Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   CUTIE SUBWOOFER (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/1044-cutie-subwoofer.html)

viperu 17-05-04 06:32

Daca ai amplificator cu doua canale leaga fiecare canal la cate un set de conectori al difuzorului... merita incercat...

Kusa 17-05-04 12:30

Varianta corecta este cea pe care a spus-o Big MAc am doua bobine de 4 ohmi iar cand voi lega la 8 ohmi leg la un plus de la una si la un minus de la cealalta . :lol:

Kusa 18-05-04 20:13

2 Attachment(s)
Am o veste proasta :( :( :( . Idiotul ala de tamplar cand a bagat suruburile i-a scapat bormasina in membrana si a gauritoo :( :( :( :( .
Dar totusi am poze asa cum e subwooferu fara cutie azi le-am facut ca nu l-am mai bagat in cutie . :( . Voi ce spuneti sa fac :
A)Sa ii schimb membrana ?
B)Sa il pun sa-mi dea banii pe el ?
C)Sa ascult asa la el ?
Si va rog frumos raspundeti si voi si dati-va cu parerea.
Totusi uitati poze :

BigMac 18-05-04 21:10

Din fericire nu e prea mare gaura. E pe suspensie, nu pe membrana. Lipeste-o finutz cu prenadez sau neopren si o sa mearga perfect.

Tamplarul ar trebui sa-ti dea ceva despagubiri. Sau sa-ti cumpere un dif nou.

ZUZG7 19-05-04 06:47

Intrebare : cum a ajuns cu bormasina acolo ? Normal trebuia sa dea semne si sa gaureasca fara difuzor !!!!
Parerea mea : cere-i banii . Poate ca o sa tina lipita , poate ca o sa se auda bine dar la fel - cam slabe sanse .
Cutia cum ti-ai facut-o ? Cu sau fara bass-reflex ? Daca este \"sealed \" vei avea o cursa mai mare la difuzor si nu cred ca o sa tina . Daca este \" vented \" - bass reflex s-ar putea sa mearga .
In ambele situatii - cere-i despagubiri !!

Bytzu 19-05-04 12:58

ala-i difuzor de 2 mil de pe Maica Domnului si duce vreo 130W rms-150W rms

pune-l sa-ti dea banii ca ti l-a stricat definitiv -aia-i membrana f tare si o sa vezi ce patesti; CUTIILE SE FAC FARA DIFUZOR!, asta chiar nu stiti?

BigMac 19-05-04 16:12

1 Attachment(s)
Eu zic ca se repara. Dar bineinteles cea mai buna solutie e sa-ti dea banii pe el si iti iei unul nou.

Paranteza: de aia folosesc eu doar suruburi Torx sau Allen/BTR pentru prins difuzoarele... din astea nu fuge niciodata surubelnita. ;)

Kusa 19-05-04 17:38

Chiar acum am fost la unu care face si repara difuzoare , face cutii si statii . Omu a zis ca imi imbraca cutia , imi schimba gaura unde intra subwooferu ca ala nu o daduse nici pe aia bine imi pune airisire mai mare si a spus ca il cun. pe ala de la care am luat dif si o sa vb. cu el sa ii dam o spaga si sa imi dea altul nou iar pe ala sa il trimita inapoi la depozit .

SI TOATE ASTEA MA COSTA NUMAI 450 DE MII :lol: . Si cu ocazia asta l-a testat asa cu membrana rupta pe o statie de 100 W rms si se auzea super bine in aer liber . :lol: :D :wink:

BigMac 19-05-04 18:24

Bine ca s-a rezolvat.
Cu ce iti imbraci cutia? mocheta speciala? de unde? cat costa? :D

Kusa 19-05-04 20:57

O sa ma interesez sambata cand e gata totul si iti spun si cu ocazia asta o sa pun si poze . Eu zic ca mocheta ar fi speciala pentru ca omu m-a intrebat si daca o pun pe masina si i-am zis ca da si a spus sa il las sa-mi puna mocheta de-aia.

Kusa 24-05-04 16:29

Maine o sa fie gata totul , membrana s-a lipit perfect , si tot maine o sa fac niste poze si le pun pe site .

Kusa 25-05-04 21:33

2 Attachment(s)
E gata aveti aici poze . Apropo de mocheta eu zic ca este pentru boxe pentru ca numai acolo am vazut-o pusa . Cat despre subwoofer l-am nimerit pe om acasa cu o statie de 180 W rms si l-am rugat frumos sa mi-l bage si sa de cat poate in el dar nu s-a dus nici la 180 si cineva a spus ca la frecventa lui pe care o am pe el duce max 200 W rms. Bun acu poze ! : :wink:

ZooM-ZooM 25-05-04 22:04

arata binisor pt pretzu asta...auditie placuta

Adrian_Pintea 13-07-04 13:42

Daca vrei sa legi diful cu ambele bobine pe canale separate ale amplifului sa ii dai semnal mono la amplif altfel distrugi bobinele

Nemesys 10-02-08 23:25

Re: CUTIE SUBWOOFER

cine ma ajuta si pe mine cu o indicatie???am 2 difuzoare sony x-plode xs-l152p5s de 15 inch 450 watt rms si vreau sa fac un subwoofer de masina.Am nevoie de un amplificator...Ma poate ajuta cineva cu o sugestie???Ce firma??Ce model???Inca ceva....As vrea sa fac cutia din plexi-glass si nu stiu cat costa.......:cry:

All times are GMT +2. The time now is 03:46.

- Copyright 2026 4Tuning