![]() |
Re: Cum alimentati? Faceti plinul mereu? Circulati pe rezerva?
l-a mine cand d-a sa ajunga acul spre prima linie de rosu primul rompetrol este al meu. Inainte mergeam din full in full dar am vazut ca n-are rost asa ca merg cam cu 3/4 din rez si cand da sa se apropie de rosu .....
E mult mai bine sa mergi cu benzina in rez decat sa rupi rosu non stop si asta ptr pompa in primul rand si 2 ptr restul sistemului de alimentare. |
chiar nu cred ca asta conteaza foarte mult ca mergi pe rosu sau mergi cu rezervorul full
pot spude din proprie experienta ca daca esti obisnuit sa faci drumuri mai lungi e bine sa ti rezervorul spre jumatate nefiind obligat sa bagi mai multi bani atungi cand pleci undeva |
deobicei alimentez inainte cu putin sa se aprinda becul, in zilele mai grele ( care sunt foarte dese :)) ) bag de 20 ron si ma tine 2 zile ( cca. 70 km in oras ) iar in restul zilelor de 50-60 depinde de ce treaba am. Cand aveam injectorul stricat bagam de 20 ron si faceam 20 km in oras dupa care se oprea, pana sa ma prind ce are am facut cam 100 km :))
P.S: mi-a zis cineva de la un PECO ca e bine vara sa alimentati dimineata cand e racoare si seara, sa nu alimentati niciodata la ore de varf iar iarna sa bagati cand e cald adica la orele de varf, i s-a intamplat unui prieten sa bage motorina de 50 ron si cand a pus contactul ii arata tot 20 km range ( tot cu atat venise in statie ) :) |
Quote:
|
nu, probabil a inghetat motorina inainte de a intra in rezervor, chestia e ca acolo arata ca tot baga dar mergea in gol
|
cine alimenteaza vara dimineata devreme sau seara tarziu se va plimba mai mult cu masina. de asemenea cine alimenteza din plin in plin. conteaza si densitatea carburantului nu doar cantitatea acestuia.cunoscatorii stiu de ce.:lol:
|
la VW, sorbul de la pompa de motorina/benzina are flotor ?? (adik tubul ala care trage benzina din rezervor)
|
cred ca pompa de combustibil este cea care trage carburantul.
|
ok.. pompa trage carburantul.. atunci, pompa are flotor ??? :confused:
pt ca discutam cu un prieten si imi spunea ca la masina, pompa trage mereu de pe fundul rezervorului (in zona aia, cel putin).. de exemplu la avioanele ultra-usoare, de acrobatie, care zboara si pe spate si intr-o parte, pompa are un flotor care o tine mereu in zona unde este combustibilul.. asa e si la masina ??? se ridica pompa odata cu combustibilul ?? sau ea ramane mereu in aceeasi pozitie ?? |
cred ca pompa este bine fixata in rezervor si nu se plimba pe acolo. singurul care se plimba este acel plutitor care indica in bord nivelul. din moment ce nu mergi cu rotile in sus cu masina nu vad de ce ai avea nevoie de rotor.:lol:
pompa are probabil si un set de filtre ceva sa curete impuritatile la fel cum are si motorul. pana si dacia avea vas decantor. |
1 Attachment(s)
Acesta este un rezorvor de gas prezentat in sectiune. Principiul este in mare acelas si la cel cu combustibil mineral. Se vede flotorul care lucreaza separat de pompa de combustibil. Pompa trage combustibil de pe fundul rezervorului (furtunul albastru), iar flotorul (si nu rotorul cum gresit s-a mentionat mai sus) floteaza pentru a indica nivelul combustibilului atunci cand acesta scade-creste. Din acest motiv am zis la primele mele topicuri de aici ca nu conteaza daca circuli pe rezerva sau cu rezervoul mai plin, deoarece pompa trage mereu din zona cea mai de jos a rezervorului. Retinerea impuritatilor mai mari revine filtrului de combustibil.
|
eu credeam ca furtunul albastru are un flotor care il ridica.. de aia intrebasem.. dar ele fiind separate, e clar ca pompa trage mereu de pe fund.. deci nu conteaza cat ai in rezervor, pompa trage mereu din acelasi loc..
|
pompa de benzina la golf 3 este fixata de fundul rezervorului
|
e evident ca pompa se alimenteaza din acelasi loc mereu pentru ca altfel cu putin carburant la un viraj sau pe un teren inclinat ar ramane fara combustibil si atunci probleme.
este evident de asemenea ca este indicat sa fie carburant cat mai mult in rezervor, fie si pentru faptul ca nu mergi toata ziua la peco. :lol: |
Dupa cum dicteaza portofelul....
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:20. |
- Copyright 2026 4Tuning