Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   diferenta intre SDI si TDI (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/1033-diferenta-sdi-tdi.html)

n0namee 05-07-04 06:31

:twisted: :twisted: nu mah :P ... e un sistem care reduce consumul ce dracu. te informezi tu prost de pe net si reviste si alte din alea. mergi si tu la VW Romania sa vezi ce prostii pot sa spuna aia acolo. \"Oamenii din domeniu\" :roll:

Sc0OTeR 10-07-04 01:25

Intreba Speedy5 parca de FSI si HDI.
FSI = Fuel Stratified Injection
HDI = High-pressure Direct Injection.
Cred :?

X-Ray-Eyes 10-07-04 03:08

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Sc0OTeR\"
Intreba Speedy5 parca de FSI si HDI.
FSI = Fuel Stratified Injection
HDI = High-pressure Direct Injection.
Cred :?

FSI - ul este la Audi si este \" benzinar \" ...
HDI - ul este la Peugeot si este \" dizelar \" ...

n0namee 10-07-04 17:38

:arrow: FSI este si la Golf! tot benzinar

Pacatosu 28-01-05 09:41

FSI si la calibra de fapt cam la tot ce inseamna grupul VAG mai putin porsche

DnI 28-01-05 09:54

SFI este la calibra !

Pacatosu 28-01-05 09:56

Da asa e ..am confundat.

tre 06-02-05 23:30

sfi/fsi/'zdamasii (benzina) - synchronised fuel injection -> injectoru 'scuipa' doar atunci cand supapa e deschisa, fapt pentru care e si mai aproape de cilindru decat la mpi/mpfi unde toate scuipa in acelasi timp.

gdi - gasoline direct injection - duh, solutie inspirata de la motoarele diesel, cica mareste eficienta si reduce consumu si noxele. asa zice mitsu. si au si raport de compresie 12:1 pe deasupra.

hdi - hidrojet (hi-pressure) diesel injection - numa ei stiu ce face, dar parca asa e, presiune mai mare la motorina injectata.

AudiPerformance 08-02-05 13:12

SDI= standard diesel injection adica un motor diesel cu injectie directa dar normal aspirat! se caracterizeaza prin fiabilitate mare, consum mic de carburant dar si o lipsa mare de putere!
TDI= motor diesel turboalimentat pe injectie directa multipunct! are o vivacitate foarte mare si un raspuns prompt pe o plaja de turatii reduse

Sc0OTeR 09-02-05 22:30

La SDI S-ul vine de la Saug ( normal aspirat ) :wink:

tre 12-02-05 12:27

posibil, orcum germana se-aseamana cu engleza la treburile tehnice destul de mult.

Bestie 01-04-05 15:18

da' am si o mare nelamurire. FSI = SFI ??? ma gandesc ca tot nemti sunt si VW si OPEL.... daca ar fi aceiasi chestie ar trebui sa se scrie la fel, ca doar vorbesc aceiasi limba... :roll:

bavareze 01-04-05 19:48

sfi

din cate stiu si am citit PE MOTOR SFI = sequential fuel injection. si cred ca e in engleza pentru ca Opel apartine de GM si nu de VAG asa cum am mai auzit pe aici. si asta de vreo 90 de ani incoace.

andREI23 07-04-05 01:28

NU exista nici un Diesel Injection ca acronim pentru ca Dieselul din 1899 cand s-a inventat a fost pe injectie. Nu exista carburator sau alte rateuri din'astea pe Diesel.

SDI = Saugdiesel Direct Injection
TDI = Turbodiesel Direct Injection
HDI = Highpressure Direct Injection
CDI = Commonrail Direct Injection
DCI = CDI altfel scris (frantza)
DTI = TDI altfel scris (-\"\"-)
TDDI = Turbo Diesel Direct Injection
TDCI = Turbo Diesel Commonrail Injection
CRDI = Common Rail Direct Injection
CTDI = Commonrail Turbo Direct Injection
*DI = * Direct Injection

FSI = Fuel Stratified Injection - Injectie directa Stratificata de benzina

PS: NU se vorbeste de injectie Diesel multipunct. Este standard azi.

Bestie 10-04-05 21:05

Re:

Quote:

Originally Posted by \"andREI23\"
Dieselul din 1899 cand s-a inventat a fost pe injectie. Nu exista carburator sau alte rateuri din'astea pe Diesel.

Chiar si la.... un ARO de prin '80? :roll:

All times are GMT +2. The time now is 02:22.

- Copyright 2026 4Tuning