![]() |
Re: Putere bruta vs. raport cp/kg
Prefer putere bruta :twisted:
|
Motiveaza de ce preferi asta pentru ca asta e ideea forumului.
|
Am ales putere bruta ca asta imi place ..... te poti distra mult mai bine cu "puterea bruta" donuts/burn .... driftul la putere bruta nu prea .... :))
|
Re: Putere Bruta vs Raport cp/kg
Quote:
|
da...bine punctat :D
|
exemplu LOGAN !
daca masina ar fi fost mai mica nu ar fi existat asemenea probleme (rafale laterale). |
E foarte discutabil - un pocketrocket e demential la accelerari, la senzatia de viteza din el, insa la capitolul putere bruta - sa iau un caz usor atipic, acela al unui HotRod - de regula sunt grele, transmisii greoaie, motoare cat casa (V-uri mai mari de 5.0) care sunt la randul lor grele, dar...au cuplu imeeeens, caii scot undeva la 80CP/litru deci puterea scoasa din motor nu e fenomenala. Pana la urma conteaza sasiul/caroseria cum e gandita, daca masina pune forta jos, cat de bine e distribuita greutatea, ce grup si ce cutie de viteze(etajarea treptelor) se foloseste.
Pana la urma la alegerea unei masini sport - conteaza gusturile - daca preferi un laborator tehnic de mic litraj (cum e un Fiat 500 Abarth, sau de ce nu AlfaRomeo MiiTO 1.8T 240cp cu 5sec 0-100), sau poti prefera sa simti forta unui motor de mare litraj, ca exemplu un Mercedes 63AMG...ditamai animalu, si valoarea vitezei de sprint tot acolo e) |
Putere bruta (+ kg de rigoare) - performante viteza maxima si asezare linistita pe linie dreapta, nu stabilitate, nu g-uri in viraje, nu manevre scurte etc.
Mai sunt si exceptii gen ZR1 si GTR dar e vorba motor mare pe o greutate mica sau medie, cu transmisii, sasiu, suspensii foarte reusite. Masini f usoare, lite, cu o putere destul de mare sunt capabile de acceleratii fulminante, de o agilitate exceptionala, ceva mai util pentru joaca si soferie adevarata. exe: foarte clar Arilel Atom. Dar pierd la viteza maxima, confort (uneori) si e normal ca la drum lung sa nu simti "ca se aseaza pe sosea" Acum idealul este putere mare pe greutate cat mai mica - reteta clara pt. performante maxime. |
de ce bagi gtr-ul in aceeasi oala cu zr1? ca n-are loc deloc...gtr-ul este o masina foarte grea pentru ce se vroia sa fie...atuul ei este cutia care o mai scoate din rahat iar zr1 are o greutate destul de mica pentru ce fel de masina este
|
Quote:
|
depinde ce vrei,dak e grea e clar k nu v-a sta in viraje da v-a fi buna la altceva,per total cp/kg e mai imp,la ferrari daca nu ma insel se dadea cati cp/kg,un exemplu concret ar fi gallardo cu mai multi cp dar mai grea fatza de F430....si per total F430 e mai rapid :evil:
|
Puterea bruta.....dupa parerea mea la o masina cele mai importante lucruri is puterea si controlul....greutatea o lasam mai la urma:D
|
pei bine da controlul intr-o oarecare masura nu depinde si de kg ? cum se simte viteza si puterea intr-o masina sa zicem de 1300 kg fata de 2000 sau mai mult....nu doar cifrele conteaza :!:
|
Quote:
|
cum putem sa aflam cati cp am avea pe kg? :rolleyes2 intreb asta ptc am putea stii ce am mai castiga daca am renunta la unele lucruri de pe masina...
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:14. |
- Copyright 2026 4Tuning