vad ca sunt multi care zic ca e cel mai tare motor, dar multi nu stiu ca e muuuult mai greu sa turezi"stratosferic" un 4 L , 5 L sau 6 L cilindree decat un 4 cilindri de 2 L. De ce? Masa motorului si implicit inertia e altceva, este (relativ) ieftin sa faci un motor f usor de 4 cilindri si 2l dar f greu sa obtii aceeasi inertie dintr un V12 de 5 L ai nevoie de materiale exotice si multa inginerie. Iar cu fiabilitatea hai sa o lasam moarta, cum zicea si altcineva cand red line ul e la 9000 nu va asteptati (in profida legendelor nemuritoare de pe internet) sa faceti 300.000 de km cu motorul ala. Si Honda ca si Toyota nu e asa fiabila ca in folclorul american :) azi singura masina trasa pe dreapta pe 401 cand am venit acasa era o Honda.
Votul meu merge la BMW dar cel cu facelift, nu mi plac farurile astea plangacioase, cel nou e mult mai reusit la design
Off topic: merge Loganul cu 7000 rpm? Si daca da, de cate ori? Sincer ma mira asta, parca puterea maxima era la 5500, mai merge 1500 peste??
|