![]() |
Re: Upgrade audio Laguna 2
Ok schimbind decit difuzoarele ,unde vrei sa le montezi?
Tot pe fata de usa ? Cum vrei sa nu faca urit cind difuzoarele sunt prinse pe fata de usa care e din plastic si culmea vad ca sunt prinse in 2 suruburi , ma mir ca nu au pus decit unul , daca tot fac economie la suruburi ? Ai mare grija pentru ca watt-ii aia ai HU-ului sunt doar pe hirtie. Acum fara suparare topicul incepe sa semene cu : "Sa se revizuiasca,dar sa nu se schimbe nimic,sau sa nu se revizuiasca,decat asa pe ici pe colo prin puncte;esentiale." |
5 Attachment(s)
Zau,ce intrebare...pai unde naiba sa le pun daca nu in acelasi loc??Eu asta afirm tot timpul,in gaurile din panourile usilor.Daca spuneti ca nu se poate,asta e,eu am intrebat sa stiu la ce ma inham.Actualele difuri sint prinse tot de fata de usa si nu zornaie.
Gaurile din panouri sint de 11,5cm in diametru. Cred ca m-am edificat:dimensiunile pe care le dau producatorii se refera la diametrul exterior al difuzorului. Iata un set de poze: In rindul 2 e situatia de pe usa spate cu/fara masca: Am 4 difuri identice pe care nu scrie nici o specificatie... Am gasit niste difuri speciale pentru Renault pe un topic despre Megane 4x30w probabil.Oricum,chiar daca a mea are 4x40w e foarte bine:PioneerTS-Q131C Daca mai stiti alte firme/magazine online care comercializeaza difuri pentru renault astept cu nerabdare. |
Pina la urma am comandat 2 seturi de PioneerTS-Q131C.
|
Sa te bucuri de ele...:)
|
Multumesc,nu am mai gasit altceva cu prindere in 2 puncte si mai ales create special pentru panourile din usile reno.
|
Mergea sa pui inele de MDF si puteai sa faci prindere in care puncte vroiai..insa astea sunt special concepute pt asa ceva..
|
Da,asa cum am spus in primul post asta a fost una din cerinte.
Daca voi fi nemultumit voi folosi un amplificator dar la cit merg eu cu masina si mai ales dupa reviewurile citite n-o sa fie cazul. |
3 Attachment(s)
Au sosit difuzoarele si tweeterele si azi le voi monta.Sigur sistemul va suna altfel.Pe pachet spun ca se pot monta pe o gama larga de modele renault de la clio pina la vel satis...
Intrebare pentru cunoscatori:ce amplificator ar trebui sa cumpar (eventual si un SU mai slim) pentru a corespunde noilor boxe?Actualmente,dupa schimbare se simte o imbunatatire insa apar distorsiuni de la nivelul 24 pina spre 32.In cazul in care pun amplificare,acesta avind putere mai mare decit cel din HU original,ce se va intimpla daca voi da volumul catre maxim si ce putere ar trebui sa aibe amplificatorul pentru a putea duce si un SU eventual? |
Am impresia ca si dupa ce vei pune amlificator si subwofer tot nu vei fi multumit.
Te invirti intr-un cerc din care nu vei iesi decit daca faci mai multe schimbari . Orice amplificator e mai bun decit cel din player. Imbunatatirea de care zici tu ar fi fost mult mai mare daca : 1.antifonai usile 2.punei amplificatr bun 3.punei difuzoare bune pe inele de mdf prinse pe tabla 4.schimbai player-ul |
Daca pun amplificare mai conteaza sursa de semnal?Difuzoarele stau foarte bine prinse si au venit cu un burete etansant.Nu zornaie usile/panourile ci difurile (distorsiuni) la un volum mai mare decit precedentele si intrebarea mea este:cu un amp corespunzator pot merge catre maxim cu sunet clar,fara sa distrug boxele,si cam ce valoare ar trebui sa aiba ampul?
Nu am verificat la un sistem pus pe masini premium desi am avut ocazia daca boxele distorsioneaza dar probabil acelea aveau si SU...Sa pun sau nu un amp mic,pe masura difurilor actuale,ca tot stim specificatiile? |
Daca tot ai intrat in hora , eu zic sa joci!
Intodeauna conteaza sursa de semnal! Daca acum zici tu ca nu zornae fata de usa (probabil amplificatorul din player este foarte slab) cind vei pune amplificator mi se pare imposibil sa nu vibreze panoul. Ca marca eu zic sa iti alegi tu , pentru ca nu cred ca se risca cineva sa dea vrun sfat , atita timp cit sunt mari sanse sa nu iasa bine (acum mai depinde si de cel care face aprecierea , poate bine pentru mine inseamna rau pentru tine sau invers). |
Ok insa un ordin minim de marime puteti sa-mi spuneti,nu?Configuratia o stiti:HU original (probabil o porcarie) si 4 difuri de 35wRMS (180w musical).
Adica amp de 4x60w sau 4x80w sau cit e minim necesar...am inteles ca pe 4 ohm insa nu e mare diferenta dintre 4x60w si 4x100w de exemplu?Care e valoarea suficienta? |
Am vorbit cu un tip care ma va ajuta.
M-am oprit catre unul din urmatoarele marci si puteri nu in aceasta ordine: 1.JBL 4x60w 2 modele 2.Crunch 4x75w si 4x90w 3.Mac Audio 4x60w si 4x80w 4.Magnat 4x45w,4x55w si 4x65w 5.Renegade 4x75w. Am eliminat produsele cu 4+1 canale ca nu voi pune SU si m-am limitat doar la cele de buget redus,cel mai ieftin costind 265 lei iar cel mai scump430 lei. Pentru cele 4 difuri de 35w RMS care e cea mai buna alegere?Trebuie sa mai tin cont si de alti parametri ai statiei? |
Hai ca mai e un pas...ce aleg din cele de mai sus pentru difurile mele?
45w sint insuficienti,60w de ajuns si 80w prea mult? |
Crezi ca sunt mari diferente intre sculele enumerate de tine mai sus?
Nu conteaza citi watt au ! |
| All times are GMT +2. The time now is 12:36. |
- Copyright 2026 4Tuning