![]() |
Poti sa bagi putere pe un subwoofer pana il simti ca distorsioneaza...Teoretic un dif suporta dublul puterii lui daca semnalul nu e distorsionat...Un dif se incalzeste si se arde din cauza distorsiunilor mecanice sau electrice
|
Si cum imi dau seama cand distorsioneaza?? Am acum o \"melodie\"-test de bass si-mi tremura parul de pe cap/maini; ma gadila nasul; ma dor urechile/stomacul. Cum crezi ca-mi pot da seama cand distorsioneaza??
|
Cand nu se mai aude sunetul curat inseamna ca distorsioneaza..Sau scoate difu zgomote ciudate ,vibratii ale membranei,sau auzi cum freaca dif,sau are bass infundat sau spart....Toate astea is semne ca difu va ceda in curand
|
Nu ne intelegem. La testul ala de bass, N-AI CUM sa-ti dai seama cand distorsioneaza. Cel mult iti dai seama de medii sau inalte care \"vin\" din alta parte decat tub :wink:
|
Pune o melodie cu de toate nu numa din'aia cu bass...Oricum trebe sa ai formata urechea ca sa simti distorsiunile...
|
la woofer nu prea ai cum sa iti dai seama daca distortioneaza.
iam dat si eu la un woofer mai vechi cu cd de test, suna mortal si nu se auzea distortiunu, dar la dif bobina chiar nu ia plactu ce am facut :lol: dar ca sa iti dai seama de limita wooferului dai la volum pana auzi ca nu se face mai tare, adica tu dai la volum in plus si de la woofer nu vine mai mult. |
De obicei cand difu nu mai poate si ii tinut mult in blana daca stai aproape de el simti miros de lac ars....iar daca pui mana pe dom simti cai caldut...
|
mda, dar normal nu prea stai langa woofer.
ii undeva in portbagaj, auzi o melodie faina, ii dai mai tare, si mai tare ... si ... gata sa dus wooferu :( deci cel mai bine ar fi sa testezi la inceput. unele satii scriu cati V trebe sa scoata, iei un voltmetru, bagi un cd de test cu PINK Noise la 50Hz. ( fasait ) se gaseste .wav pe net cu asa ceva. pot cauta adressa cine are interes. dupaia dai statia la minim si radio pana la trei sfert. pui voltmetru pe statie, si dai pana ajungi la voltaju care scrie in carte. na asa te asiguri ca nu da statia in cliping, asta ii primu lucru care omoara difurile. na atat despre statie ... cu difu poti sa incerci cat rezista pana incepe sa se incalzeasca, dar normal daca statia nu da in clipping resita wooferu, atunci chiar auzi distortiuni. periculos ii cand ai clipping ca atunci nu auzi distortiuni si prajesti bobina. |
Unde-s posturile ???? :baby:
|
Re:
Quote:
|
Scuze , am postat si eu vreo 2 posturi pe aici referitor la acest subiect si au cam disparut .
@bogdansha parca mi-ai si raspuns la ele nu ? |
Da, e in forumul \"vechi\". Cand s-a trecut la noua versiune n-au mai fost salvate...Multumesc oricum!!
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:43. |
- Copyright 2026 4Tuning