Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte Hobby-uri si Pasiuni (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni.html)
-   -   Pentru pasionaţii de biciclete (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni/4079-pasionatii-biciclete.html)

gabi1294 21-01-10 15:57

Re: Pentru pasionaţii de biciclete

Quote:

Originally Posted by Emy_bike (Post 2995739)
Sa-mi prezint si eu bikeu. Cadru UMF Freddy 1 ,furca Marzocchi Drop Off Triple,cursa de 170mm, shock Manitou Metel RP 230mm cu arc Fox de 350x2.90 , Frane Hayes 9 hidraulice, cu 2 pistonase, discuti v8,v6, jante SunRims Double Track SL1, butuci Novatec pe fata Bolt-On 4rulmenti si pe spate 2rulmenti, Angrenaj Truvativ Hussefelt, Chainguide Truvativ Boxguide Team, pipa/ghidon FSA GAP,cuvete FSA, schimbatoare Shimano XT/LX, lant/pinioane Sram, cauciucuri Maxxis Moobster 2.5 :D

de curiozitate asa..cam cate kg are bike`ul tau???

kta ford focus 21-01-10 17:31

e downhill frate sa nu crezi ca e foarte greu chiar daca pare

Emy_bike 22-01-10 13:28

15kg :D

gabi1294 22-01-10 19:38

cantarit?:?:

Emy_bike 23-01-10 10:09

Da, am pus-o in plasa si am cantarit-o :))) .. glumesc :P ..pe un cantar electronic am cantarit-o

alynex 25-01-10 15:42

2 Attachment(s)
Probabil nu e topicul potrivil, dar e singurul legat de biciclete:D.

Vand doua frane hidraulice spate:- Hayes Nine disc 180mm - 200lei(transport inclus).
- Magura HS11 janta - 170(transport inclus).

Franele functioneaza perfect.
Eventual cei interesati, contactati-ma pe PM.

Emy_bike 25-01-10 17:09

in 2001 cand aveam HS11 si spuneam cuiva ca e hidraulica nu ma credea :)) pana nu-i explicam si ii aratam cum functioneaza :D..ce vremuri... :X

radu715 25-01-10 20:53

Quote:

Originally Posted by radu715 (Post 2959963)
Salutare baieti :)

Am si eu ceva piese de vanzare .. cum ar fi : un cadru , 2 roti fata , 1 roata spate , pipa , ghidon , schimbatoare , manete , coarne .. sunt foarte multe piese , atasez niste poze . Pentru cei interesati de detalii despre vreo piesa anume Y! : radu715

Upp , urgenta nevoie de bani , preturi foarte avantajoase.:)

L.E. : cum a zis si alynex , aici este singurul loc pentru pasionatii de biciclete.. sper sa nu deranjeze pe nimeni anuntul meu !

D.Y ¬ 25-01-10 21:07

Quote:

Originally Posted by radu715 (Post 3014895)
Upp , urgenta nevoie de bani , preturi foarte avantajoase.:)

L.E. : cum a zis si alynex , aici este singurul loc pentru pasionatii de biciclete.. sper sa nu deranjeze pe nimeni anuntul meu !

Au fost câteva încercări de,dezvoltare a threadului.. să se facă secţiune, dar eşec total.

E singurul loc pentru biciclete. Nu deranjează pe nimeni! Nici măcar nu se contorizează aceste posturi.
:D

radu715 26-01-10 17:34

Quote:

Originally Posted by D.Y ¬ (Post 3014981)
Au fost câteva încercări de,dezvoltare a threadului.. să se facă secţiune, dar eşec total.

E singurul loc pentru biciclete. Nu deranjează pe nimeni! Nici măcar nu se contorizează aceste posturi.
:D

Am auzit ca au fost niste incercari esuate , ca si cea a lui Andrei , opportunity cu un reprezentat pe oras , etc .. ma rog nu asta conta , conteaza sa fim cum ai zis si tu , sectiune .. dar se pare ca nu prea se poate :( ..

p.s. : nu sunt genul de user care sa fac multe posturi , sa pup pe toata lumea-n *** " vai ce ti-ai facut la masina " etc ... Postez doar acolo unde am nevoie si unde e cazul .

D.Y ¬ 26-01-10 17:57

Quote:

Originally Posted by radu715 (Post 3017707)
Am auzit ca au fost niste incercari esuate , ca si cea a lui Andrei , opportunity cu un reprezentat pe oras , etc .. ma rog nu asta conta , conteaza sa fim cum ai zis si tu , sectiune .. dar se pare ca nu prea se poate :( ..

p.s. : nu sunt genul de user care sa fac multe posturi , sa pup pe toata lumea-n *** " vai ce ti-ai facut la masina " etc ... Postez doar acolo unde am nevoie si unde e cazul .

Eu cu Opportunity am încercat. ;)

Cert este că aici este singurul loc unde putem vorbi despre biciclete. Cât şi despre vânzări/cumpărări.

Voi restul ce planuri/ce aşteptări aveţi pentru primăvară/vară ?

Ingerasul99 26-01-10 20:01

Am rupt azi vechiul lant, ca nu reuseam sa il desfac ca sa il dau jos, am dat jos angrenajul si butucul, dar mia ramas cum ar veni capacul pe cadru, nu stiu cum sa il dau jos; Arcul e tare nu se mai comprima deloc, voi folosi altul,amortizorul e prea praf si nu reusesc sa desfac un surub de la arc ca sa il dau jos de la cadru, cred ca voi taia surubu.
La imbinarile de la cadru la partea din spate cu cea din fata adica ghidonul, ce le unea era deplasat si spart intr-un loc, l-am impins inapoi cu ciocanul ca de , nu a vrut sa intre de bunavoie.
Fac lista de piese si strag din buci profizic ca sa strang ca$h pt piese.

Emy_bike 26-01-10 21:37

nu era mai simplu sa scoti un boltz de la lant ? :))sa inteleg ca ai monobloc clasic ,intr-o parte se infileteaza in cadru ? si dincolo ca o piulita ?

Ingerasul99 26-01-10 21:55

9 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Emy_bike (Post 3018739)
nu era mai simplu sa scoti un boltz de la lant ? :))sa inteleg ca ai monobloc clasic ,intr-o parte se infileteaza in cadru ? si dincolo ca o piulita ?

Ceva de genu, dar are 2 margini drepte pt a fi scos sau desurubat, dar nu am cheie asa mare.Ai idee cum se scoate? Am adaugat o lista cu piesele care o sa le achizitionez si cateva poze, astept ceva pareri daca e ceva in neregula, in lista apar 2 frane , nu m-am decis inca!

alynex 28-01-10 15:21

La monoblocu iti trebuie o cheie de:-?32 parca.
Incearca la service-urile auto poate au,sau daca nu, la un magazin de biciclete.

Dragute piesele.
Franele is ok, Acuma depinde si cat de mult folosesti bicicleta, si cum.Mai bine iti iei cv mai bun.
Pipa...mai bine iti iei Holzfeller sau Husselfelt.Is mai scumpe dar is mai bune.
Furca,iarasi depinde de ce faci cu bicicleta,pretul e bun.Mai mutl de atat nu merita sa dai pe ea.

Sper sa iti fi fost de ajutor.
Bafta!!

xgeox 28-01-10 16:04

Si schimbatorul mai bine iti iei un XT second daca nu ai bani de unul nou.

Ingerasul99 28-01-10 16:44

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by alynex (Post 3024585)
Incearca la service-urile auto poate au,sau daca nu, la un magazin de biciclete.

Dragute piesele.
Franele is ok, Acuma depinde si cat de mult folosesti bicicleta, si cum.Mai bine iti iei cv mai bun.
Pipa...mai bine iti iei Holzfeller sau Husselfelt.Is mai scumpe dar is mai bune.
Furca,iarasi depinde de ce faci cu bicicleta,pretul e bun.Mai mutl de atat nu merita sa dai pe ea.

Sper sa iti fi fost de ajutor.
Bafta!!

http://www.playbike.ro/produs.php?id_produs=1543 ? sau http://www.playbike.ro/produs.php?id_produs=1542 , referitor la pipa , idee este ca pe coarne si furca in jos merg pe negru asa va fi si cadru dupa vopsit!
Franele am inteles ca nu merg pe jante de 24" si nici pt mtb, ma refer la cele shimano, o sa fiu greu de ales cu franele ca nu vreau sa renunt la acest tip de sistem de franare, l-am folosit pana acum si nu au fost bube.
Bicicleta va fi de oras, street style , mai o plimbare mai mers intr-o roata.
Cateva poze cu cadru facute acum vreo ora.

La schimbatorul asta te referi?http://www.playbike.ro/produs.php?id_produs=1366

xgeox 28-01-10 18:23

Da ala.Eu am unul de vreo 5 ani,dat cu el pe munte si nu am avut nici o problema cu el.Anul asta sper sa-l schimb sa-mi iau sram X.0.

gabi1294 28-01-10 20:27

Quote:

Originally Posted by alynex (Post 3024585)

sau un mox sau o cheie franceza...merge:P:P:P

denees 28-01-10 20:34

Sa ai grija pentru ca are filetul invers.

radu715 28-01-10 22:11

3 Attachment(s)
Semne bune anul are !! :D

RockShox Dart One powered by SRAM

p.s : momentan sunt chainless :)) pentru ca mi s-a rupt si lantul si presa de lant , iar acum nu mai dau de baiatul de la cel mai apropiat service de biciclete :-s

Ingerasul99 29-01-10 00:06

Quote:

Originally Posted by gabi1294 (Post 3025650)
sau un mox sau o cheie franceza...merge:P:P:P

am incercat cu moxul si nu merge, o sa incerc cu cheia sau cheia franceza, zilele astea, am un prieten care are garaj si se ocupa cu reparatii si are o mare varietate de chei.
Mersi denees ca mi-ai zis ca este sens invers.
Cu ocazia asta ii multumesc si lui xge0x pt site-ul acela interesant.

Emy_bike 30-01-10 11:19

am vazut ca vrei sa-ti iei si o furca... iti recomand Marzocchi AM pe 2006 cel mult 2007 pt ca din 2008 furcile marzocchi sunt facute in taiwan cu AL din china :| deci zob :) si cunosc cativa baieti care au probl cu 888 sau 66.Eu de ex am Drop Off asta din 2006 si nu are absolut nimic. Odata am fost sa-i fac service-ul sa-mi schimbe simeringurile si uleiul. Numai eu stiu cat am sarit si am trantit-o :)si n-are nimic

alynex 30-01-10 12:40

Da...numa ca ar fi o problema...Marzo pe 06 07 se gasesc cam greu,si cine are una o vinde scump.
Mai bine iti iei un Rock Shox.Un Dart cum are radu sau, alt model.Is mult mai bune decat orice altceva de la santour.
Daca nu ai de unde,te ajut eu sa iei una din SBC.

radu715 30-01-10 13:38

Da , ai dreptate alynex , si eu vroiam sa-mi iau un Duro DJ 120 mm , dar mi-a zis multa lume ca nu e buna deloc , si sa-mi iau altceva .. azi mi-am pus lant si am iesit cu ea , imi place foarte mult cu furca asta , a schimbat-o radical .

rob3rt0 30-01-10 13:58

1 Attachment(s)
Salut baieti!Toate bicicletele bune si frumoase "p'acilea" , multe proiecte pt. 2010 vad aici.Am mai lucrat si eu la rabla mea.Mi-am achizitionat niste jante duble de la un prieten care mi-a facut un pret bun.Erau intr-o stare jalnica,pe cea de fata am reusit sa o reconditionez,mai am putin de lucrat la ea.Sper ca saptamana viitoare sa o sudez.Ingerasule aceeasi problema o am si eu cu surubul ala.Chiar nu stiam ca se desface invers!Atasez si o poza cu roata mea de fata la care mai e de lucrat:D.Mentionez ca roata de fata are suport pt. disc pa care l-am dat jos(discul).

mnc.risty 30-01-10 16:52

Ce sa sudezi la janta?:-|

rob3rt0 30-01-10 16:52

nu janta ,cadrul.adica vreau sa-mi fac un trial

Ingerasul99 30-01-10 18:05

Quote:

Originally Posted by Emy_bike (Post 3030537)
am vazut ca vrei sa-ti iei si o furca... iti recomand Marzocchi AM pe 2006 cel mult 2007 pt ca din 2008 furcile marzocchi sunt facute in taiwan cu AL din china :| deci zob :) si cunosc cativa baieti care au probl cu 888 sau 66.Eu de ex am Drop Off asta din 2006 si nu are absolut nimic. Odata am fost sa-i fac service-ul sa-mi schimbe simeringurile si uleiul. Numai eu stiu cat am sarit si am trantit-o :)si n-are nimic

Avand in vedere pretul furci , nu prea cred ca voi reusi sa cumpar. nu vreau sa bag prea mult in mtb, maxim un 1000 ron.

alynex 30-01-10 18:24

Dartu aici e de la 200 la 400lei.

Emy_bike 30-01-10 18:29

iauzi ma :))) LOL gospodrie sa iasa cadru Trial :)))) ... boss ia-ti ma un Tucana pe 2004 sau 2005 cu 2mil dreq :)) nu te pune sa sudezi ca tai cadru mai rau :))) de curiozitate asa ce cadru vrei sa sudezi? Fe sau AL ?

(!8Y_M 30-01-10 18:40

iti zic eu.. Fe... dar e f usor;) e cat unu de Al.. dar fiind mai rezistent materialul e mai subtire.. si ajungi tot acolo...oricum e mai greu decat un tucana:P dar.. pt inceput iti spun eu ca e f bun;) mai ales ca are 14 ani omu si e la inceput;) daca-i place si e de el.. isi ia pe urma... daca nu.. ce rost are sa bage bani in ea?

si parerea mea.. decat sa o faca cu chit si abtibilde cum vroia.. mai bine asa... + ca are ceva unicat:))

cand mi-am modificat eu un cadru... statea lumea si se uita la bicla chiorash.. si-si dadeau cu parerea ce o fi:-? si luau toate marcile posibile la rand... si cand ziceam ca e home made.. ramaneau :O.. si ajungem la vb... bicla.. X bani.. vopseaua... y frumusete...schema.. z spectaculozitate.. expresia fetelor la aflarea vestii ca e home made... DE NEPRETUIT:D

tucana cu 2 mil?:| de unde frate?:-? ca sub 5 nu am gasit... am cautat in vara...

gabi1294 30-01-10 19:25

stiti cumva la ca magazin/e in bucuresti pot gasi pinioane shimano mf-tz06 (6 viteze pe filet)??? multa bafta

(!8Y_M 30-01-10 19:41

ba baieti.. ca tot a venit vb de pinioane:|

in vara am innebunit:| am un set de pinioane shimano pe cursiera.. si NU POT SA LE DESFAC:|... fac bilele urat si vroiam sa le desfac sa le ung... eventual sa schimb bilele defecte:| deci NU pot sa le desfac...nu au piulita.. nu filet.. nimic:| chiar o sa fac niste poze sa va arat... ori am fost eu chior:)) ca era seara... si bec economic... chiar o sa ma uit zilele astea pe lumina:))) dar dupa ce termin masina:P

si apropo.. care ai vr`un cadru de donat:D...fier..rupt.. vai mama lui.. ma intereseaza zona in care intra furca...si unde sta axul pedalier... ca daca nu apelez la astia cu fier vechi de trec pe strada:))... incep pregatirile pt noul proiect=))) ca dor a inceput 2010:))

gabi1294 30-01-10 19:44

Quote:

Originally Posted by (!8Y_M (Post 3032141)
ba baieti.. ca tot a venit vb de pinioane:|

in vara am innebunit:| am un set de pinioane shimano pe cursiera.. si NU POT SA LE DESFAC:|... fac bilele urat si vroiam sa le desfac sa le ung... eventual sa schimb bilele defecte:| deci NU pot sa le desfac...nu au piulita.. nu filet.. nimic:| chiar o sa fac niste poze sa va arat... ori am fost eu chior:)) ca era seara... si bec economic... chiar o sa ma uit zilele astea pe lumina:))) dar dupa ce termin masina:P

si apropo.. care ai vr`un cadru de donat:D...fier..rupt.. vai mama lui.. ma intereseaza zona in care intra furca...si unde sta axul pedalier... ca daca nu apelez la astia cu fier vechi de trec pe strada:))... incep pregatirile pt noul proiect=))) ca dor a inceput 2010:))

nu sti vre`un magazin bun de piese in bucuresti?

(!8Y_M 30-01-10 19:48

wa... nu am mai fost de mai bine de 6 luni .. dar nu cred ca s-a inchis:P

Langa spitalul coltea... tot pe acolo pe stradutze langa Hymalaya... si la piata chibrit.. e UMF... altele nu stiu.. sory:(

care stii sa-i explici omului cum ajunge la magazin/atelier la Nea` Bebe? ca am auzit ca acolo gasesti multe pt multi...

rob3rt0 31-01-10 11:15

nu iau in seama criticile.eu fac cum cred eu.NU SUDEZ EU,O DUC LA TINICHIGIU BAI FRATILOR.daca sudam eu era vai de mama ei plus ca mie-mi place sa lucrez la ea.daca nu-mi placea nu faceam.ii multumesc lui (!8Y_M pentru timpul acordat pt mn.

deniel 31-01-10 11:42

Magazin de biciclate+service gasiti pe :
Sos pantelimon vis-a-vis de biserica capra Magellan
Foisorul de foc ( pe strada unde au voie doar trolebuzele)
Piata dorobanti ( la bebe,strada este cea de langa petrom)
Piata 1 mai

(!8Y_M 31-01-10 12:17

Quote:

Originally Posted by rob3rt0 (Post 3033778)
nu iau in seama criticile.eu fac cum cred eu.NU SUDEZ EU,O DUC LA TINICHIGIU BAI FRATILOR.daca sudam eu era vai de mama ei plus ca mie-mi place sa lucrez la ea.daca nu-mi placea nu faceam.ii multumesc lui (!8Y_M pentru timpul acordat pt mn.

no problemo man.. asta e ideea unui forum...

daniel.. am citit semnatura ta:)) si ma gandesc cu stupoare ca eu in garaj .. sub motor.. am cam 2l de ulei=)) ca mi-a bubuit motorul.. si a curs uleiul la greu=))

iti dai seama ce cai obositi am=)))

Ingerasul99 31-01-10 12:52

Am ajuns la concluzia ca imi iau un rock shox dart 2 , pretul este oarecum acceptabil. Multumesc frumos pt indrumari, nu sunt hotarat daca sa pun sau nu frana pe fata.Voi ce zice-ti?

All times are GMT +2. The time now is 20:10.

- Copyright 2026 4Tuning