![]() |
re: Top speed indicat de bord pe Dacia (posibile erori, fară limită de km)
ai dreptate gabi....eu i-am dat 155...
|
Quote:
|
Quote:
|
lord_wader nu mai are rost sa discut mai departe... si era seara oricum.
|
Quote:
|
Quote:
|
daca ai scapat doar cu atat e bine
|
155 km/h(150 in carte) la 5700 de rpm, tr 5-a,cutie 8*33.Motor 1.6(1557), 53 kw, viteza verificata cu ajutorul unui Hyundai Accent 2007, care circula in spatele meu, pastrand o distanta constanta.La 5700 de rpm, turatia motorului crestea, deci se putea si mai mult.
|
RRedman daca o ai pe gaz tind sa te cred putin...altfel NU...poti sa-i dai foc si la 5700 de ture nu ajunge in tr 5 pe benzina....
|
Nu am nici cea mai mica intentie sa mint aici, ca am masina racheta si se duce la turatia aia...Pur si simplu, la viteza aia, atat imi indica turometrul.Avand cutia cu grup scurt, viteza maxima este la o turatie mai mare si pana acolo...motorul urca mai usor fata de alte cutii care au fost montate pe Dacia 1310.
Prin postul meu, nu vreau sa subliniez faptul ca "vezi ce fuge Dacia mea?", nu!e doar un fapt constatat atunci cand am calcat-o, pentru a-i descoperi limitele. Nu e singura masina pe care o am, nu e singura Dacie cu care am mers pana acum.Nu sunt impresionat de performantele ei. |
Stii oricum ca nu e viteza reala.....o marja de eroare tot este ca si la hyundai de altfel(nici la ala nu indica cu exactitate)....
|
Quote:
|
sigur ai turometru defect..schimba-l...un turometru in mintile lui n-o sa-ti treaca la o berlina de 4200 in tr 5 NICIODATA...ia aminte ce spun
|
Atunci ce turatie estimezi tu la viteza de 155 de km/h?Tu ce cutie ai?
Turometrul functioneaza bine, numai ca e posibil la turatii mai mare sa aiba o eroare de 200-300 de rpm...mai mult nu cred...defapt sunt sigur de asta... Cine are o cutie cu grup 8*33, il invit sa-si spuna o parere vis-a-vis la turatiile la viteze mari in treapta a 5-a. |
fratilor eu cu 130 pe autostrada aveam aproape 5000 de ture si diferenta intrea a4a si a5a la mine este de 500 max 1000 de ture
deci la viteza constanta de 70 80 diferenta dintre trepte este de 500-1000 de ture nu mam uitat cu exactitate dar oricum la a5a am grup scurt rau.... |
Quote:
Eu am intre viteza a 3-a si a-4a diferenta de 800-1000 de rpm si intre 4-5 500 de rpm. Deci, mai sunt oameni care trec de turatia de 5000-5500, ce-i drept cu eforturi(nu e motor de hayabusa). |
Nu trece de 4200 cele care au pinion de nova....a lui e 8x33 deci trece....cel de nova e 9x34 parca....
|
Re: Top speed indicat de bord pe Dacia (posibile erori, fară limită de km)
Dacie originala fara modificari 140km/h , cu motor 1.4 in treapta a 4 la blana si se ducea poate putin daca ii dadeam a 5-a , dar nu cred ca mai mult de 155max.
|
la mine diferenta intre tr 4 si tr 5 e de fix 1200..
|
Dacie originala fara modificari 150km/h , cu motor 1.4 prima data singur(cand a fost facuta poza) a2-a si a 3-a oara eram 3. Nush ce eroare are nu am avut etalon nici o alta masina purs si simplu bordul ei. p.s. Becul e de la soc pt ca asa se comporta motorul mai bine il tin tras doar putin si merge perfect :)https://forum.4tuning.ro/imagehosting...4c2b15cc05.jpg
|
160 pe panta in jos:P..si 140 4 in masina,(Dacia 1310 din 87 in 4trepte)
|
Am tot cautat pe aici si nu am gasit exact niste performante date de cei de la dacia, referitoare la timpul pt 0-100km/h. In mare stiu ca e undeva in jurul a 17s dar exact nu stiu. Cred ca asta ar spune multe cand vine vorba de comparatii dacia VS xxx
|
treapta 4 este de viteza a cincea este de consum .... sa nu fiu off cu dacia din 1999 1.4 cutie de sportiva cu pinioane mici (cutie de la un batran masina fiind cumparata din franta ) asa viteza maxima 147 pe gps 175 pe bord ..dar deja era turata rau.asta se intampla acum un an inainte ca reginei sa nu ii mai bata inima.
|
Logan 1.6 90cp 180 km/h indicat pe bord...cu tot cu eroare va dati seama :lol:
|
cu o dacie 1310 cutie 5 tr... motor refacut si comprimat.
145 pe GPS cu 4 persoane si portbagaj full plecam la mare... in bord aveam in jur de 160, o sa caut si poza... |
cu o nova GT-carb dublucorp i-am dat 140km/h cu a4-a si 170-175 cu a 5a in blana.......am zis ca sare tablele de pe ea.......precizez ca masina era dupa o RC.....imi era frica sa mai pun si frana....despre erorile din bord....nush ce sa va zic , pt ca nu aveam politia in spate sa-mi spuna cat am cu adevarat .... :) :) :)
|
150 km/h cu dacia mea breack din 92 motor stock, fara sistem de referinta, atat arata ceasu, cu 5 oameni in masina, dar la vale, la drum intins 130 dar nu iam mai dat,mai mergea, 120 ii prinde lejer fara sa ma rog de ea.cel mai mult cu o dacie sport in 4 trepte din 88 180km/h reali, sarise mult peste bord, tot motor stock, ca sistem de referinta un clio al unui prieten.
|
lord wader, 0-100 km/h la dacie cu motor de 1.4 este in jur de 12 secunde, am citit intr-o carte de reparatii dacia unde erau toate caracteristicile masinii.
|
Deci eu cu BMW ul meu sunt mic copil pe langa tine ..... 180 pe ceas incredibil ! Eu ii dau la maxim la al meu si in valea si nu vrea mai mult de 90 la ora nu vrea .
|
Quote:
|
Quote:
|
supernova mea. intr o noapte pe a3, acul sa dus sub 180 era undeva pe la becu rosu care palpaie
|
dacia 1410 , motor de 1.4L , cutie in 5 trepte , evacuare sport(home made), jante aliaj cu gume pe 175 ( latime) 150 km/h (cel mai probabil 140 km/h)
|
Pentru ca am folosit masina mai multi km in ultima vreme, din cand in cand, am mai scuturat-o de praf urcand mai mult in ture.Am constatat urmatoarele:
2500 rpm tr 5-a 80 km/h verificat gps 3000 rpm, tr.5-a 105 km/h verificat gps 4000 rpm tr.5-a 135 km/h verificat gps + un prieten cu un vw polo( el avea 142 km/h la bord, gps-ul lui indica 135). 4500 rpm/tr 5-a 143 km/h verificat gps, mai mult de atat nu am putut sa accelerez, era aglomeratie si drum dificil la 5000 de rpm estimez o viteza de 150 km/h, iar la 5500 undeva la 155-160 km/h(estimativ), din pacate vitezometrul meu are o eroare uriasa, care creste proportional cu viteza, la 100 km/h reali are 70 bord, iar la 5200 rpm in tr. a-5-a,undeva la 100 si'un pic. Bineinteles la valorile astea se vor adauga si posibile erori si diferente in km/h(+,-). |
Intr-adevar are eroare mare. Cand dublezi turatia => dublezi viteza in aceeasi treapta de viteza. Asadar daca la 2500 RPM ai 80, la 5000 ar trebui sa ai 160 nu 150. Pe de alta parte, la 3000 ai 105 km/h, deci la 4500 ar trebui sa ai undeva la 157 km/h deci e imposibil ca 500 RPM in TR5 sa iti dea doar 3 km/h. Probabil nici turometrul nu iti merge bine.
|
Quote:
|
Quote:
Ce cauciucuri ai? Mai erau pe aici niste insi care ziceau ... ca erau inspe persoane in masina + bagaje si ca i-a dat 170 (sau ceva de genu), si ca nu stiu ce... vai vai ce-a facut dorel cu dashia. Viteza maxina nu este influentata de greutatea masinii, in schimb influenteaza timpul de a ajunge pana la 100 Km/h sau viteza maxima. P.S. - Daca am deranjat pe cineva, astept PM cu injuraturile afereante, sunt obijnuit, am mai primit. |
@Rasputin
1.6(intretinut corect, interne noi,etc...), cu Solex dublu, cutie 8*33, 175/70 r 13 fata.Am trecut de mai multe ori de turatia asta, inclusiv cand aveam un amarat de carfil mono.La drum lung, autostrada, merg in 4000 constant. Nu ai deranjat pe nimeni, eu am scris doar ce am constatat la respectivele rotatii/minut, in treapta a 5-a.Sunt doar curios de viteza la acea turatie de 5000, cand am avut gps-ul la mine nu am ajuns la turatia respectiva din pricina drumului, deci nu am avut cum sa verific viteza. Cat despre altii de pe aici care au atins 170 cu 1.3-ul, ma abtin.... |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:36. |
- Copyright 2026 4Tuning