![]() |
Re: Motor TRS cu cutie in 4 viteze
Quote:
eu nu ma refeream la cutia de special......ma refeream strict la 4fr de pe club.....pana in 85'-86' au fost cutii scurte....dupa punandu-se mai lungi. |
Unde man asa ceva?! Arata-mi si mie un document, sau arata-mi doua cutii de viteza diferite, desfacute una dupa alta si le numaram dintii! (la vara e posibil sa vin prin Craiova)
|
eu am cutie in 5 trepte de romania , iar motor de club 1.1 !!! am si cutia masinii originala de franta in 4 trepte...dar asta de 5 imi cam face probleme, si anume : la ralanti fiind pe liber da sa-mi intre in viteza si agata!!! uneori se si misca masina cativa cm de pe loc!!! mi-a zis cineva ca ar fi suruburile din capetele axului cu pinioane slabite!!! dar asta e alta problema e ca nu prea se baga nimeni sa mi-o desfaca sa-mi stranga acele suruburi pentru ca ar fi foarte migaloasa munca si are niste bilie mici...care alea odata scapate sar, si nu mai pot fi puse la loc!!! deci in principiu ce ma sfatuiti sa fac....sa o repar pe asta de 5 romaneasca sau s-o pun pe aia a ei originala 4 franta ? vreau sa stiu treaba asta la modul ca : cea de 4 franta ma avantajeaza la demaraj si care ar fi diferenta intrea ea si cea romaneasca in 5 trepte ?!? mi-ar fi mai de folos cea de 4fr pentru motor de 1.1 , sau ar putea face fata si cea de 5ro? (privind consumul demarajul si fuga)
|
Referitor la problema cu, cutia de viteze...te sfatuiesc sa iei alta!
Am avut aceeasi problema cu vechea cutie in 4..si anume la ralanti daca nu eram in masina sa tin picioru pe ambreaj masina pleca de pe loc...asta numai la ralanti, la turatii nu! Pur si simplu imi era frica sa o las pe liber si sa ies din ea..in orice moment putea agata tr1 si pleca de pe loc...sau uneori imi ramanea blocata pe liber in tr1:| Am intrebat si eu in stanga si in dreapta si multi m-au sfatuit sa iau alta...si asa am ajuns la cea in 5:D Acu nu imi este frica sa o las pe liber sau nu mai stiu ce...nu am probleme cu ea;) |
De ce sa nu faci cutia aia boboc cu cateva zeci de lei? Piesele de cutie costa mai putin ca un pachet de tigari... e mai comod dar totusi.
|
Quote:
|
Fa-o... esti in orasu de nastere al Oltcitului, gasesti orice, ce-as vrea atatea piese disponibile.
Pei o dai naibii de tot? Schimbi si motor si cutie acum? Vedeti cu plecatul de pe loc sa nu fie uleiu' din cutie prea vascos! |
Quote:
Sunt de acord, cand este ceva de reparat ceva la oltcit repari. Da cand vine vorba de cutia de viteze eu zic ca nu e de reparat ;) |
Quote:
PS:la ce te refereai cu intrebarea : "Schimbi si motor si cutie acum?" |
Quote:
PS: cam ce ar trebuii sa schimb in ea privind problema asta!!! |
Pei la inceput erai mandru ca e originala toata...
Danutz de ce nu?! E un ansamblu la fel ca motoru'. |
Quote:
|
Asta depinde de preferintele tale. Daca vrei sa mergi mai repede sau mai incet.
|
Electric: sunt slabe sanse ca, cu o alta cutie sa intampini aceeasi problema! ceea ce am avut eu vad ca ai si tu...sunt cazuri intamplate doar la noi...n-am mai auzit de asa ceva...avem oltence unicate:lol: deci slabe sanse sa mai ''ai norocul asta'';)
Cristian: am avut ocazia sa desfac o cutie de viteze bucatele..si mi-i sa urat la cate piese am vazut acolo...cam slabe sanse sa nu gresesti macar la 1 piesa cand o pui la loc... Vorba unui vechi doctor in oltcit-uri: ''o cutie o data desfacuta o poti numi fier vechi''! |
Meseriasi adevarat, e tot ce pot spune! Daca te pricepi, ai vointa o faci, daca nu sunt scuze hahaaaaaa... totu' e sa ai vointa, documentatie potrivita, rabdare....
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:29. |
- Copyright 2026 4Tuning