![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
|
eu personal aleg motorina ! pentru ca in ziua de azi gasesti masini diesel care ofera performante remarcabile celor pe benzina la un consum mult mai redus !
|
Quote:
|
probabil se referea ca au peformante remarcabile SI asemanatoare celor pe benzina:D
|
Quote:
|
Quote:
Imi cer scuze , a corectat colegul de mai jos ! ma refeream la performante remarcabile in comparatie cu motoarele diesel din trecut si asemanatoare celor pe benzina ! luand exemplu de la 535d sau 3.0d care au puteri apropiate celor pe benzina de aceeasi cilindree ! si toate astea la un consum mult mai mic fata de benzinare ! in plus cuplu la un diesel e mult mai mare ! |
Quote:
|
Quote:
deh ... nu le poti avea pe toate , asa putem vorbi si de sunet , care nu se poate compara sunetul de evacuare la un benzinar cu cel de diesel ... oricum un diesel performant in zilele noastre poate ajunge si la 5000 rpm ! |
Ba da, le poti avea pe toate, benzina turbo se cheama. Si cu cat trage mai tare, cu atat consuma mai mult, indiferent daca e diesel sau benzina.
Iar un benzinar performant din zilele noastre (sau ma rog, de acu 11 ani) ajunge si la 9000 rpm. VTEC kicked in yo. |
1 Attachment(s)
Motoarele alea sunt performante dar la capitolul feeling... Mai mult marketing.
|
de ce marketing?? mie imi place cum suna un ESi 125 cai...dapoi un VTEC de 158 bhp:D
|
Trebuie sa mergi cu o masina ca sa iti dai cu parerea despre ea :)
Crede-ma ca nici Vtecul de 240cp cu toata tehnologia aia extraterestra nu iti ofera senzatiile unui motor turbo. Ma refeream la marketing in ceea ce priveste senzatiile nu performantele. |
nu am nimic cu motoarele japoneze , si eu am o celica GTS din 2003 ... are din 1.8 192 de cai ...dar la ce bun daca in plaja obisnuita de turatie , cuplul e null .... zic ca merg cu logan [ nu exagerez ] ... abia dupa 5000 sau 6000 de ture simt ca am putere pe masina ! da ce fac? toata ziua stau cu motorul turat la peste 5000 6000 de rpm? asa e si cu vtec ul ... ok ajunge la 9000 de ture si consuma 12-14 in oras ... pai fa o comparatie cu un diesel de 3000 de cmc ...ai intre 200 si 300 de cai si consuma la fel , unde e avantajul? uite te la bluey ... are un a3 tdi de 2.0 dus la acelasi nivel ca un s3 si tot consuma un 10 la suta mers linistit [ am zis cu aproximatie] , pai la celica mea fara 11 12 nu discuta in oras ... !
|
Quote:
In afara de Subaru si EVO eu nu am mers cu masina turbo stock care sa ofere senzatiile unui S2000 sau Honda Civic EG6 160 CP. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:28. |
|
- Copyright 2026 4Tuning