Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi.. (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/2851-tuning-fibra-sticla-idei-sfaturi.html)

palito 10-11-07 19:14

Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..

pt cei interesati am spoilere originale de logan, solenta, astra g, matiz ,vw caddy, numai bune pt a lucra pe ele,au mici defecte reparabile(zgaraieturi,mici gauri(1,2 cm diametru)) ,insa sistemul de prindere al barii pe caroserie este in stare buna
si mai am si ceva matrite ,printre care si pt ploape de astra g

in curand o sa fac un inventar si poze pt a pune anunt la bursa

X-Ray-Eyes 11-11-07 00:37

Quote:

Originally Posted by B-68-STI (Post 1188403)
cam acelasi plan am si eu cu o dacie X-Ray numai ca abia am reusit sa fac materia prima (lutul) pentru ca nu prea am timp :(

Ce pot sa iti spun este : Multa rabdare si mult succes ...
Insa gandeste-te inainte de toate sa nu iasa kitch ... poti sa ceri o parere aici inainte sa te apuci.

CristiRS 11-11-07 14:27

cat mai simplu nu chiar impopotonata cu eleroane si alte rahaturi... momentan ma bazes pe modificare interior. o sa revin cu schitele cand mai am timp sa ajung la garajul unde se face proiectul :)

hot_ice 24-11-07 02:22

1 Attachment(s)
Am o intrebare...nu am inca o mashina (decat a parintilor dar in cateva sapt sper sa gasesc ceva ce-mi place) shi am cateva intrebari legate de tuning interior....orice mashina ash cumpara asha vrea sa vopsesc bordul (nu shtiu daca e bine zis dar poza spune mai multe) si vreau sa schimb shi forma lui cu nishte fibra de sticla nu shtiu sa-i fac orice numai sa iasa din tipar :)). Ma intereseaza daca exista vreao vopsea speciala sau cum se poate face???cum se poate vopsi? cu un spray sau cu o vopsea speciala? si fetele de ushi se vopsesc tot cu ceva special sau cu un banal spray? Danke!

P.S. sunt paralel dar vreau sa invatz :D

CristiRS 24-11-07 10:28

recomand imbracarea in imitatie de piele la culoare ;)

liwiu_evo 26-11-07 16:44

Quote:

Originally Posted by B-68-STI (Post 1213498)
recomand imbracarea in imitatie de piele la culoare ;)

si rezista? adik ma gandeam ca daca imbrac bordul, la soare nu are sa se umfle/dezlipeasca/samd?

CristiRS 26-11-07 17:56

deci se gaseste pe piata adeziv la spray pe care il folosesti la aplicarea pe bord, apoi la cald intinzi imitatia de piele, partea nasoala ca nu prea se lucreaza usor si este recomandat mana unui mester ;)

cip21_ro 02-12-07 17:08

Cine stie unde as putea gasi fibra si cele necesare in iasi sau prin apropiere?Am auzit ca s-ar gasi la rompolimer sau policolor dar nu dau de ei in iasi.Daca are cineva adresele sa le posteze aici ,va rog.

quick_5hifter 02-12-07 17:26

Quote:

Originally Posted by cip21_ro (Post 1226300)
Cine stie unde as putea gasi fibra si cele necesare in iasi sau prin apropiere?Am auzit ca s-ar gasi la rompolimer sau policolor dar nu dau de ei in iasi.Daca are cineva adresele sa le posteze aici ,va rog.

Google nu face discriminari! Poti sa il folosesti cu incredere in orice domeniu!
Eu n-am facut decat sa scriu pe google "policolor Iasi" si "rompolimer Iasi" si ia uite ce-am gasit:

1)Policolor: ANKO IMPEX
Iasi
http://www.policolor.ro/images/spacer.gifBogdan Bratu
Str. Calea Chisinaului, nr. 98-100 (incinta Etnis)
Iasi
Tel/Fax: 0232/240.002
Tel: 0232/240.014
GSM: 0742/13.00.62
[email protected]

2)Rompolimer: http://www.rompolimer.ro/
(incearca sa-i contactezi la [email protected] sa afli adresa reprezentantei din Iasi)

SUCCES!

cip21_ro 02-12-07 17:35

Multumesc quick_5hifter chiar nu m-am gandit la cautarea asta.Am cautat in toate felurile pe google dar la ce era mai simplu nu m-am gandit.La rompolimer le-am trimis deja un e-mail dar nu am primit nici un raspuns.O sa incerc la policolor.Ms inca o data.

mihai88 02-12-07 18:16

Quote:

Originally Posted by cip21_ro (Post 1226363)
Multumesc quick_5hifter chiar nu m-am gandit la cautarea asta.Am cautat in toate felurile pe google dar la ce era mai simplu nu m-am gandit.La rompolimer le-am trimis deja un e-mail dar nu am primit nici un raspuns.O sa incerc la policolor.Ms inca o data.

daca astepti e-mailu de la ei io zic sa te lasi pagubas de pe acum.........ai adresa ......ce mai astepti ???mergi la sursa;)

CristiRS 05-12-07 20:40

care vrei lut ?

ZooM-ZooM 12-12-07 18:09

salutare ! as dori sa incerc construirea unor trim uri din fibra de carbon...acum vin cu intrebarile: cum ? de unde fibra de carbon..si componentele necesare?

pls,daca aveti cunostinte in domeniu (gen quick_5hifter,care si a facut tico ul avion) ajutati un biet student :) :lol:
ms frumos
ps: de unde anume pot procura materiale? gasesc in buc sau bv ?

ZooM-ZooM 12-12-07 19:03

m am apucat de citit tot topicul si selectez ce imi trebuie..gen cum bati fibra...cum faci matrita...
dar totusi...fibra de carbon ? SoSo ? ma ajuti un pic pls ?

CristiRS 13-12-07 20:58

zoom-zoom http://www.mediterana.ro/index.html

frost_dani 14-12-07 17:22

pai acolo zice de produse ..dar nu zice si ce preturi au pridusele...si te trezesti ca ai dat comanda si ai o gramada de platit :d.

CristiRS 14-12-07 17:26

nu strica un telefon dat :)

CristiRS 14-12-07 18:23

cred ca incerc maine un mic blat pentru achizitionare rasina de la Cautis :D

AlliedComposites 14-12-07 19:25

ce fel de trim-uri? daca ai piesele originale, atunci alea-ti sunt matritele....

iti trebuie epoxy, fibra de carbon, lac, manusi, sursa de caldura, o camera fara praf care sa o poti tine calda, un taietor electric, un smilgher electric, diferite tipuri de smilgher, compresor pentru a spreia lacul, filtru de praf pt taiat si filtru organic pentru sprei, si preferabil un sistem de ventilatie sau macar de supt praful cand tai.... asta este minimul minimului.... este asemanator cu lucratul in fibra de sticla, numai ca trebuie mult mai multa migulire, si sunt un numar de pasi in plus...

e destul de complicat... esti dispus sa dai vreo 500-1000 euro pentru scule si materiale, si dupa sa pentreci cateva zile ca sa inveti si sa practici ce ai invatat ca piesele chiar sa-ti iasa bine?

daca te apuci, ai foarte mare grija sa nu folosesti aceleasi rasini ieftine care se folosesc la fibra de sticla, ci preferabil NUMAI epoxy... epoxy, sunt si ele multe, tre sa cauti una care este transparenta ca apa, fiindca majoritatea sunt ori spre galben, ori spre verde, deci nu o sa se vada fibra la fel de bine prin ele....

ZooM-ZooM 19-12-07 11:47

ms frumos baieti ! da piesele le am,sunt niste chestii de prin interiorul masinii...am si cateva scule,in principiu...dar imi trebuie componentele de baza... pana una alta mi am gasit pentru masina in SUA capota,aripi fata,portbagaj,eleron,plafon (e targa asta mica :D ),capacul de la benzina si mai erau niste chestii de prin interior...si cred ca mai bine strang bani si le iau direct gata facute,sa nu am surprize la potrivire... sincer m as apuca sa imi fac una alta din carbon,dar piesele esentiale parca le as lua facute de cineva care se pricepe 100%...

AlliedComposites 21-12-07 22:47

despre ce masina e vorba?

CristiRS 23-12-07 13:12

un tutorial foarte util dupa care am inceput si eu http://www.s10forum.com/forum/f26/te...nd-two-208071/ :)

AlliedComposites 23-12-07 21:11

fibra de sticla e extraordinar de usor de folosit, poti sa o faci de mana fara nici o problema, doar foloseste manusi de unica folosinta... doar amesteci rasina cu intaritorul, intinzi fibra de sticla pe matriza sau piesa care vrei sa o dai, si dupa o uzi cu rasina, avand grija sa acoperi toata suprafata, si sa apesi afara toate bulele de aer... pui cate straturi ai nevoie, si lasi sa se usuce si sa se intareasca... dupa tai excessul de fibra ca sa-i dai forma, si dai cu smilgher ca sa netezesti suprafata... piesa e gata de dus la vopsitor.... nu sunt decat cateva trucuri simple care poti sa le folosesti sa acoperi/umplii gauri, dar principala este sa intinzi o carpa (preferabil ciorap de femeie, dar am folosit tricouri vechi si a iesit la fel de bine... ideea e sa intinzi fibra textila la maxim, sa o prinzi la capete (sau sa o lipesti temporar la capete) si sa o dai cu rasina... rasina o sa se intareasca, si acuma ai aceasta baza solida pe care poti sa pui straturile urmatoare de fibra de sticla, care sa-i dea si taria structurala...

dar de la fibra de sticla la carbon, desi princiipile de baza sunt aceleasi, trebuie luate alte lucruri in considerenta... de exemplu, baza pe care pui carbonul trebuie sa fie perfect neteda sau o sa se vada denivelari... deci daca baza este o piesa de fibra de sticla, aia trebuie finisata perfect... dupa, trebuie sa folosesti epoxy, decat daca vrei sa economisesti bani in cel mai prost loc posibil (rasina de fibra de sticla din poliester e mult mai ieftina, cam la un sfert). Asta, si esti limitat numai la epoxy care sunt transparente ca apa, care sunt mai rare si mai scumpe decat cele marine care sunt spre verde pentru ca au multe solutii care sa protejeze rasina cand sta in apa si soare ani si ani la rand.... Cand pui fibra tre sa o pui perfect si sa o aliniezi la fel de bine, pentru ca nu mai poti sa o dai cu smilgherul ca la fibra de sticla, fara sa risti sa rozi in fibra si sa strici aspectul... la fibra de sticla poti sa pui si cu picioarele, daca dai cu smilgherul destul se netezeste pana la urma....

in fine, sunt multe... e misto de facut, mie imi place si de doi ani nu pot sa zic ca m-am plictisit vreodata, dar cere o investitie de bani, timp, scule si spatiu ca sa iasa cum trebuie si sa si renteze.

Cumnatu 18-01-08 12:32

3 Attachment(s)
Salutari, am nevoie de cineva care sa imi poata face ceva de genul asta .
Evident contra cost ( banii NU sunt o problema ) si de preferat in Bucuresti.
Ma puteti ajuta ?

Astept orice fel de ajutor va rog prin reply, PM sau la 0731123220

POza luata de pe scaunul din spate e masina standard si cele doua poze cu monitor sunt cam cum as vrea sa arate. NU exact asa dar undeva pe acolo.
Ideea e ca trebuie lucrat in fibra si sunt afon !

nutzuXXL 23-01-08 19:04

cam asta am gasit pe net how to ;)

incinta audio custom din fibra
https://www.youtube.com/watch?v=-Im5ddLtP7Q

how to fiberglass :)
https://www.youtube.com/watch?v=DEa5_WHQZo0

how to fiberglass cutie pt baterie :) ( asta e chiar f tare ;)
https://www.youtube.com/watch?v=INKzbu9jKH4

how to fiberglass (in martitze)
https://www.youtube.com/watch?v=lke6Y-v9FG8

capota din fibra pt lada how to
https://www.youtube.com/watch?v=Cz7CN...eature=related

bodyspeed 23-01-08 19:30

super..., mai arunc un ochi pe acolo
.... ca meseria se fura nu se invata ;)

r3nxo 23-01-08 19:59

in pitesti e o firma...baietii astia lucreaza destul de repede si bine...(nu e PILOT) pretul e acceptabil!!!au ceva modele interesante...cred totusi ca si calitatea materialelor e mai "slabuta" mi-am modificat bara din fata de 2 ori...da se sparge in draci...la a doua denivelare crapa...o sa recin cu poxe...

PS. nu avem noi strazi pt tunning...

no limits design 31-01-08 23:56

stie cineva unde se gaseste "lut" ( clay) pentru ca sa fac modele?? .....pls help...reply

impaiatu 03-02-08 09:32

salut tuturor, sunt nou p-aci, am citit aproape toate posturile si aproape ca m-am "luminat", dar am si yo o intrebare: matrita trebuie sa fie neaparat "negativ" sau pot aplica fibra pe ea urmand ca ultimul strat sa fie cel ce v-a fi expus vederii, binenteles dupa un finisaj cu chit?am niste idei pe care le voi imparatasi tuturor dupa ce ma conving ca sunt viabile!merci anticipat!:)

florin_alex 05-02-08 18:03

salut
am si eu o intrebare. vreau sa-mi iau un eleron de genu asta https://img260.imageshack.us/img260/7...ture499ic8.jpg
vroiam sa stiu daca pot taia din el fara sa se sparga sau ceva pentru ca as vrea sa-l fac in genu asta https://img406.imageshack.us/img406/9048/lam5ey0.jpg

gbry_el_05-RSG 05-02-08 21:57

il poti taia cu o panza subtire cu flexul.

schindura 07-02-08 21:01

3 Attachment(s)
fibra de carbon....
as dori sa incerc asa ceva....
https://www.youtube.com/watch?v=noRRQ...eature=related

AlliedComposites 07-02-08 21:52

2 Attachment(s)
n-arata prea grozav pozele de mai sus :???: tu le-ai facut sau sunt de pe net?

nimeni nu vrea sa inteleaga, ca pentru lucruri mici din fibra de carbon, sau lucruri mari care nu sunt complexe, se poate ajunge la acelasi rezultat FARA a folosi infuzie.

uite o piesa mai complicata care am facut-o pentru un client local, fara infuzie (capac pentru ventilator, de la un porsche 911)

AlliedComposites 07-02-08 22:05

7 Attachment(s)
sa fac si eu o cintrubutie, care cred ca e usoara pentru toti: cutie de subwoofer pentru perete portbagaj

-pui "painter's tape" pe carpeta (ca sa se dezlipeasca usor, si sa nu curga rasina pe carpeta)
-tai fibra de sticla in bucati, si faci peretii interiori...uzi cu rasina, pui fibra, uzi cu rasina, pui fibra...
-lasi sa se usuce rasina
-dai cu smilgher interioru si exterioru
-decupezi marginile
-faci un cerc din lemn, si il sustii cu 4 picioare de lemn, lipite cu lipici de lemn
-intinzi o panza subtire si o lipesti la colturi sa stea intinsa
-dai panza cu rasina si astepti sa se intareasca
-pui inca cateva straturi de fibra de sticla
-decupezi din nou marginile si netezesti peretii exteriori
-gata, decat daca acum vrei sa o vopsesti, sa-i pui carpeta, sau sa-i pui un strat de carbon.

spor la treaba 8)

B-11-AYG 07-02-08 22:36

cine imi poate face si mie din fibra 2 pasaje aripi spate ca de golf? pret?
dj_13055 sau 0722702628 multumesc

frost_dani 08-02-08 00:14

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1342626)
sa fac si eu o cintrubutie, care cred ca e usoara pentru toti: cutie de subwoofer pentru perete portbagaj

-pui "painter's tape" pe carpeta (ca sa se dezlipeasca usor, si sa nu curga rasina pe carpeta)
-tai fibra de sticla in bucati, si faci peretii interiori...uzi cu rasina, pui fibra, uzi cu rasina, pui fibra...
-lasi sa se usuce rasina
-dai cu smilgher interioru si exterioru
-decupezi marginile
-faci un cerc din lemn, si il sustii cu 4 picioare de lemn, lipite cu lipici de lemn
-intinzi o panza subtire si o lipesti la colturi sa stea intinsa
-dai panza cu rasina si astepti sa se intareasca
-pui inca cateva straturi de fibra de sticla
-decupezi din nou marginile si netezesti peretii exteriori
-gata, decat daca acum vrei sa o vopsesti, sa-i pui carpeta, sau sa-i pui un strat de carbon.

spor la treaba 8)

si "panza" aceea din carbon cuc e ai puso(lipito)....ai folosit un adeziv?

andrei_400 08-02-08 08:31

din cate stiu eu , acea "panza" de carbon este de fapt o imitatie de fibra de carbon , si este un autocolant .am dreptate?

schindura 08-02-08 09:02

bloodfart...foarte frumos.....numai ca te spargi cam greu in legatura cu ceea ce faci....
ai putea folosi doar vacuumbag...cred ca stii,dar iti trebuie matrita la ceea ce ai construit ca sa iti iasa cal 1
pozele sun facut cu tel mobil....
imi mai trebuie ceva materiale si ma apuc si io de ceva......mai e si problema cu frigul....

AlliedComposites 08-02-08 21:45

de ce crezi ca se munceste mai mult? dupa mine te complici prea mult, pana pregatesti totul pentru vacuum bagging, faci doua trei piese deja...

eu zic sa laminezi niste piese mici de la interioru masinii, si asta o sa-ti dea destul de multa experienta, ca procesul nu e greu de loc... si dupa, daca-ti place, investeste in alte setup-uri mai complicate. Dupa mine, ce ia cel mai mult timp este decuparea marginilor si nivelarea suprafetei cu shmilgherul, dupa ce piesa s-a uscat... si nu uita ca piesele trebuie date cu lac la sfarsit pentru luciu si protectie contra ultraviolete, deci tre sa ai si niste loc pentru asta.

AlliedComposites 08-02-08 21:54

Quote:

Originally Posted by frost_dani (Post 1342923)
si "panza" aceea din carbon cuc e ai puso(lipito)....ai folosit un adeziv?

nu nu, doamne fereste! alea care se lipesc sunt o imitatie cat se poate de varza, fara luciu, fara efectul tridimensional al fibrei, etc, etc, etc! este fibra de carbon adevarata. nu o lipesti! dupa ce ai terminat piesa de fibra de sticla, cand o dai cu shmilgher sa o nivelezi, creezi o gramada de zgarieturi. Cand pui fibra de carbon, si o dai si pe ea cu rasina, EXACT LA FEL CA ATUNCI CAND FACI FIBRA DE STICLA, rasina intra in zgarieturi si se prinde destul de bine cand e uscata ca sa nu se mai dezlipeasca vreodata, deci devine parte din piesa de carbon.

ce am vazut ca se ofera pe forum, varza aia de laminatie falsa, este exact motivul de ce vreau sa incep sa vand piese si in romania, pentru ca nimeni nu ofera asa ceva, la nivelul si calitatea care trebuie..... nu zic ca-s mare as, dar dupa mine se poate mult mai bine decat ce se ofera acum, si cum euro e asa de puternic fata de dolar, preturile pentru europeni ar fi ridicol de mici....

All times are GMT +2. The time now is 03:04.

- Copyright 2026 4Tuning