Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Nicolae Nemirschi-Ministrul mediului-Pro si Contra (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/109557-nicolae-nemirschi-ministrul-mediului-pro-contra.html)

BULLDOG 15-02-09 14:06

Re: Nicolae Nemirschi-Ministrul mediului-Pro si Contra

Quote:

Originally Posted by johhny (Post 2067887)
Salariul minim pe economie la noi este putin peste 100 E, iar afara undeva in jur la 1000 E, ti se pare corect sa platim acelasi impozit ca ei ? Pana la urma sa zicem ca acceptam chestia cu impozitul, doar ce pana mea suntem stat european, dar supertaxa asta cu care intrecem orice stat din europa mai este normala ?

Si taxa nu se introduce in impozit, taxa va ramane chiar mai mare decat cea din vara doar diferenta pana la cea triplata intra in impozit, adica o taxa triplata doar ca in alta varianta, din cate am inteles eu, dar asta se va vedea in toamna..

Pai cu lucrul asta ar trebui sa fim supertari in europa, tara noastra ar trebui sa fie in varf, va fi supertaxa de inmatriculare, superimpozit. Pai ce dreaq trebuie sa avem printre cele mai tari salari din europa, nu inteleg de ce mai mergem si muncim prin alte tari. Oare ce va mai urma ?

Eu nu am spus sa fie la cuantumul de la ei. Sa fie. Si o sa fie taxa sau taxa anuala, pentru ca altfel nu se poate. Banii aia o sa trebuiasca luati. Sincer mie mai mult mi-ar conveni sa fie impozit anual. Daca se va lua dupa noxele masurate va fi chiar ideal. Decat sa imi ia dupa seria motorului gradul de poluare, ceea ce mi se pare absurd, mai bine asa, si mult mai corect. Si mai corect ar fi daca ar putea sa se calculeze cumva si in functie de km parcursi.De exemplu, ca amator de masini retro, sa zicem ca imi cumpar o masina non-euro din 1969, dar o tin ca masina de duminica, si fac 40-50 de km pe saptamana, si poluez mai putin decat baiatul cu ceafa groasa cu GL 500.

luckas 15-02-09 16:07

Parea mea este ca TARICEANU putea lua orice decizie doreau muschii lui,pe cind NEMIRSCHI nu are nici o putere,oricit de bine intetionat ar fi el,dovada ca nu a putut anula triparea facuta de TARICEANU. Asa ca nu are rost sa ne facem iluzii si sa asteptam ceva bun de la EL. ASA E IN ROMANIA.:peace::peace::peace:

Nautilus 28-02-09 19:21

Quote:

Originally Posted by mobiles_de (Post 2068346)
Valori pe 100cm³ pe an

Benzina:
Non euro=25 euro
Euro 1=15euro
Euro 2=7euro
Euro 3si4=6euro

Diesel
non euro=38euro
euro 1=28euro
euro 2=17euro
euro 3si4=16euro

PS. poate ar fi bine sa ramanem la tema Nemirschi altfel ma intreaba administratorii de ce era nevoie sa deschid un thread nou cu taxa vietii :)

Un calcul simplu ne arata ca impozitul anual diferentiat dintr-o tara vest-europeana bogata este mult mai mic pentru o masina moderna decat impozitul anual nediferentiat dintr-o tara est-europeana care se pretinde bogata si e rupta in fund :)

Mercedes-Benz E320:

3199 cc, Euro 4, benzina.

Impozit:
Germania: 191.94 EUR = 823.59 RON
Romania: 1760 RON in 2008, 2000 RON in 2009

Isi imagineaza cineva dintre cei prezenti ca bugetul nostru de stat are venituri de 2,13 ori pana la 2,43 ori mai mari ca bugetul federal al Germaniei?.... :rolleyes: :)

~Nautilus

mobiles_de 02-03-09 14:48

Mda...insa stii tu ca socoteala de acasa si cea din targ nu prea se potrivesc :)
Pe langa impozitul asta mai avem in germania si asigurarea obligatorie (nu vorbesc de casco) si la care se plateste iar IMPOZIT...Ca exemplu referitor la acest mercedes ar fi pt un sofer cu 3-4-5 ani experienta si poate un accident avut 1000 euro pe an...din care sunt aprox. 200 euro iar IMPOZIT...pe astia ii poti adauga la socoteala ta de mai sus :)

Nautilus 03-03-09 08:24

I-am adaugat, duc la 900-1000 EUR/an si la noi, plus impozitul nostru demn de o tara scandinava :p

~Nautilus

All times are GMT +2. The time now is 17:41.

- Copyright 2026 4Tuning